Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
(09-11-2018, 12:23)fritz Napisal:
(09-11-2018, 12:11)MarkB Napisal: Je pa zalostno, da so v marsikaterem primeru napadalci pravno bolj zasciteni od napadenih. :(

To seveda ni res. napadalci bodo ovadeni najmanj zaradi kršitve nedotakljivosti stanovanja in napada ali poskusa umora. Zakonodaja ni na strani kriminalcev toliko kot sta to nesposobna (in skorumpirana) tožilstvo in sodstvo.

Mogoce da ni res, praksa pa kaze malo drugacno sliko, vsaj kar se da prebrat.
V primeru Vurberk so 4 osebe namerno sle do in celo v hiso. Bog si ga vedi kaj vse bi naredili, ce ne bi bilo gospoda z orozjem.
Po Mariboru oz okolici se tip namensko spravi streljat na avto, ga lovit, vmes zamenjat avto... v kolikor bi 'priznal' bi dobil ca 3 leta... ker se mu pac ne vrti vse v pravo smer je pa gono svoje in dobil se vedno (vsaj po moje) zgolj 11 let.
100 % bi se nasel se kak cuden primer.

(09-11-2018, 12:53)Kristian Napisal: MarkB, tle maš par precej protislovne ideje. Ljudje že imajo orožje(in ne govorim o športnem ampak vsem skupaj s črnuhi), pa se ne dogaja prosto streljanje, med drugim tudi zato ker je družba pri nas še kolikor toliko normalna. In če se dodatno oboroži je efekt prej obraten. Prvi stavek, ki sem ga slišal na obisku v Teksasu je bilo v stilu "pri nas so ljudje oboroženi, zato se ustrezno obnašaj. Veš, oborožena družba je vljudna družba..." kar je res, saj nikoli ne veš ali ima sogovornik kos za pasom ali ne. Zato ga ne boš šel za kravateljc vleč iz avta, ker ti ni všeč kako hitro spelje pred križiščem, kajneda?

To kar piše Jabolko je scenarij kar lakho zagovarjaš, sicer boš imel problem dokazovati svoje ampak ti si sam, njih je več in izražena je neposredna grožnja.

To je pa tudi res, ono prvo zgoraj mislim ;)
To spodnjo s Teksasom pa imas verjetno tudi prav.
Vmes pa ne vem ce se ravno cisto strinjam ;)
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od MarkB - 09-11-2018, 13:33Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)