Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
#84
"M Napisal:...Za tiste recimo, ki se radi igrajo s statistikami obstaja korelacija med nivojem nadzora nad orožjem in strelskimi pokoli in sicer učasih, ko ni bilo nadzora nad orožjem tudi strelskih pokolov ni bilo. Sedaj pa je samo vprašanje interpretacije korelacij in iskanjem (všečnih) razlogov za ali proti.

Statistika naj bi služila kot povratna informacija stanja nekega sistema. Ko jo omenjajo "politiki" jo uporabijo in priredijo (upoštevajo samo parametre, ki jih sami želijo) po svoji želji. Določeni pojavi so tudi prej obstajali, pa se za njih ni vedelo, ker ni bilo informacij glede ... ničesa (predvsem pa interneta). Sigurno ima na te dogodke veliki vpliv medijev (prikazovanje nasilja - filmi, igrice,...), asociativnost, oz. veliko manj druženja med ljudmi, multikulturnost (in premalo poznavanja in izrabljanja tega pojma za doseganje nečednih ciljev posameznikov), dosegljivost raznih halucilugenov, drog,... socialna stiska, manj osebne svobode, poplava konkurence, reklamiranje in propaganda,... pa še kaj izmed "bolezni moderne dobe" sem pozabil na hitro dodati.

Včasih so se pokoli, genocidi,... skrivali pač za pojmi kot so: pokristjanjevanje, križarski pohodi, inkvizicije, pa tudi navsezadnje zasvojevanje divjega zahoda...
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 13-08-2012, 16:00Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)