Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Point, ki je ključen je, da ne bi on rabil nič dokazovat in da je družba, kjer mora žrtev dokazovat da je žrtev bolana. Če bi dal analogijo na posilstvo bi zgledalo nekako tako, da bo ženska morala dokazovati, da s svojim obnašanjem in obleko ter genetskim materialom (beri dobr zgleda) ni prispevala (pretirano kot v silobranu bo sodišče presodilo kako ženska zgleda kako tip in potem odločilo da če je razmerje prehudo v prid tipu - on grd ko smrtni greh ona lepotica je definitivno ona kriva, ona dolge atletske noge on nek zakrčen majmun bi itak mu lahk ušla in ker ni se je strinjala?) k temu, da je nekoga vzpodbudila k dejanju posilstva. 

Logično je, da se preveri dejstva na terenu in razišče dogodek vendar to, da gre zadeva avtomatsko na sodišče s tem, da preiskovalci oz. policija aktivno dela na tem, da kvalificira dejanje karseda v škodo oškodovanca enostavno ne bi smelo biti sprejemljivo v neki normalni družbi. Ta celoten pojem silobrana v Sloveniji meji na patologijo in sicer nerazumen družbeni(deloma tudi vrasel v posameznike, da drugega sploh ne razumejo) patološki strah pred tem, da obstajajo ljudje, ki lahko v danih okoliščinah stojijo na lasntih nogah. Kot da bi se država bala, da bo še večim kapnilo, da imajo noge, lahko hodijo in ne rabijo vseh teh "invalidskih pripomočkov", ki jim jih tako politiki kot nekateri uradniki "prodajajo" na vsakem koraku.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od Mato - 30-05-2018, 14:21Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)