Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ostrostrelstvo
#21
Pozdravljen!
Ker praviš da si začetnik in da si želiš tečaja iz strelstva ti predlagam da si ogledaš ta link na youtubu. Teh videov je sicer 11 zaporedoma, in če te zanima snajper ti vsekakor svetujem da si ogledaš celo serijo teh video klipov.. Osebno trdim da še nisem slišal nikogar ki bi znal tako dobro-jasno razložit teorijo kot ta model (Ryan Clekner..). Edina finta je če razumeš angleško, (tip je Američan).

http://www.youtube.com/watch?v=COoXVpGfX...F0EC711484
Odgovori
#22
> A s'se mal zakalkuliru pobč, al pa drago puškarja plačavaš?

hja, mislim da je Klemna prišla njegova menjava cevi na Keppelerju tam okoli 1.300e+pošiljanje gor + it po puško. Torej je zadeva še več kt 0,5e/šus.

če pa kupiš ror prek vaškega puškarja in ti jo sam upaše, pa zna biti ceneje... ali pa tudi ne, če kakšno stvar zamoči. To je pač riziko, ki ga sprejmeš če se greš tako igro.
Odgovori
#23
Ja, okol 1.300 z vsem skupaj, "kao" najboljše možno z vsemi opcijami od firme Lothar Walter...nikoli več. Naslednja cev bo zagotovo cut rifled - ameriška, od premium proizvajalca, za boljšo ceno in upam da z boljšo preciznostjo.
Odgovori
#24
A pri tem LW nima kaj dost veze tam nisem opazil nič kaj dosti opcij kolk si kreppler vzame pa je druga štorija.
Odgovori
#25
Zanima me vaše mnenje koliko je smiselna nabava kakšnega kalibra 222 ali 223? Gledam predvsem iz vidika, da osnove in nek začetni dril osvojim z manjšimi stroški. Na ta način odstreljam količinsko več strelov in osvojim neke osnove pa potem na večji kaliber?
Odgovori
#26
Za začetek bi bila dobra tudi zračna in 22 lr z še manjšim uložkom in stroški za strelivo.
En starejši siv gospod iz Ljubljane je bil z 223 konkurenčen večini. :-B >:)
Odgovori
#27
To sem tud jaz slišal da. En senior kar dobro streljal celo do 1000m je šlo ampak ne vem kaj se je zgodilo s tem gospodom a je še živ itd??
Odgovori
#28
B-) Baje da je ta siv star gospod :-B zamenjal kaliber, in od takrat tudi konkurenčen ni več.
Odgovori
#29
hudič je zmeraj v detajlih; ta stari gospod je streljal nekaj kar samo od daleč izlgeda .223 in kokr slišim se že pripravlja nova cev v .223 Ackley Imp

(velikostjevažnasamopriseksu :)
Odgovori
#30
> šimek said:
> B-) Baje da je ta siv star gospod :-B zamenjal kaliber, in od takrat tudi konkurenčen ni več.

Problem ni v tem, da je zamenjal kaliber ampak v tem, da so ga tudi ostali ,rezultati so na tekmah vedno boljši tudi(če napišem predvsem bo kdo užaljen, čeprav je res) zaradi tega ker je folk po nekaj letih končno vsaj pribljižno dojel, da je nekaj bolj nekaj manj tekmovalno uporabno.

Pred leti je bila velika večina flint .308 pa kak .223 in .243 se je še najdu a tekmovalnih kalibrov 6PPC,6BR 6.5x47Lapua pa je bilo relativno zelo malo.
Zadaj je več 6BR in 6.5x47 Lapua pušk kot .308 na povprečni tekmi.(seveda so 308 večinoma, fabrške cevi 'tekmovalni' kalibri pa so v match ceveh tako, da so večinoma to precej bolj natančne puške že brez prednosti, ki jih prinašajo ti kalibri na večjih razdaljah)
Odgovori
#31
Šimek + Mato jebo vaju siv gospod.... >:)
Odgovori
#32
Dajte se skoncentrirat fantje ;)
Odgovori
#33
> andrejf said:
> Šimek + Mato jebo vaju siv gospod.... >:)

kaj, pa če je mene mislu
Odgovori
#34
Andrej res ni siv ker skrbi za 'aerodinamičnost' frizure a 6BR ne vem, če poka kaj v .223
Odgovori
#35
poka,poka...TR
Odgovori
#36
Pozdravljen bodoči ostrostrelec.

Splošno mnenje strokovnjakov za natančno streljanje je podobno in pravi,da je zelo koristno in ekonomično trenirati z malim kalibrom.Vendar so malokaliberski metki postali predragi,tako da se cene med vrhunskim strelivom za .22LR in napolnjenim strelivom velikega kalibra skoraj ne razlikujejo.Edina prednost pri nas je seveda razpoložljivost strelišč za mali kaliber,ki jih je več in so bolj dostopna.Poleg tega je življenska doba cevi .22 LR neomejena za navadnega smrtnika.

Sevda je pametno razmisliti o manjših nabojih-kalibrih z c.vžigom,ki so konkurenčni in cenejši za polnjenje.Glede na veter pa naj povem to :tko ume - taj zna.

LP Boro :)
Odgovori
#37
Ja, tudi sam razmišljam v tej smeri, oziroma nekaj se že dogaja. Za omenjeni kaliber dobiš tudi čisto spodobno farbrško orožje - jaz sem si omislil Howo (rabljeno od enega izmed gornjih komentatorjev). Sicer sem jo samo preizkusil, ker ni bilo več cajta, ampak na 50m je praktično luknja v luknji. Sem pa seveda popolni začetnik, tako da ne bo kdo mislil, da kaj pametujem. :)
Odgovori
#38
Ima kdo kaj informacij o tej puški iz prve roke? http://www.vdb-waffen.de/de/gebrauchtwaf...=308&o=neu
Odgovori
#39
howa z grdim kopitom in kitajskim daljnogledom. Tle na forumu možak prodaja Tikko T3 super varming v 6,5x55 za 1400€. Za toliko kot si prišparal na pošiljanju in papirjih si lahko nabaviš kitajca pa še za pir ti ostane :)
Odgovori
#40
Nič se še ne nabavlja.. samo išče informacije ;)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)