Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
(16-01-2019, 12:34)romunov Napisal: Pri pisanju ni treba, da se celostno opredelite do predloga. Več je sicer bolje, a lahko skurcate samo določen člen ali koncept. Opcij je kar nekaj, na primer nekaj izhodiščnih točk:

* nepotrebna kategorizacija v A (ko tako radi prepisujemo EU zakonodajo v našo in ne kasiramo kazni zaradi neimplementacije, a ne)
* brezvezna omejitev nabojnikov na 10 oz 20 šusov, ker so to potrošna roba (isto glej zgoraj)
* brezvezno delitev kalibrov na športne, lovske
* izdajanje potrdil samo s strani organizacij znotraj OKS (verjetno za športne strelce največji zajeb v tem predlogu), ki sploh ne (in ne bodo?) pokrivajo vseh panog
* eden od pogojev je tudi, da 12 mesecev že streljaš (s klubskim orožjem, ki ga pa ni) - povezano s prejšnjo točko
* če ne bo klub v zvezi pod okriljem OKS ne bo možno imeti OL - adijo reloading - kaj pa če bi skenslali pogoj OL za reloading?
* spešl hramba, če imaš več kot 10 kosov iz A (glej 25. člen)
* dušilci (za športne strelce?)


Poleg vseh graj se mi pa zdi OK določilo, da se lahko lovskim pripravnikom da v uporabo orožje. Jaz sem predlagal, da se podobn hec uvede za strelce, da lahko na strelišču dajo v uporabo orožje, ker trenutno smo v ilegali, če damo nekomu par šusov za spustit.

Pa se  lovskim pripravnikom se je že do sedaj dajalo orožje v uporabo...mi pa pametujemo če lahko kolegu daš na strelišču, kak strel z tvojo pištolo :))
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od jabolko - 17-01-2019, 14:39Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)