Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
(29-05-2018, 09:57)Mato Napisal: Marsikaj je "narobe" vendar tu ne gre za malenkosti kot je prekoračen silobran ali pa uboj (kakor so ga klasificirali vrli tožilci oz. policaji v kolikor je samo prijava podana) ampak za filozofski pristop k celotni sceni od prvega polcaja dalje.

Če se ugotovi, da je xy osebkov prišlo nekomu na dom in hkrati kot v tem primeru poškodovalo premoženje in vdrlo v hišo in tudi ob grožnji z orožjem nadaljevalo s svojo aktivnostjo potem je če se gremo neko normalno (po mojih pojmih) človeško družbo usoda tistih xy osebkov v rokah oškodovanca (če se pač oškodovanec uspe obranit...) in če se v tistem trenutku odloči in tudi uspe vse postreljat (pa čist vseen a v hrbet al pa z bajonetom na stari sprednjači) je to pač njegova stvar. Vsak ima pač pravico ponudit kofe, ženo, hčerko če misli, da je to pregrobo ampak če se gremo zdravo družbo potem kaznovanje obrambe in lastnega doma/družine nikakor in pod nobenim pogojem ne SME in MORE biti kriminalno dejanje. Vse ostalo je zgolj in le nabijanje okoli malenkosti in dejansko če zelo posplošiš imaš pri teh stvari samo dve vrsti ljudi goveda in negoveda. Govedo ljubi državo in predpise, ker mu to olajša bivanje ali če je pokvarjeno govedo celo boljši obstoj skozi manipulacijo in izkoriščanja, negovedo pa to sovraži, ker sam dovolj dobro ve kako in kaj in ne potrebuje "mamice države in njene joške".

Ker je doma in je napaden in to je vse kar bi moralo družbo zanimat. Ko pride policaj na ogled takega dogodka, zapiše dejstva preveri okoliščine naredi zapisnik in posreduje zadevo tožilstvu, ki po parih minutah (če je vse clean seveda) ugotovi, da je bil napadeni ogrožen, bil doma in kar so xy osebki kasirali 100% na njihovem kontu in zadevo zaključi/opusti ter s tem hkrati tudi onemogoči bilokakšno civilno sodbo kakih sorodnikov - kvečjemu še zapleni premoženje za poplačilo škode, ki so jo xy naredili oškodovancu.
Negovedo so ovce ali kaj tretjega?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od Ljutica Bogdan - 29-05-2018, 11:29Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)