Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
(31-12-2018, 13:47)davidgrajzl Napisal:
(31-12-2018, 13:36)jabolko Napisal:
(31-12-2018, 12:00)Sherman Napisal:
(30-12-2018, 16:49)lamer Napisal: po mojem mnenju pac ni za enaciti hobija z orozjem, s hobijem branja knjig, gledanjem televizije ali kolesarjenjem. pika. pravzaprav sem mislil in predvideval, da je to jasno vsakemu strelcu. 

Ne, ni mi jasno. Ravno zaradi take mentalitete smo v tem položaju.

Vprašam tebe osebno - ali delaš razliko med sabo in nekom, ki recimo rad planinari? Ali se smatraš za bolj nevarnega družbi od njega? Ali smatraš Rajmonda Debevca za bolj nevarnega družbi? Te je na strelišču strah, ko si obdan s samimi strelci?

Sem miroljuben človek, ne zapletam se v težave, če je le možno, in streljam, ker me je orožje fasciniralo, odkar sem bil froc. Zanima me njegovo delovanje, njegova morebitna zgodovina, izziv mi je pošiljati oplaščene kose svinca v papir in čutim zadoščenje, ko se vsak mesec opazno veča delež tistih znotraj osrednjega kroga. Verjamem, da je takih večina strelcev. Vsaj za tiste, ki sem jih srečal, lahko to rečem. Nikoli nisem čutil, da mi je kdorkoli od njih bolj nevaren od nekoga, ki zbira znamke. Pravzaprav smo večinoma imeli kar prijetne debate. Tvojo izjavo bi prej pripisal nekomu, ki nikoli ni držal orožja v roki in se je "počutil nelagodno, ko je na bruseljskem letališču videl policista z brzostrelko okoli vratu" (dejanska izjava znanca). Sam pa trdim nasprotno od tebe ravno zato, ker sem strelec.

Sherman...Lamer ima svoje poglede na orožje in kot sem reku mu je dopuščeno, da izrazi svoje mnenje [še] je pa tudi moj pogled, kar se tiče orožja in branja knjig, zanimivo enak kot njegov in kot pravi je to jasno večini strelcev samo neki bluzijo z neustreznimi primerjavami, ki ne držijo in ne bodo nikoli držale.

Orožje bo tretirano drugače kot neki drug hobi tako je in tako bo pa pika in tole enačenje tuki z vsem drugim ob sprejetju strožje zakonodaje je popolnoma brez veze, ker ne bo nikoli isto kar je in ni prav, do te mere da sedaj po zakonu orožja za lastno varnost nek pošten normalen državljan ne more dobiti, gre edino preko poznanstev kar apsolutno ni prav Thumbdown

Ampak poglejmo še iz drugega zornega kota...Lamer ali misliš da bi pobesneli ex partizan moril na sestanku hišnega sveta če bi tam bilo neki tet prav tako z pištolo prisotnih in bi on to vedel, po moje mu na kraj pameti ne bi prišlo  Question

Ali tisti Norvežan ki je postrelu ljudi na otoku kot za šalo, a misliš da bi mu uspelo če bi bilo med prisotnimi neki njih oboroženih in res usposobljenih za njegovo rabo...mislim da ne, pravzaprav sem kar 100% prepričan da ne ker bi bil sam hitro pokojni.

Tako da marsikdaj je bolje svoje mnenje kar zase zadržat in bit nevtralen  Hand

Super je če ima vsak svoje mnenje in je prav, da ga izraža, ampak nikakor ne more nihče pričakovati, da bo v svojem mnenju lahko z avtokrativnim izražanjem mnenja pričakoval, da mu nihče ne bo nasprotoval. Če izraža le mnenje, super. Ampak, ko v mnenju pove, tako bo in pika, bo pač naletel na nasprotovanje... saj kar je prav meni je prav le meni in kar je prav le njemu je lahko prav le njemu.

Moram replicirati, ker se nanasa na mene, nato pa zakljucim v tej temi.

Sherman,
Ti je tudi jabolko v nadaljevanju lepo napisal. Lahko pa dodam sledece, morda prilijem se malo olja na ogenj..:)  v kolikor na hobije, kot so prebiranje knjig in planinarjenje, ki si jih sam izpostavil, gledas enako kot na hobi strelstva in je to za tebe isto, potem se ocitno ne zavedas odgovornosti, ki jo nosis kot lastnik orozja. In ravno zaradi te odgovornosti, ki jo omas kot lastnik orozja, ne bi smel enaciti hobija s strelstvom z drugumi hobiji, ki jih omenjas. Ce pa je za tebe vse to isto, potem verjetno z orozjem ravnas isto kot s knjigo (jo vrzes kamor ti pase, vsak jo lahko vzame v roke in uporablja itd..), pri tem pa se mi ze poraja dvom o tvoji zanesljivosti.

ČE povzamem.. Zakaj nobeden ne bi smel enaciti hobija strelstva z drugumi hobiji (ki so bili omenjeni zgoraj). ? Zaradi odgovornosti, ki jo imas s tem,ko si lastnik orozja in katere bi se moral vsak strelec zavedati. Medtem, ko pri prebiranju knjig neke velike odgovornosti ne nosis.. Upam, da sem dovolj jasno pojasnil.

Jabolko,
Me veseli, da si omenil "ex partizana" in "norvezana". Skoda le, da ne vidis 2m naprej..ti bom pomagal..
Takih ekstremnih ekscesov kot sta ta dva primera pac ni mogoce nikakor predvideti ali prepreciti, zal. Se strinjam s tabo, da ce bi bilo tam nekaj oborozenih ljudi, da bi lahko te groznje prej ustavili. Moras pa se zavedati, da v kolikor bi pa orozje bilo prosto dostopno na trgu, bi pa primerov " ex partizana" in "norvezana" bilo neprimerno vec.

Ce spremljas medije, si v letu 2018 vsak mesec lahko prebriral o morilskih pohodih po ameriskih šolah in mestih... Kaj mislis, kaksno orozje je v teh primerih uporabljeno? LEGALNO. In po tem, ko vidim, kaj se dogaja "cez luzo" , nikakor nemorem bit zagovornik teze "orozje v vsak dom". Sploh pa ne pri nas, kjer je stopnja kriminala in varnostna situacija, v primerjavi z njimi, minimalna.

Prav tako ne vem, zakaj bi svoje mnenje moral zadrzati za sebe, ker kolikor vem, je forum namenjen prav temu, da poves svoje mnenje.  Razumem pa, da si zelel povedati, da ce ze pisem po forumu, moram tuliti v isti rog z ostalimi " najbolj glasnimi vseznalci" tega foruma, ali pa naj raje bom tiho. Ampak te moram razocarati. Jaz na forumu ne iscem simpatij, niti odobravanja, itd, zgolj povem svoje mnenje, pa ce to komu pase ali ne in cetudi sem zaradi tega oznacen kot budala, placanec in z drugimi zaljivkami, ki sicer kazejo le na intelektualno zavrtost samih piscev, ampak ok. Se ne ubadam s tem in mi je "gladko" za to. 

Davidgrajzl,
Kot sem par vrstic zgoraj napisal, ne pricakujem nobenega odobravanja ali karkoli. Le povem svoje mnenje neglede na to ali bo komu vsec ali ne. Glede na to, da si napisal, da sem rekel da tako bo in pika, ti moram pa povedati, da mi pripisujes preveliko moc. Sem le eden izmed enakih, ne pisem zakonodaje jaz, niti je ne potrjujem.


Lep in miren prvi dan v letu 2019 vsem.

Lp
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od lamer - 01-01-2019, 11:20Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)