Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Če verjamemo medijem, so seveda belopolti otroci v Združenih državah Amerike statistično signifikantno več vredni kot malo bolj zagoreli otroci, katerih domicili se nahajajo v okolici območja zibelke človeške civilizacije. Ti otroci imajo imena, ki jih na zahodu niti ne znamo dodobra izgovoriti in velikokrat umrejo zaradi orožja, ki se ga ne da kupiti v Walmartu in katerega rušilne moči si tisti, ki s tem nimamo stika, skoraj ne moremo predstavljati (1, 2). Za te otroke na televiziji ni časa, zgodba ni dovolj zanimiva.

Seveda še dolgo ne bomo moglu imeti racionalne debate o posedovanju orožja. Tako kot ne bomo imeli racionalne debate o delu politikov, o tistem dogodku katerega ime je tabu, velikih multinacionalk s področja agronomije in farmacije in še o marsikateri drugi temi, kjer ljudje zaradi takih ali drugačnih razlogov (npr. čustven odziv, politični interes, finančni interes) ne morejo ali nočejo pogledati z realnega zornega kota. Kakršnokoli poskušanje argumentiranja, da pištole ne ubijejo, ampak ljudje je trenutno popolnoma brezpredmetno, ker so ljudje v refraktarni fazi in so nedovzetni za druge (miselne) dražljaje. Tudi serviranje dogodkov, kjer so lastniki orožja ustavili potencialen pokol je odveč, ker ta argument ne cilja na čustva. Kaj nam je storiti? Imejte čim več otrok in jih naučite kot mislite, da je prav. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]

Pri veliko streljanjih se velikokrat omenja zdravila s psihotropskim učinkom, vendar o tem ne razpravlja nobena multinacionalna TV. Še pomnite, tovariši, ko je imel strelec v kinodvorani pomočnika? Ne? Želi kdo še več primerov o prikrivanju "peklenskih detajlov"? Išči "kurt haskell".
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 16-12-2012, 21:37Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)