Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 1 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hipotetično… Prazna cev ali polna cev?
#63
(28-02-2020, 12:26)Martin1 Napisal: Kratkocevno orožje zelo lahko prikriješ, ampak traja, da se navadiš(seveda tudi vpliva postava, oblačila,..)… 9x19 najboljša izbira(poceni orožje, strelivo,…)

In pri »appendix carry« cev nikoli ne gleda v spolni organ… Ne vem, kako vi to nosite(MAUS, ga »malo« serje) J

Prednosti pri dolgocevnemu, kot varnostnem, vidim samo pri obrambi doma, posestva,… In seveda to se vse dogaja na razdalji 15-20m, ne pa 300m. J

357 --- https://www.youtube.com/watch?v=N_AUn87uP00... Predvsem proti koncu… Modifikacije »carry« orožja, te pokopljejo na sodišču.

FRITZ --- Sve več in več je kriminala v Slo. In EU… V nekaterih mestih v Slo. Ljudje ne upajo iti iz stanovanja, ko pade noč… Malo se zamisli.

Varnostno orožje se pri nas ne nosi drugače kot prikrito. Kako bo kdo to naredil, je njegova stvar. Pripomočkov za to je na trgu celo morje. Po mojih izkušnjah so bolj enostavne rešitve bolj učinkovite, recimo tanek tok na notranji strani hlač. Pri visokih temperaturah se pištola po potrebi preseli s pasu v torbico. Oprijete majce, srajce ipd. lahko pri varnostnem orožju kar pozabiš, če nimaš preko teh oblačil oblečeno kaj drugega, npr. suknjič.

Če govorimo o hipotetičnih primerih je potrebno navesti okoliščine primera, ki ga nekdo komentira. Če je nekdo res ogrožen v tej meri, da ga lahko vsak trenutek napadejo in poškodujejo ali ubijejo, potem je popolnoma razumljivo, če bo imel pri sebi orožje pripravljeno za strel. Je pa to odločitev vsakega posameznika in tega ti nihče ne more preprečiti tudi, če imaš OL za šport ali le komplet kuharskih nožev.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin


Prispevkov v tej temi
RE: Hipotetično… Prazna cev ali polna cev? - od fritz - 28-02-2020, 13:42



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)