Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Kristian, v tem primeru žal ne bo šlo za noben precedenčni primer silobrana z orožjem. S silobranom je bilo v tem primeru konec, ko se je streljalo na bežeče ljudi.

Da lahko govorimo o silobranu, morajo biti izpolnjeni VSI pogoji za silobran: protipraven napad, resničen napad, istočasna obramba, sorazmernost, nujnost , itd....

Že takrat, ko so izpolnjeni vsi pogoji za silobran, ima obramba zelo težko delo dokazati upravičenost le tega, še posebej, če je vpleteno še strelno orožje, ki med slovenci še vedno velja kot nekakšen tabu..

V primeru, ko pa  sploh pogoji za silobran niso izpolnjeni vsi, pa nikakor nemoremo govoriti o silobranu..

Če bi ostalo pri opozorilnih strelih, bi bilo verjetno vse ok, tako pa je zadeva očitno ušla "malo" izpod nadzora, žal.

Res pa je, da vemo pač samo tisto, kar so nam mediji servirali.

Poleg tega pa, saj veste tisti pregovor... Po bitki je lahko biti general.. Nam iz naslonjača je lahko debatirat pa pametovat o tem, ne moremo si pa niti približno predstavljati, skozi kaj vse je šel ta človek.  Kakorkoli že, iz pravnega vidika, pa tu ne more iti za institut silobrana.

Se pa taka zadeva lahko zgodi vsakomur, zato je zelo pomembno, da imamo vsi, ki posedujemo orožje, te zadeve razčiščene v glavi, ker v nasprotnem primeru lahko hitro pride do groznih stvari, kot se je žal zgodilo v tem primeru.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od lamer - 12-11-2018, 10:46Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)