Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
@lamer
Zgrešil si bistvo mojega komentarja ali pa se preprosto ne razumeva. Ljudje smo dolžni pri vsaki  dejavnosti izkazovati sorazmerno stopnjo odgovornosti in skrbi za lastno varnost ter varnost tistih okoli sebe. Menda ne paziš samo, ko si na strelišču? Saj skrivaš pred otroci čistila in majhne predmete? Pa gre za čisto banalne stvari.

Če si že izrazil dvom o moji zanesljivosti in te skrbi za moj čut za odgovornost, ti povem, da me je neprimerno bolj strah voziti, planinariti, smučati ali pa delati z nevarnimi kemikalijami kot pa streljati na strelišču. Glede vseh naštetih dejavnostih se pa zavedam možnosti, da poškodujem sebe ali koga drugega, zato do njih pristopam spoštljivo in odgovorno. Na cesti upoštevam prometne predpise, v gorah pazim, da ne prožim kamenja na tiste pod sabo, na strelišču pa upoštevam Cooperjeva pravila in pištolo zaklepam v sef. Knjig pa ne mečem okoli, saj nisem barbar. Gredo kar lepo na svojo mesto na polico.

Mislim, da nihče tu ne želi trivializirati odgovornosti, ki jo prinaša orožje. Želim le  poudariti, da nam družba daje pogosto brez kakih posebnih preverjanj dovoljenje upravljanja z zelo nevarnimi stroji, ne glede na to, kako odgovorni smo. Iz nekega razloga pa se orožje tu obravnava nesorazmerno strožje. Ravno ta stigma je eden od vzrokov, da se strelce obravnava drugače, da nimamo podpore širše javnosti in da smo tam, kjer smo.

Še nekaj na kratko - zakaj ljudje vedno dajo ZDA za primer, čeprav ima popolnoma drugačno zgodovino, rasno in nacionalno sestavo ter socialno-ekonomski položaj? Ni orožje tisto, ki jih dela drugačne. Primerjajte se s Čehi raje, so nam bližje.

Pa folk, ni vam treba citirat komentarja neposredno pred vašim skupaj s celotedensko korespondenco  ;)
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od Sherman - 01-01-2019, 13:36Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)