Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
(13-11-2018, 09:43)romunov Napisal: Verjetno zato, ker si včasih rabil obzidje, ker je bila grožnja dednega sovražnika, kot jih imenuje Valvasor, resnična. Danes je največja grožnja, da se ti bo kaj zgodilo, če prevelik kos klobase ugrizneš ali pa se skenslaš (ali te kdo skensla) v prometni nesreči. Grožnje pred neposrednim fizičnim nasiljen danes ni in tudi ni smotrno, da se vedemo, kot da za vsakim vogalom stoji mandlc s šmajserjem. Seveda moramo biti pripravljeni na tudi take scenarije, ampak to mamo lahko tudi z diskretno sobo za orožje in mirnimi treningi na strelišču brez divjezakoških mer prejudicirane obrambe.

Imam občutek, da se naša varnost čedalje bolj zmanjšuje in kmalu kranjska klobasa ne bo največja nevarnost, ki nas čaka.

Morda smo nekoč z NNNP (nič nas ne sme presenetiti) nekoliko pretiravali, danes pa 99% 20 letnikov ne bi prepoznalao tolpe pretepačev, dokler jih ne bi iz buljenja v telefon zbudila trda pest. Res pa je, da se 'močni fantje' danes raje fotkajo za Instagram kot da bi okrog iskali težave.

Kot pa sem že zgoraj omenil, sem kar pesimist in ne bi bil nič presenečen, če bi še za časa mojega življenja spet aktualen postal nasvet iz islandskih sag, ki gre nekako takole...'ko potuješ, naj orožje nikoli ne bo več kto en korak proč'.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od Ales - 13-11-2018, 20:46Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)