Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moderator zvoka
#1
Zanima me, kako je zakon o teh moderatorjih?
Odgovori
#2
Mislim da boš počasi pogruntal da je v slovenski zakonodaji vse kar se našraufa na cev tretirano kot dušilec, razen kompenzatorja, pa še za tega me je na upravni enoti gledal kot da bi mi rad zasegel puško ker ima navoj.
Odgovori
#3
Tule imaš precej obsežno debato na to temo: http://www.strelec.si/vanilla2/discussio...i-zvoka/p1

;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#4
Ha, Lako pa na Moderator zvoka gledaš kot na utež. Potem je to legalna stvar. Navoj na cevi je brez problema, če je nekaj privijačeno na to!
Odgovori
#5
No sej jaz navoj imam, ma bi na svojo .300WM dosti raje dal ta moderator kot kompenzator...
Odgovori
#6
Na žalost z dušilci zaenkrat ne bo nič, tudi v prihodnje ne kaže na bolje saj imajo jagri še kar hude travme glede raubšicov ,ki so vsi jagri .Ideja je pač, da bi potem ti isti raubšici še precej več na črno pokal z dušilci.

V pripravi programa za mogoči odstrel volka je tako glavni še stoječi argument za odstrel to, da bo tako manj krivolova.Torej dajte rubšicem legalno odstrelit drugače bodo na črno. =D>
Odgovori
#7
Moderator zvoka :-)) , mogoče bi pa šel skozi Sound designer :O)
Odgovori
#8
(05-10-2013, 18:44)trazman Napisal: No sej jaz navoj imam, ma bi na svojo .300WM dosti raje dal ta moderator kot kompenzator...

Ogledujem si eno repetrino risanico na enem od portalov za rabljeno orožje iz tujine - ima pa navoj na koncu cevi, ker je očitno imel gor kompenzator ali moderator. Trenutno nima nič gor.

Kolikor sem bral zakon, so pri nas navoji na cevi prepovedni, vem pa da ima precej strelcev gor kompenzator.
Kako je v praksi na UE - moraš imeti kompenzator že privijačen na cevi, ko greš vpisat orožje, ali se da zmenit, da bo to naknadno?
Odgovori
#9
Navoj ni prepovedan si slabo bral zakon posledično je vseeno kaj je na koncu cevi. Prepovedani so zgolj navoji, ki so namenjeni IZKLJUČNO namestitvi dušilca ali druge prepovedane opreme (recimo pred cajtom so mel fetiš na bastardiziranje papovk)
Odgovori
#10
Ja famozna A9 oz raubšic kategorija napisana na izrecno željo oslov iz LZS 


Citat:A9  posebna oprema za orožje:

naprave za dušitev zvoka, cevi z zunanjim navojem na ustju cevi ali drugimi nastavki, namenjenimi izključno namestitvi dušilca
teleskopski namerilniki z napravo za elektronsko ojačevanje svetlobe ali z infrardečo napravo, če so izdelani tako, da se pritrdijo na orožje.
 

Primer briliance Doh

Tole je OK
[Image: 930w_Adaptor_mountedLG.png]

tole pa prepovedano kategorija A9

[Image: 41tuHTRMfLL.jpg]
Odgovori
#11
Osel, za lov se ne sme uporabljati nobene naprave, s katero "vidiš ponoči".
Odgovori
#12
Kar se naših uradnikov tiče je moderator = dušilec. To pomeni,da je no go.
Odgovori
#13
(29-03-2016, 13:25)Rok Napisal: Osel, za lov se ne sme uporabljati nobene naprave, s katero "vidiš ponoči".
Sploh nisem omenil lova

Drugače pa vpraš jagre zakaj jih imajo. So bolj ali manj edini kupci te robe pri nas ,športni strelci in zbiratelji z tem nimajo kaj.
Odgovori
#14
Hehehehe. Rabijo iz popolnoma istih razlogov, ki jih navajajo proti dušilcem - raubšic.
Odgovori
#15
Če te že tako zanima, raubšica se lahko tudi podnevi, pa ne rabiš nočne optike za par tisoč EUR.
Kar se pa dušilcev tiče, "naši" dokaj sledijo "Germanski" kulturi lova. Glede na to, kar sem bral, da se to lahko/ali pa se bo, ne vem točno, uporabljalo, bodo verjetno potem skočili v luft: e, v Nemčiji se lahko, dajmo tudi mi.
Odgovori
#16
Vseno jih kup odcola tudi teh par tisočakov , vrjetno samo za vojersko opazovenje nočnega življenja pajcekov

So mi pa pred časom jagri /policisti razlagal kako lahko imaš tudi te namerilne NV za na puško samo ne montirane na puški LOL


http://www.forum-lov.org/forum/showthrea...aljnogledi
Odgovori
#17
(29-03-2016, 12:22)Mato Napisal: Navoj ni prepovedan si slabo bral zakon posledično je vseeno kaj je na koncu cevi. Prepovedani so zgolj navoji, ki so namenjeni IZKLJUČNO namestitvi dušilca ali druge prepovedane opreme (recimo pred cajtom so mel fetiš na bastardiziranje papovk)

Sicer sem upal na kakšen odgovor podoben "jaz sem imel/imam navoj na cevi brez česarkoli in ni bilo problemov", ampak vseeno hvala za vaša mnenja.

"Posebna (PREPOVEDANA o.p.) oprema za orožje so naprave za dušitev zvoka, cevi z zunanjim navojem na ustju cevi ali drugimi nastavki, namenjenimi izključno namestitvi dušilca,..." tole moraš res imeti slovenščino najmanj s 6 ocenjeno v srednji šoli, da iz tega stavka zakona nedvoumno izpelješ, da so pa sicer vse ostale cevi z navoji dovoljene,... :)
Pa saj imajo dušilci menda standardni navoj M14, M15, ali kaj podobnega standardnega v "imperialnih" oznakah,...
Odgovori
#18
To je tipičen primer butastega člena. Kdo lahko pove, ali bom na ta navoj namestil dušilec, kompenzator ali dildo launcher...

Jaz imam na koncu cevi navoj, čez njega je privita matica za zaščito, ker takrat komp. še ni prišel, pa se nihče ni vtaknil v to.Če pa se že, ni potrebe biti pokakan pred uradnikom ampak se lahko na licu mesta pogleda kaj piše v ZOro. 

Edina zadeva ki je lahko (teoretično) sporna po črki zakona so kompenzatorji, ki imajo na sebi navoj za namestitev dušilca. Ampak ker je ta zadeva privijačena na konec cevi ni noben problem to snet preden greš na UE, kajneda?


   
Odgovori
#19
To je tako, kot bi napisali, da ti bodo odrezali one, če ga imaš izključno za posiljevanje  Mrgreen
Odgovori
#20
Samo izvršene želje LZS. Zdaj se pa ziher nič ne raubšica.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)