Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
#77
Ko sem si ogledal tiste videe od mr.Tj-ja, sem se spomnil našega usposabljanja z Simunition strelivom. V vseh konflitnih situacijah je bil vsaj eden izmed naju v paru mrtev, ali bi pa pristal v zaporu (tudi drugi pari so imeli enake izkušnje). CCW ja - samo sigurno ne vsakemu... Kako zagotoviti uspešen filter - nimam pojma. V vsaki rešitvi je kakšna pomanjkljivost. Zaenkrat smo v Slo še dokaj varni (OK kakšnega mladoletnika ali kakšnega starejšega občana že še oropajo v Tivoliju, drugače pa teh pojavov ni toliko). Pred cca desetletjem sem bil v LAju, pa sem spremljal poročila - vsak dan sta bila vsaj dva strelska incidenta. Že naši zahodni sosedje Italijani imajo popolnoma drugačno varnostno situacijo (verjamite mi na besedo, ker imam kar dober vpogled v določene stvari glede tega konkretnega vprašanja). Zaenkrat se tukaj na forumu bolj vzganja paranoja glede pravica do tega, kaj bi si kdo lahko zaželel v neki načeloma demokratični družbi (kar pa ZDA še zdaleč ni).
Če bi odločal jaz, potem vam (tistim, ki eksplodirate na vsako provokacijo) - no vključno z mano vred [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img] - sigurno ne bi dovolil CCWja. Nekako ima "mr.T" na svoj bizaren način prav in bi se kar strinjal z njim!? Imet orožje doma v posesti in branit družino ob prihodu zombijev je eno [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] (čeprav imam doma tako zavarovano orožje, da bi izgubil vseh "devet življenj", preden bi lahko odklenil posebej orožje in posebej strelivo in vse naloadal v nabojnike in potem streljal nazaj), popolnoma druga situacija pa je, da razni "avangerji, punisherji" in ostali samooklicani delilci pravice hodijo naokoli oboroženi.

Jaz sem že stal na obeh straneh cevi orožja in iz lastnih izkušenj točno vem, o čem pišem, pa ne rabim izkat mnenj in razlogov "pro-et-contra" CCWju drugih na raznih tujih blogih in forumih. Že to je dovolj velik razlog, da je v Slo CCW še zaenkrat bolj želja, kot nuja.

Sicer pa kaj jaz vam razlagam - tako ali tako več veste od mene... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img]
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 13-08-2012, 15:05Uporabnikov, ki berejo to temo: 9 Gost(ov)