Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
(31-12-2018, 11:27)Kristian Napisal:
(31-12-2018, 09:55)Ljutica Bogdan Napisal: Ja super argument, edina težava, da se na šiht ne vozim z rally specialko.

Ti mogoče ne, jaz tudi ne, eden od mojih zaposlenih fantov pa se vozi na šiht z Abarthom, drugi pa s Ford Focus RS s 360KM (preden ga je dal čipirat). BTW, na števcu ima 270km/h kaj pa zdaj? Bo kršil zakon, ki prepoveduje hitrost večjo kot 130km/h?
In potem mi hoče oblast povedat da sem nevaren in problematičen jaz, ki imam doma AR magacin za 30 nabojev... WTF?!?

Kristjan se veš za kaj gre. Brez avta danes ne gre in ni hobi, brez puške pa seveda brez težav. Zato argument nima smisla, da ne govorim o tem, da goviš sočasno o dirkalniku kot hobiju, potem pa to preneseš kar na vse avtomobile. 

Meni se pač zdi boljši argument, da se predlagatalj zakona v uvodu predloga sklicuje na teroristične napade v Franciji, omenja predelano orožje in nelegalno avtomatsko, potem pa restriktivno regulira legalno športno orožje, ki je v osnovi nadzorovano in ni bilo nikoli uporabljeno v terorističnih napadih.

Pa še to je en drek vredno, ker je direktiva sprejeta. Pomembno je tisto, ker je lepo napisal MrT: nebuloza z OKS (kar je Slo kurioziteta) in podrejeni predpis hrambe kosov kategorije A. Tu je potrebno najbolj pritisniti, v smislu predlogov in pripomb javnosti.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od Ljutica Bogdan - 31-12-2018, 14:22Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)