Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
#83
Citat:OK - nekaj so zapisali v ustavo, potem pa po tolikem času ugotovili, da so se zajebali (pa ne zato, ker bi radi nategnil folk in ga obrali do kosti - če bo toliko zajebano za folk, ma tudi sz motorko bo padla hlava preč... poje Iztok Mlakar... [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] ).

Niso se zmotili in velika večina interpretira 2nd tako kot sem zapisal. Obstaja pa zelo glasna manjšina, ki na ves glas tuli drugače. 2nd na referendum pa niti ne mislijo dati (podobna scena kot referendumi o EU v EU članicah)....
Ttisti, ki me dovolj osebno poznajo vedo, da nisem ravno ljubitelj amerov (če se zelo milo izrazim) ampak ta njihova ustava je verjetno najboljši poizkus oblikovanja sistema, ki bi deloval za vse državljane pošteno in vsem omogočal podobno izhodišče -> seveda nikoli ni bilo perfect ali idealno je pa dejstvo, da je njihova družba bolj kot se oddaljuje od besedila in pomena originalnega teksta bolj zblojena in bližje razpadu.

Za tiste recimo, ki se radi igrajo s statistikami obstaja korelacija med nivojem nadzora nad orožjem in strelskimi pokoli in sicer učasih, ko ni bilo nadzora nad orožjem tudi strelskih pokolov ni bilo. Sedaj pa je samo vprašanje interpretacije korelacij in iskanjem (všečnih) razlogov za ali proti.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 13-08-2012, 15:46Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)