Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rabim pomoč pri strelivu
#21
uroš, drži. forum je namenjen diskusijam in ne glede na to mora vsak, ki misli polniti strelivo biti vešč kaj dela- drži ali ne? obstaja milijon literature in reloading manualov iz katerih se lahko razberejo takšne in drugačne zadeve okrog smodnikov in polnitev, ki so priporočene. po tem takem si naredil izpit in lahko filaš fullload pištolski smodnik v puškin naboj, ker ti nihče ni nič povedal na izpitu ali kaj?! tiščanje napačnega naboja v orožje- ja, je možno, ni pa zdravo. če so vprašanje logična in smiselna je OK, vse ostalo pa je (mislim, da sem že večkrat napisal)=> dont feed the troll....
Odgovori
#22
ja, ravno temu je namenjen izpit... Da se "nekdo" pokrije, češ... saj je bil vsakdo seznanjen da vsak smodnik ni za tlačit kamorkoli...
Odgovori
#23
no, na varnem rokovanju pa je bilo povedano: ne tiši nekaj not kaj ne gre oz. tja ne spada ;)
Odgovori
#24
Kje je un konj s plašnicami?

Kaj tlačiš tečaje in licence s strani države sem zraven in s tem med vrsticami dajete potrditev, da je to kaj drugega kot nabiranje denarja in oteževanje pridobivanja orožja in vsega kar zraven paše.

Stupid is who stupid does in na konc darwin poskrbi za vse - the great equalizer. Ampak seveda nekateri (ki ob drugih prilikah pljujejo po njej) povsod vidijo državo ali kogarkoli drugega, ki bo ljudi varoval lastne neumnosti (če ne drugega pripeljejo argument bo kaka nesreča pa bomo vsi krivi...). Če komu paše tlačit .338LM naboj v .22lr sporter in si za te rabote sposodi sosedov bager s pnevmatskim kladivom kaj mu češ?

Že samo vprašanje je nevarno ker če ne gre ravno za zajebancijo gre za nekoga, ki si bo hitro kaj naredil (če bo vse posreči in ne bo zraven koga drugega) kamoli, da bi začel odgovarjat kaj drugega kot pa Fant hitro na net pa ponovi osnove strelstva od tega kako je sestavljeno orožje, naboj pa do tega v katero smer moraš obrnit orožje ko se spraviš streljat....
Odgovori
#25
:O

fant - sprašuješ stvari, ki so vezane na napredno znanje in poznavanje reloadinga, na žalost pa nimaš pojma o osnovah reloadinga.

Svetujem ti, da prvo greš k kakšnemu kolegu, ki se na te stvari dejansko spozna in da ti kaj pokaže, razkaže in obrazloži, preden boš naredil piz.....o!

Tako na pamet je pa vsaj za subsonic težko svetovati, ker moraš obvezno skozi chrono. Najmanj kar se ti lahko zgodi je to, da boš kroglo izbijal iz cevi, največ pa "kaboom" zaradi preveč ali "SEE" zaradi premalo smodnika...!
Odgovori
#26
No ja vrjeli ali ne vv 7.9x57 ležišče je mogoče brez sile spraviti in sprožiti naboje kakih 20(zelo vrjetno še kaj več) različnih kalibrov(to sem že enkrat objavil na forumu a to seveda ni pametno počet), izpit gor ali dol v tvojem iteresu je, da se izobraziš o loadanju, vse kar rabiš je napisano v priročnikih proizvajalcev streliva ali opreme za relading. drži se nabojev kalibra puške, za podzvočni trening si lahko kupiš ali vložno 22 lr cev,reducirni naboj ali pa naloadaš reducirne polnitev sploh.Če naznaš nastavit matric za začetek uporabi fabrški naboj za mero in nastavi matrico po njemu.

Attached files [Image: 44ffac8ca03fca6d6e744108d7fd6b.jpg] [Image: 6b908e7131f3caca6b91c3bf88c697.jpg]
Odgovori
#27
guten morgen mato in ostali... načeloma ne tlačim tečajev zraven le napisal sem jih za to, ker so bili na začetku že omenjeni. pravkar gledam skozi okno v deželo, kjer izpiti in ostalo ni potrebno pri polnjenju in nabavi pa zadeva laufa BP.... osnove so pač takšne, da moraš vsaj malenkost vedet kaj je kaj in kakšne so posledice, če gre kaj narobe...
Odgovori
#28
Sem si še enkrat prebral od začetka, pa... Jebomater, če ima tale možakar (ali zopet en vnuček od dedka, ki je lastnik ene mauzarce, s katero so se zadnjič mulci malo po gmajni igral, pa jih je preveč rukalo) pojma o tem, kaj sprašuje. Sploh glede na to, da ga zanimajo PODZVOČNE filunge. Naslednje vprašanje naj bo: "Katere filtre od olja uporabljate, če želite čimbolj zadušiti zvok poka. Sprašujem zato, ker imam zraven strelišča eno starejšo gospo, ki jo pok mauzerice zelo moti, pok nežnega .22lr pa niti ne, pa bi se poskusil nekako približati tem slušnim obremenitvam :D .".
Lahko pa, da se spet motim, ampak preberite si še enkrat uvodnih par postov, pa se bo mogoče še komu zdelo, da sprašuje vnuček.

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#29
fiamm
Odgovori
#30
BOBI si me prehitel:):):)
AJD
Odgovori
#31
> Mato said:
> fiamm

Kaj že to pomeni (bi nalimal unga z zardelimi lički, pa ga ne najdem).


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#32
Znamka filtrov in še česa ...
Odgovori
#33
Hi,hi... saj to sem našel, tistega "in še česa" pa ne... Je že kaj "groznega", ker "ne moreš" povedat ;)) ...


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#34
Bobi, skoraj si zadel. Bolje prej vprašati kot kaj narediti. Najbolj neumno vprašanje je tisto ki ga nikoli ne postaviš. Torej se mi ne splača neke to prerihtavat in uredit orožje. Kolikšna pa bi bila nekje cena če bi to prodal? Naj povem da puška nima magazina, ima rabljeno kopito. Drugače pa je v delovnem stanju.
Odgovori
#35
anyone?
Odgovori
#36
bile so cene tam okoli 250 ojrčkov, če je pa kaj predelana pa gre lahko cena še na pol...

V glavnem - skoraj ničvredno...!?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)