Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Hja. :-)

Vsak ima svoje mišljenje. 

Jaz pravim tako. Vsakemu bi morala biti zagotovljena možnost oz. pravica, da ima na lastnem dvorišču oziroma hiši mir in varnost. ZORO dovoljuje nošenje orožja v hiši in v primeru ograje še izven hiše. Torej, to nekaj pove. Uporaba orožja "doma" pa je dovoljena le v primeru silobrana ali skrajne sile.

Tega primera ne poznam podrobneje... je pa dejstvo, da bo tole "odskočna sodna deska" za vse ostale primere "streljanja doma". 

Strelec se bo verjetno izgovarjal na vse možno, seveda bodo zgodbo napletli po predlogu odvetnikov... "torej, da je žena, ki sicer ima vse dokumente, hotela posredovati, a zaradi hudega stresa ni mogla, zato je posredoval mož." "Streljal je v hrbet, ker je bil v stresu in zmeden, ker se je bal za sinovo življenje..." "Ni videl v temi, zato je menil, da imajo oni pištole in kljub temu da tečejo vstran, želijo streljati proti njemu"... no takih predlogov bo kar nekaj, ko bodo poskušali iskati pred tožilci olajševalne okoliščine.

Nisem zagovornik streljanja izven strelišč, a zagovarjam pa samoobrambo, v primeru, ko nekdo tvoji družini in tebi streže po življenju. Samoobramba je mišljena širše in ne samo s pomočjo strelnega orožja.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od jmlinar5 - 30-05-2018, 09:48



Uporabnikov, ki berejo to temo: 10 Gost(ov)