Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
#37
Zgleda zabavno a kot kot opozarja šerif se te stvari lahko zelo grdo končajo če so kriminalci pripravljeni uporabit svoje orožje , ravno se na sodišču dajejo okoli tistih dveh, ki sta ustrelila zlatarja, ki je streljal na njih zagovor , da v samoobrambi bo vrjetno zdržal na sodišču, končni rezultat varnostnega orožja mrtev zlatar in manjša kazen kriminalcem.

Jaz na samoobrambno orožje gledam zelo skeptično ,eden od problemov je, da 'pogum' ki ga daje orožje v roki zelo hitro zamegli zdravo pamet, pri nas kjer je stopnja takega nasilja z orožjem precej nizka v primerjavi z ZDA še toliko bolj

Kako relativen je ta pogum si preberi v priponki enega komentarja na POP TV ,varnostno orožje za nabirat gobe me zanima, če gre to skozi na UE](*,)

Citat: Zlatarja je ustrelil v samoobrambi
Na okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje trem obtoženim ropa zlatarne v ljubljanski Šiški, po katerem je umrl zlatar Anton Papler. Eden od obtoženih Sandi Prešeren je na obravnavi povedal, da je Paplerja dvakrat ustrelil v samoobrambi, saj je zlatar prvi streljal v zrak.

Al. B. / Ljubljana / STA

6. 7. 2012, 13:58

Rop zlatarne na Vodnikovi v Ljubljani
(Foto: Anže Petkovšek)

Delite na Facebooku 0
Delite na Twitterju 0
Natisnite

Dodal je, da se je za sodelovanje v ropu odločil, da bi dobil drogo.

Drugi obtoženi Simon Tkalčec je povedal, da streljanja ni videl, saj je medtem, ko je bil Prešeren v delavnici pri Paplerju, sam pobiral nakit pri pultu zlatarne. Dejal je, da streljanja ne bi mogel preprečiti, pri ropu pa da je sodeloval zaradi dolga.

Tkalčec ni znal pojasniti, zakaj so še tri dni po dogodku na njegovih rokah in obrazu našli sledove streljanja, saj naj bi sledi izginile po dveh dneh. Tkalčec je dejal, da je edina možnost, da so sledovi nanj prišli pred ropom, saj med in po njem ni prišel v stik s pištolo. Tretji obtoženi Alijan Brajdič se je odločil, da se ne bo zagovarjal.
Priča obrazov ni prepoznala

Na današnji obravnavi so zaslišali več prič. Ena od njih je videla moška, ki sta tekla iz smeri zlatarne, vendar obrazov omejenih oseb ni prepoznal. Zaslišali so tudi priče, ki so po streljanju pomagale Paplerju.

Rop zlatarne Papler se je zgodil 28. novembra lani v Spodnji Šiški v Ljubljani, zaradi poškodb, ki jih je dobil med ropom, pa je še isti dan umrl lastnik Anton Papler. Po ugotovitvah tožilstva sta najmlajša iz obtožene šesterice, Simon Tkalčec in Sandi Prešeren, dejansko izvedla rop.
Trije obtoženi krivdo priznali

Trije obtoženi – Armin Hasanagič, Ivan Kanduč in Matjaž Režek – so krivdo priznali že na prvem predobravnavnem naroku na začetku junija, sodišče pa jih je obsodilo na zaporne kazni med tremi leti in dvema mesecema in štirimi leti ter petimi meseci zapora.

Tožilka Manja Prezelj vsaj za Tkalčeca in Prešerna, ki naj bi izvedla rop in ubila Paplerja, zahteva višjo kazen, saj sta obtožena umora iz koristoljubja, za to kaznivo dejanje pa je zagrožena kazen več kot 15 let zapora.

Vsi trije obtoženi, torej Tkalčec, Prešeren in Brajdič, krivde na predobravnavnem naroku niso želeli priznati, zato jim je sodišče dalo dodaten čas za dogovor s tožilstvom, vendar ga niso dosegli.

Attached files [Image: 1996_d1941279d0a20f3068830173437151bb.jpg]
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 05-08-2012, 19:39Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)