Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27. srečanje Društva ostrostrelcev v Ljubljani - 6. 7.
#1
Spoštovani strelci,

Vabimo vas na že 27. tekmovanje Društva ostrostrelcev v Ljubljani, ki bo na domačem strelišču v soboto, 6. 7. 2019 z začetkom ob 9.00 uri.

Pomerili se bomo v naslednjih disciplinah:

1. VK pištola, 25m, 20 strelov;
2. VK revolver, 25m, 20 strelov;
3. MK pištola/revolver, 25m, 20 strelov;
4. VK puška z optiko, z mize, 100m, 20 strelov, dovoljen sprednji (vreča, bipod, rest) in zadnji mehki naslon;
5. VK puška, odprti merki, z mize, 100m, 20 strelov, dovoljen sprednji (vreča, bipod, rest) in zadnji mehki naslon;
6. Puška šibrenica, 25m, poskusna tarča + tekmovalna tarča 10 strelov stoje; odprti merki


Tekma je za vse člane DOVL ter za vse člane društev, ki so člani Amaterske Strelske Zveze Slovenije. Strelja se po pravilnikih ASZS.


PREDPRIJAVE:
Poskusno uvajamo možnost predprijave tekmovalcev na tekmo. Predprijave sprejemamo po elektronski pošti na drustvo.ostrostrelcev@gmail.com po sistemu "kdor prej piše...".
V prijavi napišite:
ime in priimek tekmovalca, klub, discipline, v katerih bo tekmovalec streljal
morebitne želje glede vrstnega reda streljanja (potrudili se bomo željam ugoditi, je pa odvisno od tega, kdaj in kako se kdo prijavi)
Napišite tudi, če vas pride slučajno več in streljate z istim orožjem (in želite streljati zaporedno na istem strelskem mestu). Omenite tudi, ali potrebujete mizo za levičarje (za dolgocevne discipline).

Strelskih mest za 25m bo predvidoma 16, za VK puško z optiko 3, ter za VK puško z odprtimi merki 3. Serij bo predvidoma 6, prva serija se predvidoma začne ob 9:30, potem pa si sledijo na pol ure.
Predprijave zbiramo do četrtka, 4. 7., do 15h. Prijave bodo možne tudi na sami tekmi, kot ponavadi.

OBRAZEC ZA PRIJAVO OROŽJA ZA TEKMO
V prilogi imate obrazec, v katerega vpišete podatke o orožju, ki ga boste uporabljali na tekmi. Izpolnite tudi v primeru, da uporabljate izposojeno orožje, s podatki o izposojenem orožju. Evidenco tekmovalnega orožja potrebujemo v primeru inšpekcijskih pregledov, zato prosimo vse tekmovalce, naj obrazce prinesejo izpolnjene s seboj. Nekaj praznih obrazcev bomo imeli tudi na sami tekmi, za tiste, ki bodo obrazec pozabili izpolniti doma.
Priložena je tudi izjava DOVL o varstvu osebnih podatkov. S podpisom obrazca in s prijavo na tekmi potrjujete, da ste izjavo prebrali in se z njo strinjate.


Tisti tekmovalci, ki ste streljali na prejšnji tekmi v disciplini VK 100m optika, boste na tej tekmi, kot obljubljeno zaradi zapletov na prejšnji tekmi, streljali zastonj.

Se vidimo naslednjo soboto.

Lep pozdrav/ Best regards

Predsednik Društva ostrostrelcev v Ljubljani in vodja tekmovanja
Marko Sterle


Priponke
.docx   IZJAVA DOVL O VAROVANJU PODATKOV.docx (Velikost: 742,23 KB / Prenosi: 59)
.docx   OBRAZEC za orožje na tekmah DOVL v2.docx (Velikost: 743 KB / Prenosi: 85)
Odgovori
#2
Aktualna tabela z razporedom streljanja, iz katere je razvidno, katera strelska mesta v serijah so že zasedena. Tabela se posodablja, ko vnesemo novo prijavo (posodobitev ni samodejna :) ).

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...sp=sharing

Pred prijavo lahko preverite tabelo in potem ob prijavi sporočite željene termine streljanja glede na prosta strelska mesta. V primeru, da bo pred vami v čakalni vrsti več prijav in vašim željenim terminom ne bo mogoče ugoditi, vas kontaktiramo nazaj, da uskladimo termin.

Lep pozdrav,
Jure Pogačnik Ajdič, tajnik društva
Odgovori
#3
Bravo fantje. tako se dela. Upam in želim vam, da bi bile predprijave uspešno izpeljane in da bo vse teklo brez zapletov. Upam tudi, da bomo kmalu tudi rezultate spremljali neposredno "onlajn".
Odgovori
#4
Popravek:
Strelskih mest za 25m je 14 (ker bomo zadnji dve mesti porabili za VK 100m).

Razpored streljanja se pridno polni, tako da si ga poglejte in pošljite prijavo, kdor ima namen priti na tekmo.
Prijave bodo možne tudi na sami tekmi in bomo po potrebi dodali še kako serijo, če bo nujno.

