Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Ja samo razlika je med mnenjem in pa tem kaj je zakonodaja.

Prvo glede mnenja smo že debatirali o tem in limali take in drugačne videe in seveda res je, da vsaka stvar rabi svoj čas in, da ob naklepnem izbranem napadu žrtev v kolikor se tega napada ne zaveda nima kaj dosti možnosti vendar pa je namest =0 še vedno >0. V primerih naključnih nasilj pa seveda tega argumenta ni in je ponavadi ravno napadalec tisti, ki je preseneten in je >0 bistveno večji kot v prejšnjem primeru.

Drugo pa glede zakonodaje, ta del bi moral biti neodvisen od mnenj kajti če naj bo zakonodaja v primeru pedrov, ciganov, ekonomije in še koga neodvisna od javnega mnenja bi morala biti tudi v delu ki se nanaša na pravico do samoobrambe. Saj naj bi bila pravica do življenja menda ustavna kategorija in če je neustavno imeti referendum o pravicah manjšin ali ekonomiji bi moralo biti tudi neustavno kakorkoli posegati v to pravico s strani države.

Citat:Bojim pa se, da je prevelika utvara, da se resne grožnje lahko rešimo (le, ali predvsem) z orožjem, lahko zelo nevarna. Govorim seveda o normalnem človeku, pa karkoli si pod normalno sploh predstavljamo. Mogoče je kdo res natreniran kot Rambo, vendar je veliko več takih ki si to le mislijo, v realnih razmerah pa bi poleg sovraga pobili (če bi sploh kaj zadeli) še vse, ki se nahajajo v bližini.

Bojim se da si ti poln utvar in predsodkov saj tvoja ugotovitev ne zdrži prakse iz ZDA pa so ravno oni tisti, ki so bolj podvrženi strahu in neracionalnosti.

Morda vprašanje, če bi bil tvoj otrok v vrtcu tam, bi raje videl, da je ob takem dogodku osebje oboroženo ali ne?

Ne rabiš biti nič defenziven, ker ti nič nočem samo nakazujem na pomanjkljivo logiko v tvojem razmišljanju v upanju, da boš kliknil kako internetno stran ter premislil o svoji poziciji, ker mislim, da z racionalnim pristopom vsak povprečno inteligenten osebek dojame, da je večino mnenja o teh stvareh enostavno skopiral oz. dobil servirane s strani medijev/staršev/družbe v drugih časih in da z realnostjo nimajo kaj dosti.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 23-06-2013, 19:44Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)