Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
(30-12-2018, 14:10)Gaber Napisal:
(29-12-2018, 20:58)lamer Napisal: No, za razliko od gabra, ki ocitno zivi v nekem "svojem filmu " in se mu zdi ful kul igrati nekega serifa in se razkazovat z orozjem( oz bi to zelel), sem pa jaz ravno nasprotnega misljenja. Niti pomisliti ne upam, kako bi bilo, če bi se vsak pajac, ki se bi mu zahotelo, se z orozjem sprehajal po Sloveniji. Groza in strah.

Zivimo v eni od najvarnejsih drzav na svetu in po tem ni nikakrsne potrebe, pravzaprav je celo neumno o tem razmisljati in debatirat. In lahko smo srecni, da je tako. Drugje po svetu nimajo take srece..

Tole ne bo niti približno držalo! Jaz na orožje gledam kot hobi, neke malo dražje igračke, katere so mi všeč in je treba z njimi odgovorno ravnati.

Nekatri ljudje pa to potrebo po hobiju drugače izražajo in sicer tako, da tečejo, gledajo TV, berejo knige, igrajo igrice na računalnikih, kolesarijo, imajo raznovrstne avtomobile, plavajo, hodijo v fitnes, itd...

Te ljudje nimajo takšnih groznih omejitev, tako kot jih imamo ljudje, ki imamo radi orožje..


Še nikoli nisem slišal, da bi orožje kar samo začelo škodovati ljudem. Vedno so za to krivi ljudje in če hočejo škodovati drugim bodo vedno našli način. Glej primer UK, kriminalci nimajo orožja zato se poslužujejo nožev, raznovrstnih kislin, ... Če hočeš ljudem škodovati boš vedno najdel način, tudi bolj učinkovit kot orožje - https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Nice_truck_attack

Povezave do primerov iz UK:
https://edition.cnn.com/2018/01/26/europ...index.html
https://www.thesun.co.uk/news/5251268/lo...ch-latest/

(29-12-2018, 21:50)Biaggo Napisal: Prav zaradi tega si lahko pri nas privoščimo, ker smo Slovenci genotipsko, kulturološko, etnično in statistično zelo ne-agresiven narod,  da je, oz. bi bil odnos do orožja bolj sproščen, nestigmatiziran, nedemoniziran, ne pa da se popušča EUju in dopolnjuje že tako dokaj rigorozen ZORO z drakonskimi določili.

Se popolnoma strinjam zakaj bi neki globalistični neizvoljeni (komisija) birokrati, ki sploh ne živijo v Sloveniji in se na stvari ne spoznajo (predvidevam, da velika večina še ni imela puške v rokah od teh ljudi, ki so nam tole vsilili) omejevali nam kaj lahko počnemo in imamo za svoj hobi, zabavo.

(29-12-2018, 21:54)jabolko Napisal:
(29-12-2018, 20:58)lamer Napisal: No, za razliko od gabra, ki ocitno zivi v nekem "svojem filmu " in se mu zdi ful kul igrati nekega serifa in se razkazovat z orozjem( oz bi to zelel), sem pa jaz ravno nasprotnega misljenja. Niti pomisliti ne upam, kako bi bilo, če bi se vsak pajac, ki se bi mu zahotelo, se z orozjem sprehajal po Sloveniji. Groza in strah.

Zivimo v eni od najvarnejsih drzav na svetu in po tem ni nikakrsne potrebe, pravzaprav je celo neumno o tem razmisljati in debatirat. In lahko smo srecni, da je tako. Drugje po svetu nimajo take srece..

Če bi ga poznal [Gabra] nebi tako napisal kot si.

Po Sloveniji se sprehaja okoli 7 tisoč imetnikov varnostnega orožnega lista...in velika večina teh je pajacov iz prejšnega režima ki jim je bil OL in tudi orožje ki je na njem vpisano  podarjeno [zasluge]  Nevarni so sebi in vsej okolici zato imajo tisti kos orožja [Običajno je to revolver Colt v 38 cal...oni drugorazredni pa so na čebelicah] spravljen v nogavici, in ga ne tikajo kar je u redu. Neki jih je tudi novejših, ki so OL pridobili na podlagi poznanstev. Tisti ki so ga pridobili po zakonu in ne spadajo med elito so tako redki, da jih na roko lahko prešteješ.