Lep pozdrav,
Jure Pogačnik Ajdič, tajnik društva
Odgovori
#5
Predprijave so sedaj zaključene. Aktualen razpored je še vedno viden na zgornjem linku. Tekmovalci so obveščeni o svojih štartnih številkah.

Prijave bodo možne tudi na sami tekmi - v razpored, ki je še na voljo. Prvi še odprt termin za pištolo je v tretji seriji (okrog 10:30), prav tako za puško z odprtimi merki. Na optiki je prvi odprt termin v 5. seriji (okrog 11:30). Prijave na te termine bodo po sistemu "kdor prej pride". Seveda pa bomo, če bo velik interes, odprli še dodatne serije in po možnosti boste imeli vsi možnost streljati.

Tekmovalce prosimo, naj bodo na strelišču vsaj pol ure pred svojo prvo predvideno serijo, v kateri streljajo, raje 45 minut prej.

Lep pozdrav,
Jure, tajnik društva
Odgovori
#6
27. srečanje DOVL je uspešno zaključeno, tokrat brez pretresov in organizacijskih problemov.

Sistem predprijav se je dobro obnesel in ga bomo vsekakor obdržali za prihodnje tekme (dokler ne najdemo kaj še boljšega), saj je bistveno olajšal ekipi delo z vpisovanjem tekmovalcev zjutraj na tekmi in tudi zagotovil pregledno in urejeno vodenje tekme. S predprijavami smo tarče že vnaprej lahko označili z imeni tekmovalcev, tako da možnosti za napake ni bilo. Tekma je potekala gladko, gužve ni bilo, saj so tekmovalci lahko prišli na strelišče ob dogovorjeni uri in jim ni bilo treba stati v vrsti že zgodaj zjutraj, potem pa čakati do zadnjih serij.

Seveda nas zanimajo tudi odzivi tekmovalcev, ali bi morda kaj spremenili pri sistemu predprijav, ali so možne izboljšave (in ja, nekaj predlogov o "online" izvedbi rezervacije sedežev, kot v kinu, že imamo), ali pa se vam morda sistem zdi popolnoma brez veze.

Vemo, da ste mnogi pogrešali discipline z MK puško na 50m. Želeli smo dodobra preizkusiti sistem predprijav in pa naše organizacijske zmožnosti preden se spet lotimo take tekme, kot smo jo imeli prejšnjič, ko nas je izjemno številčen odziv ujel malenkost nepripravljene. Na MK 50m discipline nismo pozabili in jih bomo vsekakor vključili v prihajajoča tekmovanja.


Rezultati so v priponki, vsem prejemnikom medalj čestitamo, prav tako pa čestitamo tudi vsem ostalim tekmovalcem za odlična streljanja.27. srečanje DOVL je obenem tudi prva spominska tekma za našega člana Avgusta Gustla Pogačnika, ki nas je zapustil pred tednom dni, in to na strelskem srečanju v Črnomlju, kjer je uspešno odstrelil svojo zadnjo serijo. Bil je aktiven strelec, reden tekmovalec na naših srečanjih, sodeloval je tudi na delovnih akcijah kljub šibkejšemu zdravju. Naj mu bo roka mirna.


Marko Sterle, predsednik društva in vodja tekmovanja,
Jure Pogačnik Ajdič, tajnik društva


Priponke
.xlsx   27. srečanje DovL.xlsx (Velikost: 26,98 KB / Prenosi: 206)
Odgovori
#7
Kakšne velikosti tarče se uporablja za VK optika 100m puška?
Odgovori
#8
(06-07-2019, 21:58)zan89 Napisal: Kakšne velikosti tarče se uporablja za VK optika 100m puška?
Premer kroga je 110mm, krog 9-ke je premera 17mm, črna pika (10-ka) pa cca 7mm.

LP
Jure, tajnik društva
Odgovori
#9
Tekma,organizacija,red na strelišču (časovnost,usklajenost),sodniki,malica.... vse je bilo super   Clap  Thumbup
Komaj čakam,da bom lahko ponovno segrel cevi in iz njih obrisal prah  Mrgreen

Predlagal bi naslednje,v strelsko prijateljskem stilu;

- Prosil bi samo, da se naslednjič loči strelce Z od BREZ "kompenzatorja" saj tej zelo motijo nasprotnika.
(strelce z  "kompenzatorji" bi postavi skupaj na strelsko linijo pa si naj drug drugemu pribijajo v glavo na 1,2 metra,da bodo videli kakšen je občutek).

- Za zadnje strelsko mesto pištole/revolver št.14 bi predlagal,da se na pregrado namesti šotorsko krilo,folijo ali kaj podobnega neprepustnega, saj VK strelci z "kompenzatorji" zelo motijo nasprotnika z pištolo/revolverjem (celega prestavlja in ne more precizno ustrelit v tarčo).


Drugače pa hvala za korektno in pošteno tekmo,samo tako naprej  Slam

L.p
Trunkelj
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)