Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Long range tako kot je treba
#61
on model z brki bi zmagal s takšnim streljanjem na slovenskih lr tekmah?
Odgovori
#62
Ne zračka se seveda ne poka v šolskih telovadnicah kje neki ,3000 Eur opreme na strelsko mesto pa vrjento ni v lasti lokalnega kluba.

Attached files [Image: bc3e563b0e2a906761cb0d12221771.jpg] [Image: f5ea391ec50afbb3c15f68b2114e5e.jpg]
Odgovori
#63
"mr.T" - pozabljaš, da se v telovadnice lahko instalira 20 do 40 linij. Kje naj bi bil še prostor do 60, prostor za najmanj dve slačilnici, prostor za sodnike, prostor za pregled orožja in opreme, prostor za prvo pomoč, prostor za gledalce za spremljanje rezultatov preko monitorjev, ...?
Glede opreme je bilo že napisano, da je bila izposojena, a tudi to je treba plačati.
Če si lahko en organizator tekme z zračnim orožjem izposodi okoli 60 aparatur, zakaj si ne bi mogel, za potrebe LR, nekdo izposoditi recimo pet?
Kot je že v navadi, vedno "preslišiš" kakšno vprašanje, ki ti ga postavim na račun tvoje prenagljene/neutemeljene trditve.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#64
Nima veze še vseno je ta telovadnica zelo poceni v primerjavi z namenskim streliščem ,ki je max 5 na leto zasedenm z tekmo preostali čas pa večinoma prazen .Poglej primer strelišča na dolenjki 48x 50m mest kdaj si jih nazadnje videl v uporabi več kot tistih 20-30. Mislim da enkrat v jugo časih.

Glede sposoje aparatur mi je bilo jasno, da brez tega vaški Strelski klub pač ne more organizirat tekme glede na to da je SIUS na letakih glavni sponzor je vrjetno tudi cena sposoje 'sponzorska'

A opremo se posodi tud zaradi tega ker so do sedaj le prodali kar nekaj sistemov v sloveniji . Verjemi da je sposoja LR sistema (ki poleg tega ni standardni izdelek)vaškemu društvo precej manj racionalna .

Glavno in najpomebneše pri tej računici ,na tekmi zračke v telovadnici imaš koliko udeležencev 100-200 ali za kak DP še precej več,tu pa govoriš o cca 30-40 galipterjih, ki so zadovoljni že z tem kar imajo posebno, če štima kulinarična ponudba ,pa z streliščem ki samo za varovanej košta precej več $$$ kot najem šolske dvorane.
Odgovori
#65
Kje si je organizator omenjene tekme izposodil mašinerijo, ne vem. Predvidevam, da ne le od enega lastnika. Pred kar nekaj leti, ko sem bil na Obali udeleženec ene tekme ( za razred nižje od DP ), je bila vsa oprema pripeljana ( izposojena ) iz Hrvaške. Lastniki so jo pripeljali, postavili, z njo rokovali, pospravili in odpeljali. Vse smo plačali udeleženci iz naslova štartnine.
Imam občutek, da elektronske tarče niso najboljša izbira za tekme LR, kot tudi ne za BR. Zakaj? Način, kot ti streljaš preizkusne strele na BR in koliko "viška" strelov se odstreli v tarčo za rezultat na LR , se pri elektroniki ne izide v korist tekmovalca...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#66
Pri BR nas dejansko sploh ne zanima elektronika ker tarče vedno dobr vidimo in hitreje pokamo kot bi elektronka folgala (najhitrejša 250ka na EP v BR je bila enkrat zaradi dobrih pogojev ustreljena v manj kot 7 minutah,25 strelov za rezultat ' neznano število prob ,verjetno vsaj 3-4, da se segreje in podmaže cev),razen za obdelavo veliko količine papirnatih tarč.

Za LR pa je zadeva zelo zanimiva saj brez elektronke ali ljudi v jašku niso vidni zadetki v primeru kot ga imajo angleži elektronika omogča več tekmovalcev na tarčo .Tisto goljufanje z katerim zdaj kompenzirajo zgrešeno tarčo je potem nepotrebno saj bi se tarče vedno zadele.
Odgovori
#67
> mr.T said:
> Te cifre za avkustični sistem so precej nižje kot tiste, ki sem jih dobil za Švjcerski SIUS tam so bile krepko preko 5000Eur na strelsko mesto za 300m tarče. Sem pa bral na nekem forumu da so brezzični kongsberg res inštaliral za kake 2000$ na mesto v strelišču z 14 mesti.
> V vseh primerh je to za pobiralce 30 Eur nedosegljivo in v kolikor se vojska ne izprsi kar se sevda ne bo nikoli zgodilo no bo nič ,tudi v primeru ko bi imeli sistem se ga ne bi sposojalo ker vojska v strelcih ne vidi dodane vrednosti.

Kdaj se kje stakne tudi kaj rabljenega...:

http://www.egun.de/market/item.php?id=4428698
Odgovori
#68
Skoraj kot pri nas na f klasi , samo 6 opazovalcev/ocenjevalcev nima kaj počet

Attached files [Image: 746f63d2281289ca0fbff6d78269c0.jpg]
Odgovori
#69
Mal spremljam tole in dejansko z nekaj treninga bi se dalo čisto pošteno konkurirat tem mandeljcem...
Odgovori
#70
Mogoče malo neumno vprašanje ker sem pač šele začel LR spremljat ampak kak smisel sploh ima da streljaš če ne vidiš (nimaš feedbacka) kam streljaš ko puško "nastreljuješ" in potem še vse strele v konkurenci streljaš na slepo? Še eno vprašanje če sem prav razumel nekateri na tekmi kjer je npr dovoljenih 20 strelov dejansko ustrelijo več?
Odgovori
#71
Dobro vprašanje... Nevem zgleda smo mal mazohistov pa nam sede kugle v hrib metat na slepo...

Drgač pa resno, tako redko je dostopen long range, da je vsaka priložnost streljat na resno razdaljo dobrodošla in se vsak znajde pač po svoje oz. kakor najbolje ve in more. Glede na to, da je nekaj teh video sistemov sestavljenih in ob morebitni sreči s termini SV se bo dalo kaj narediti tudi na tem področju...
Odgovori
#72
> dani_79 said:
> Mogoče malo neumno vprašanje ker sem pač šele začel LR spremljat ampak kak smisel sploh ima da streljaš če ne vidiš (nimaš feedbacka) kam streljaš ko puško "nastreljuješ" in potem še vse strele v konkurenci streljaš na slepo? Še eno vprašanje če sem prav razumel nekateri na tekmi kjer je npr dovoljenih 20 strelov dejansko ustrelijo več?

Nič neumno zadel si v polno , a zanimivo marsikdo še kar misl, da je največje mojstrstvo na slepo ( brez feedbacka zadetkov in brez inputa vetra saj na strelišču ni zastav), sploh ni važjo če za razliko od teh mandeljecev ki pičijo vse glavnem v krog cca 15-20cm ali pa če večino strelov prileti v tarčo veliko 1m2. , da je ziher kdo spusti raje 10 strelov več, v tarči jih je tako ali tako pre malo,
Pa da ne bo pomote flinte in ostala oprema tu niso nič slabše.
Odgovori
#73
shiraz zopet zmagal... http://bulletin.accurateshooter.com/2016...pionships/
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)