Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V Braziliji bo lahko skoraj vsakdo posedoval orožje
#18
(31-12-2018, 00:11)Ales Napisal: Hvala za oris stanja v Braziliji. Ne vem pa, azkaj se v SLO 'desničarjem' vedno lepi oznaka 'populist', kto drugo, če ga podpira samo tistih nekaj % premožnih, kako je pa uspel na volitvah (predpostavljam, da so bile regularne)?

Aja, pa med nami je ena taka krasna navada, da se vsakogar, ki bi sprostil dostop do orožja, na veliko popljuva. JA, potem pa ne biti presenečeni, če naša in evropska oblast lepo počasi jemljeta naše orožne pravice/privilegije.

ker je trenutna 'leva' svetovna struja še bolj zlizana s korporacijami kot desna in se gre globalizem, tiranijo in enoumje v veliko višji prestavi kot nacioanlistični in vase zaprti programi raznih 'populistov' v okolici slovenije. 
in to levo enoumje dandanes  propagirajo VSI glavni in državni mediji.

najbolj žalostno pri vsem tem pa je, da so ljudje tako oprani, da ne dojamejo da jih ravno 'leva' in 'povezovalna' stran tera k temu da izgubimo (nacionalno) identiteto in da postanemo univerzalni narod sveta = univerzalni potročniki, ki jih obvladujejo in manipulirajo nadnacionalne korporacije. in ravno prave 'desne' in 'populistične' stranke se proti temu borijo; kar je bilo kakšno desetletje ali več totalno nepredstavljivo.

skratka politični kompas se je tako obrnil da nam dejansko dandanes 'leve' stranke ponujajo multikultiralizem, enoumje, tiranijo ter seveda masovno potrošništvo, desne pa protiutež temu.

kako je stvar pereča se vidi v sosednji, totalno odpeljani temi o novem zakonu, kjer še celo strelcem, ki bi jim morala biti sveti gral svoboda, da se lahko ukvarjajo s tem hobijem ki je vedno na udaru represije, jim je ljubša represija, enoumje in tiranija; ker morda želijo strelstvo imeti kot elitni hobij in ne svobodno odločitev posameznika.

žal pa gremo v sloveniji (in evropi) pospešeno v smer enoumja in tiranije.
ampak hej, če nič drugega, trgovski centri bodo pa na veliko vabili !
Mrgreen


Prispevkov v tej temi
RE: V Braziliji bo lahko skoraj vsakdo posedoval orožje - od Marks - 31-12-2018, 11:54



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)