Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Em ti ne potegne ane [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]...

Ok še enkrat počasi z dihanjem vmes...

Dokler so ljudje ljudje je izvor orožja povsem enako (ne)pomemben kot karkoli drugega , ki še določa kaj je lahko orožje (bomba, sekira, nož, lopata, kij, buzdovan, puška repetirna ali polavtomatska z velikim ali majhnim snemljivim ali nesnemljivim nabojnikom z optiko ali brez kopitom ali brez cevjo ali brez [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img], pištola, avto, pirovska flaša, vrv, najlonke, drogovi in palice, vile, cirkular, kotna brusilka, čajna žlička, noga, roka, glava, pest, pas, pes, večja mačka, medved, bik, krava, konj, top, granate nove ali stare in velke ali male i hope you get the point k mi je ravnokar tipkovnica crkla) .

Citat:Dokler obstaja nelegalni trg, manjša je možnost da bo zločin narejen z legalnim orožjem.

Po tvoji logiki bi morali potem mi legalni lastniki orožja vzpodbujati črni trg, ker bo tako tam lažje priti do orožja in posledično večja verjetnost, da bo storjeno kaznivo dejanje s nelegalnim orožjem in mi bomo veselo tulili lej ga sej je pa ja na črno imel. Ta tvoja poved nima smisla ravno iz zgoraj povedanega a kapiraš da orožje ne ve A JE LEGALNO ALI NI, ljudje vedo in to kar ti podpiraš oz. zagovarjaš je sicer ok ideja v smislu, dajmo postopek pridobivanja orožja tako zakomplicirat, da naključni pacienti ne bodo meli časa/volje dobiti orožje in s tem morda pobereš tiste hipotetične zločine storjene v afektu (zato majo tud ameri nekaj čakanja) nikakor pa ne premišljenih in načrtnih idej bolnikov. Ali pa morda misliš, da odločitev, da greš v osnovno šolo/kino/btc kr kapne v glavo hop jebemu kruh salamo dons mi je pa dolgčas gremo za foro pobit ene 100 komadov bomo na tv in nato hop hop v štacuno ampak ker smo pri nas carji je cel postopek in € da pridobiš listine in taisti "pametnjakovič" reče eh bemti ne da se mi it na tečaj varnega rokovanja pa cela drama je € skeširat dej grem raj namest 100 ljudi pobit na pijačo pa rožce sadit... Take stvari so premišljene in se tenstajo mesece če ne leta in verjami mi, da nima povsem nobene veze kakšen sistem pridobivanja orožja imaš, če se neka budala odloči za to, bo to izvedla pa če se vsi skup na glavo postavimo in če legalno ne bo strelnega orožja bo pa kaka druga zadeva magari avto/kamion...

BISTVO VSEGA JE ČLOVEK IN NJEGOVA ODLOČITEV (vseeno kako je do nje prišel in s kolk tabletami/promili/kurzšlusome/whatever), DA BO NAREDIL NEKO ŠKODO. Ja logo je da z orožjem lahko naredi večjo kot pa brez vendar pri pravih zlobnih pesjanih bodo možgani že našli varianto, ko se tudi brez strelnega orožja da zagreniti življenje večjemu številu ljudi.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 03-01-2013, 14:43Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)