Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
#99
Večkrat ko preberem predlog ZORO (mislim da sem šel čez ene 4x do sedaj) bolj vidim, kako zvito je zastavljen. To zagotovo ne more bit naključje, ker je vzorec viden. Vsaka interesna skupina je dobila kak bombonček, da je tiho od ISSF, biatloncev, lovcev, celo na športne strelce niso pozabili, le da se hitro pokaže da tisto kar je zavito v celofan ni čokolada ampak precej bolj običajen drek.
ISSF je dobil regulacijo glede posojanja orožja, kar je do sedaj strogo po črki zakona mejilo na nelegalni promet z orožje, zdaj pa lakho trenerji in klubi mirno dodelijo orožje tekmovalcu - kar je tudi prav. Biatlonci lahko streljajo po svoje, v okviru pravil International Biathlon Organization. Medtem ko mora Janez Novak imeti glušnike, očala in 5 metrski nasip za tarčo, lahko biatlonci tekajo naokoli z vstavljenimi magacini, streljajo v javnosti in jim ni treba uporabljati zaščitne opreme. Tudi OK, če le ne bi Janeza N. inšpektor za enako početje debelo kaznoval, hkrati pa še zaprl klubsko strelišče. 
Lovci... oni so nesporni zmagovalci tega rpedloga. Dopustijo jim marsikaj, kar pa zakon izrecno ne dopušča, imajo pripis "kot predpisije zakon o lovu in interni akti". Bravo, ni kaj, njihova lobistična moče je dobila oceno odlično 5.
Rekreativni (športni) strelci pa... tle je vrag odnesel šalo. Dali so odpustek dinamičnemu streljanju češ "saj boste dobili izjemo in prekkategorizacijo" ki pa ima kar nekaj hakeljcev na drugem in tretjem nivoju pod horiznontom. Vsi ostali rekreativni strelci pa se spogledujejo in sprašujejo kam pa pademo mi? BR50, taktični sniper, F class oziroma long range preciznjak, itd. Tega nima ne SZS ne SZPS in bodo take in podobne discipline ostale v zraku. Tudi VK pištola in revolver  na 25m ni ravno zastopana v enem ali drugem statutu.
Da pa tudi SZPS ni na zeleni veji je zapisal mr.T, ki intimno pozna delovanje OKS z dolgoletnimi izkušnjami s Kajakaško zvezo. Tudi jaz sem se srečal s to napajalnico bolj ali manj zaslužnih kadrov, ko sem še bil del strokovnega sveta v Jadralni zvezi Slovenijie in glede na izkušnje z njimi se pridružujem mnenju. 
Skratka, zelo nevarno razmišljanje je "mi smo dobili kar smo hoteli, ostale pa ko jebe..." ker je to zgolj in samo način da se strelsko javnost razdeli in pokoplje po (bolj obvladljivih) kosih.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od Kristian - 26-12-2018, 13:37Uporabnikov, ki berejo to temo: 7 Gost(ov)