Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Orien: Ne boš nikol ready tko, da nima smisla preveč energije tu zgubljat...

Gape: Ti si nekaj natrosil ne sedaj deflectat odgovori in podkrepi svojo trditev ali pač ne?

Glede točke dve mi je povsem jasno kak miselni koncept imaš in ga povsem razumem in mi je povsem jasno da nimaš stava niti ga nisi sposoben dojet.

Tri, ne rabiš omenjat neki diretkno in dobesedno, da to posredno vpleteš in tu je bistvo drugi člen ameriške ustave, ki je kot tak direktno namenjen temu, da mora biti ljudstvo oboroženo zato, da lahko v primeru opresije s strani vodilnih le te pospravi. Tle ni garancij ni obvez je zgolj LAHKO in ČE in ustava dragi moj lahko zapoveduje marsikaj vendar če ni volje je to le papir, ki še za rit obrisat ni dober. Torej še enkrat (morda se te le prime - upanje umre zadnje) ne gre za kaj se bo zgodilo in kaj boš storil kot posameznik ampak to, da je v ustavi garantirano lastništvo orožja in, da posamezniki, ki so na oblasti NE MOREJO SKENSLATI oz. PREPOVEDATI LASTNIŠTVA oz. to storijo zelo težko (beri uradno spreminjanje ustave v ZDA je zajeban proces) in da imajo državljani ORODJE, ki jim OLAJŠA pucanje države ČE SE ZATO ODLOČIJO. Brez garancij, brez pametovanja brez filozofiranja.

Ajde boldano še enkrat (ker tle je dost bedakov, ki tega ne (morejo) zastopiti):
Ustava v ZDA garantira, da ima vsakdo lahko orožje, ki je ekvivalent vojaškemu v zadnjem času zelo bastardiziran člen oz. tolmačenje seveda z namenom in to zaradi lažje obrambe pred ugrabljeno državo oz. wannabe despotom. Nikakršnega bullshitanja o številkah, procentih, če bi ko bi kdaj bi zakaj bi ampak gola neosebna varovalka, ki jo ljudje lahko ali pa ne uporabijo.

Štiri pojma mam toliko kolikor sem si v svojem času tu na zemlji uspel prebrati in razširiti obzorje a je to dost ali to ni dost nevem, glede na nekatere bedake tu očitno dost verjetno pa v kakšni drugi sredini bolj malo. Kaj kdo verjame ali prikimava mi je vseeno nisem pa pezdetk, ki bo ostal tiho samo zato ker ma nekdo mnenje in ga tudi sprejel, če je butasto. Večina površnežev in podpovprečnežev seveda vsako nestrinjanje ali kritiko jemlje osebno, ker niti ni sposobno si vzet časa, da bi svoja stališča podkrepilo s nečim otipljivim. Tako, da ne dragec mi je povsem vseeno kdo komu prikimava in kdo se trudi biti vljuden popularen in the best drinking buddy, kjer se skupaj v gostilni v kotu pridušajo skupaj nad nepravicami tega sveta potem pa vsi domov v strahu spat k svojim komandantom...

Vse ostalo:
Citat:Edini faktor, na katerega imaš vpliv je, a boš mel orožje ali ne

Ne na to nimaš vpliva, ker ti vsaj tu to odreja država in lahko si tak posameznik, ki tega ne more imeti. Edini vpliv, ki ga imaš kot posameznik je nase in na svoj stav. Ali si človek ali pa nisi in to ni arbitrarno, od zunaj pogojeno ali nekaj kar ni pod kontrolo posameznika. Tako, da samo orožje je zgolj mrtev kos železa, če za njem ni vročega srca in hladnih možganov, ki imajo neko prepričanje in sposobnost odrekanja in v marsikaterem primeru (kakor bi ti rekel) meta vsega kar imaš stran za nekaj kar morda ne bo uspelo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 23-12-2012, 21:41Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)