PS. seveda imaš lahko mnenje kot ga imaš... zame je denimo butasto, glede pajacov pa mislim da bi ti komot bil njihov predsednik.  Nod

Poznam nekoga, ki je delal za tajno policijo prejšnega režima in ima točno omenjeno pištolo doma, je kar vržena v omaro še z nekimi predmeti, katerih jaz in velika večina ljudi ne mora legalno kupiti...

Pri takih stvareh se sprašujem zakaj imamo drugi odstavek 14. člena ustave (Vsi so pred zakonom enaki.), ko pa očitno to ni res oziroma se krši ta člen. Zato zagovarjam svoje stališče omenjeno v predhodni objavi.

(30-12-2018, 10:08)lamer Napisal:
(30-12-2018, 09:55)Emilijan Napisal:
(29-12-2018, 22:20)lamer Napisal: Poglejte, povsem razumem, da so "mokre sanje" velikega stevila strelcev to, da bi orozje lahko imeli ves cas pri sebi in ga nosili naokoli, ker se jim to pac dopade. Razumem tudi odziv na moj post, saj smo nenazadnje vsi tukaj ljubitelji orozja oz. Imamo z njim tako ali drugace pac opravka. Vseeno pa je na zadeve v zvezi z orozjem treba gledati objektivno in realno.... In zapisi v stilu.."jaz hocem orozje nositi okrog, ker mi je to pac kul; zivimo v diktaturi, ker ne morem pokalice nositi za pasom, iin podobno jokanjet...pac niso ne objektivni, ne realni.. so pravzaprav neresni, nedorasli in otrocji.

Jabolko, se ti zahvaljujem, ker mi dopuscas, da lahko imam in izrazimm svoje mnenje.

Šolski primer (plačane?) diskreditacije strelcev.

Če si kredibilen, naštej kdo je ta "mokra večina strelcev" in koliko jih je.

Zakaj bi kogarkoli zelel diskreditirani? Sem pa ja tudi sam strelec. Le s to razliko, da ocitno jaz na vso to zadevo gledam malo sirse kot ti.

Hm. Tezko ti na roke nastejem. Je pa to razbrati iz zapisov po forumu in s pogovori z nekaterimi ostalimi strelskimi kolegi. Glede na to, da si se tako obregnil ob to mojo zapisano besedno zvezo "mokre sanje" , si se pa ocitno sam prepoznal tu not..;))

To niso mokre sanje, ampak je želja po prosti izbiri ukvarjanja s hobiji.

Če praviš mojim objavam (glede na to, da si se odzval na moje objave in mi podelil -1, za kar mi je popolnoma useeno, sklepam da se to nanaša name) neresne, nedorasle ter otročje in ker so tvoji argumenti samo negativni, ne ponujajo rešitve oziroma alternativne opcije mi povejo veliko človeku mislim, da midva ne bova prišla do skupne točke.

Temu nebi rekel širši pogled, kot si trdil zgoraj, saj trdiš točno to kar je predstavljeno v medijih, ki so popolnoma nepluralistični..

Ok, to je itak zgodba zase. Imamo ljudi, ki imajo papirje in pištolo/revoler tam nekje iz leta 1990 ali 1985, vprašanje, v kakšnem stanju je kos, imetnik je pa po možnosti starec 80+ ali pa raje še več, ki je bil nazadnje zdravniško pregledan pred 20 ali 30 leti, ko se je beneficirano upokojil.

Še malo je bilo incidentov (spomnim se samo pobesnelega ex partizana, ki je v Ljubjani pred leti s pištolo moril na sestanku hišnega sveta zaradi bizarnega razloga - spor glede parkirišč) glede na okoliščine.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od Ales - 30-12-2018, 15:56Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)