Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nova kratka pravila pisanja na forumu Strelec.si
#1
Tako. Zadeva je sodu izbila dno in končno sem se z muko lotil pisanja teh kratkih ampak trdnih pravil glede pisanja na tem forumu.

Nabiralo se je (pre)dolgo časa in bolje da se to uredi čim prej, preden nastane še kakšna škoda. Razmišljal sem kako bi čim bolj jasno določil "fault-line" oz. mejo, do kamor je pisanje še sprejemljivo in kje se to konča. Ugotovil sem da je to dokaj težko in da bodo iznajdljivi škodljivci vedno našli pot okrog pravil. Zato si bom po potrebi dovolil ukrepati po svojem občutku, naj bo znotraj teh pravil ali ne. Kdor jih bo namerno izigraval, pač ne bo imel argumenta da to očita meni.

Kljub vsemu pa je postalo jasno da je vir 99% težav medsebojno obračunavanje, pregovorna slovenska prepirljivost in nevoščljivost, ponavadi na osebnem nivoju. Zato se bomo tokrat omejili predvsem na to. Če se bo pokazalo da to ni dovolj, bom ukrepal še kako drugače in se o tem ne bom pogajal z nikomer.


Torej, od trenutka objave tega posta dalje, je na tem forumu prepovedano naslednje:

- Osebno obračunavanje oz. odkrito ali prikrito žaljenje ali poniževanje oseb, ki so ali niso člani tega foruma. Še posebej je mišljeno ponavljajoče blatenje zaradi kakšnih osebnih zamer, ki včasih niti nima nobene osnove. Tu se ne štejejo na kulturen način napisane kritike glede točno določenih zadev, ki pa morajo biti dobro utemeljene in objektivne. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da gre lahko samo za zadeve, ki so vsaj posredno povezane s streljanjem. Ostale teme bomo brisali brez opozorila.

- Ustvarjanje novih uporabniških imen zaradi "anonimnega" pljuvanja (glej prejšnjo alinejo) ali pisanja raznih neumnosti. Takšne uporabnike bomo brisali, njihove poste pa pripeli k njihovem "javnem" uporabniškem imenu. Kot verjetno veste, se uporabnike z več različnimi imeni dokaj enostavno najde. Kljub temu pa bo uporaba več kot enega uporabniškega imena še naprej dovoljena, razen pri kršenju pravil foruma.

- Javno "pranje umazanega perila" pri organizatorjih strelskih tekmovanj. Sem spadajo razna zlivanja gnojnice na račun organizatorjev, ki delajo več ali manj le škodo našemu športu pred javnostjo, državnimi organi in odganjajo potencialne nove strelce. Kot pri prvi alineji, se tu ne štejejo na kulturen način napisane kritike glede konkretnih zadev, ki pa morajo biti dobro utemeljene in objektivne.

- Dajanje pretirano število negativnih ali pozitivnih ocen drugim uporabnikom. Tu je težko določiti mejo normale, ob očitnih zlorabah pa bomo vsak primer podrobno pregledali in ukrepali po svoji presoji.



Zaenkrat je to to. Za vsako kršenje bomo jaz ali moderatorji izjemoma prvič opozorili, načeloma pa takoj podelili nagradni ban za 14 dni, ob drugi kršitvi pa trajnega. Pomagala ne bo niti ponovna registracija. Kot rečeno, pa pri različnih uporabniških imenih sledi tudi združevanje z osnovnim imenom, kar bo posredno seveda razkrilo identiteto pisca. Pri poskusih izigravanja pravil bomo tudi z moderatorji uporabili domišljijo.

Upam da je dovolj razumljivo in mislim da ni potrebnih dodatnih pojasnil. Pravila so v veljavi od objave.

Strelski pozdrav.
admin
administrator / Strelec.si


Prispevkov v tej temi
Nova kratka pravila pisanja na forumu Strelec.si - od mastermind - 17-04-2012, 11:58



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)