Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
A lahko prosim namesto takih brezveznih nabijanj preberete predlog zakona in podate svoje komentarje? Ne bo bolelo, obljubim, bo pa neskončno bolj koristno kot pa tako kokodajsanje.
V komentar vidika svobode ki ga drugi ne razumejo... ideja da se osebna svoboda konča tam kjer se začne pravica drugega je milo rečeno znedena. Trdiš da se sosed počuti ogroženega ker imaš orožje (bilokakšno, dokler spoštuješ zakonodajo je nepomembno, ko pa je ne, pa zakonodaja spet ni pomembna - ker je ne spoštuješ; primer črno orožje). To je samo blodnja moderne politično korektne družbe za vsako ceno. Butcu ne smeš reči butec, ker bo užaljen - ergo tvoja osebna svoboda govora trči ob pravico drugega da je užaljen. Recimo. Vege pleme je prizadeto ker gledajo ostale kako bašejo šnicle. Spet travma. Moderna emancipirana (in v večini primerov žal zakompleksana babnica) je spet užaljena in prizadeta ker jo je povabil na pijačo Janez (ki ji ni všeč) in zato kriči spolno nadlegovanj; ker če bi ji isto rekel Jože (ki ji je všeč) pa bi bilo le flirtanje... itd.
Taka filozofija ugajanja vsemu in vsakomu je izredno nevarna; to postane očitno ko jo apliciraš na bolj vsakdanje okolje. Recimo sosed ima nov avto s 300+konji. JAz se počutim ogroženega ker se otroci igrajo na cesti in kaj ima on za imet tako močan avto, saj je 80km dovolj za vožnjo po omejitvah. A bi rad kršil zakon , a?
Drug sosed ima velikega in kosmatega psa, jebemti se počutim ogroženega + strah me je da bo otrokom kaj naredil ko se igrajo zunaj. Takoj ga mora dati na uspavanje, ali vsaj zapreti v pesjak, s trikratnim varovanjem in alarmom povezanim na varnostno službo. 
Tretji sosed ime tri hčerke in je ves ogrožen ob misli da imamo ostali sosedje funkcionalne lulčke. Kaj vse se lahko zgodi njegovi ženi in hčerkam, od vizuelnega nadlegovanja in posledično strahu, ko opazijo prenašanje lulčka (sicer varno zaprtega v embalaži) in se sprašujejo za upravičen razlog prenašanja. Do seveda groze ob misli na potencialno posilstvo, ker so sosedje opremljeni za takšno delovanje... ker tvoja osebna svoboda po imetju funkcionalnega lulčka trči ob pravico soseda da varno in mirno živi, boš dobil poziv na odvzem/amputacijo in vsi bodo srečno živeli (vsaka podobnost z orožjem seveda ni naključna).

Skratka, kolizija osebne svobode s pravico soseda je oslarija. Sem svoboden da delam kar hočem, v okviru obstoječe zakonodaje. Če mi država zaupa orožje, avto, psa ali karkoli tretjega do vključno takna ali manevrirne rakete (ker je očitno presodila da ta posest ne ogroža družbe) potem se lahko sosed veselo jebe v svoji ogroženosti in to ne more in ne sme biti razlog da meni krati svoje od države podeljene pravice.

Se opravičujem ker sem se malo razpisal ampak me neskončno jezijo posamezniki v naši strelski družbi ki se skrivajo in sklanjajo glave "joj, kaj bodo pa sosedje rekli, ko izvedo da imam orožje". Nič ne bodo, ker se jih ne tiče, tako kot se tebe ne tiče njegov avto, cucek ali kaj tretjega.

Zdej pa obljubim da se omejim samo še na predloge novega ZORO. S kolegi smo pripravili kar dolg seznam ki bo poslan na dotične in upam da tudi kaj zaleže.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od Kristian - 27-12-2018, 11:22Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)