Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moderator zvoka
#41
Kdo od strelcev pa ne more prek kolega jagra dobiti divjačine? Zdaj bo en strelec z xx kosi orožja šel za en golaž vse to razkirat... temu se reče LOVSKA!!
Odgovori
#42
tako kot so rekli zadeva je zanimiva z vidika da sodržavljani ne zgubijo sluha ker  tam ene 2km stran streljajo sportni strelci in je panika...   medtem pa na istem strelišču vojska nabija z 50.bmg in vojska ne vidi težav v glasnosti. sam ne vem če bi ga hotel imet bang &kick je del streljanja. vendar nisem pa proti .lpm
Odgovori
#43
Sploh ne bom komentiral vaših izjav.je pa tko ko stisneš na petelina poči,če vas pa pok moti imate slusalke,manjše kalibre ki ne počijo premočno da lahko vaša ušeska zdržijo.prigušivač je pa zadnja stvar ki jo potrebujemo
Odgovori
#44
Dušilec rabimo prav toliko kot lovce. Ma skorajda nič. Sploh se ne gre za potrebe. Če živimo v družbi, ki promovira svobodo, naj jo potem tudi zares imamo.
Odgovori
#45
Meni osebno je kul da čim bolj poči pa cim bolj rukne da se mam fajn tisto uro ko popokam 100 nabojev na strelišču
Odgovori
#46
Kaj je teb fajn je irelavantno. Vecini ni fajn, da poka.
In to se da resit tut na drug nacin. Prepovedat streljanje. Glej glej, zdaj pa se je tut tebe dotaknalo ande.
Odgovori
#47
Ne samo da večini ni fajn , tud najbolj zdravo ni . Je pa precej bolj pametno zmanjševati zvok na izvoru kot kasneje poizkušat to rešit kar pa sega od glušnikov , zvočnih pregrad, napol vkopanih in zaprtih strelišč oz kar nič strelišč ker hrup moti sosede.

Zato ker večini ni fajn imaš auspuf na avtu, motorju ,kosilnici, sesalcu.....vsakem povzročevalcu hrupa.


Legalni lonci za orožje = manj moteče za okolico = več možnosti za strelišča etc
Odgovori
#48
Ob bok izjavi, da živimo v družbi, ki promovira svobodo (demokracija): torej je stvar svobodne izbire ali bo počilo, ko pritisneš na petelina ali pa ne. Da o spoštovanju miru ostalih ljudi sploh ne bi zgubljal besed. Prepoved uporabe je ravno tako skregana s pametjo, kot tanova EU zakonodaja, ki "hoče preprečiti" teroristične napade s strelnim orožjem. Tisti, ki bo hotel dušilec imeti in uporabljati za kriminalna dejanja - ga bo ravno tako. Bistrim glavam, ki pa jim je bistvo strelstva - pok, pa priporočam, da zadovoljijo svoje želje tako, da streljajo brez slušalk. Pa s čimvečjim kalibrom.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#49
(26-11-2016, 23:56)goran hunter Napisal: Ja v nemčiji so dovolil dušilce samo pod pogoji kjer je prevelika populacija divjadi da ogrožajo ljudi.tam kjer vsakodnevno udira divjad na ulice.in vsi tisti ki imajo dušilce so registrirani.berite revijo lovec,pa ne samo oglase.dusilce imajo pa zato da ne vznemirjajo prebivalstva zaradi poka.ce si pa kateri strelec takšen ali drugačen omislil dušilec zaradi videza puške da bo lepo zgledala pa naj si na optiko nalepi sliko od lepe brene bo imel več od tega.

To si se gladko zlagal. V Nemčiji so glede legalnosti dušilcev poka sicer razlike med zveznimi deželami a jih večina dovoljuje uporabo, za kar je le potrebno zahtevati nabavno dovoljenje in dušilec poka vpisati v orožno listino kot del določenega orožja.

Dušilec poka ima argumente za in proti a trditi, da je cool če strel fajn poči ni argument temveč osebni občutek posameznika.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#50
tole verigo diskusije sem prebral dvakrat ker nisem mogel verjeti ali se možak zajebava in provocira ali pa resno misli. V resnici še vedno ne vem, ker je tekst tak da bi veliko bolj pasal v kakšno provokacijo. V kolikor pa resno misli, potem je nenavadno koliko kretenov se še vedno vrti po tej naši strelski srenji. Ampak nič bati, z isto logiko nam bosta postrega EU in naš MNZ, pa bo mir. Jagri bodo mirno streljali  naprej kot se je to dogajalo v starih časih, vsem ostalim pa ne bo treba skrbeti o dušilcih pa o poku in rukanju.
Odgovori
#51
Jagri itak prijavimo 1 kos na vsake 10 dejansko ustreljenih.
Fak, kaki degeni ste tle.
Odgovori
#52
če bi blo treba kaj prepovedat bi blo treba kompenzatorje. namenjeni niso drugemu kot fantkom s premočnimi kalibri in da na tekmovanjih zvok še bolj v moje uhe ruka in me gluši, in da mi miraž trak odpihne iz cevi... Doh
Odgovori
#53
(27-11-2016, 19:50)Rok Napisal: Jagri itak prijavimo 1 kos na vsake 10 dejansko ustreljenih.
Fak, kaki degeni ste tle.

Nisem si mislu, da tolk velik prijavite ;)

LOL
Odgovori
#54
Sej, človk sklepa pač po sebi, "aha, če bi bil jst lovc, pol bi blo pa tko pa tko....". Dost to pove.....
Odgovori
#55
Sam sem lovec in vem da so nekateri posamezniki lahko problematični, hudič pa je ker je to dokaj težko dokazat.
Da bi pa zdaj kar vsi lovci domov vozili vsak dan nekaj pa matematično ne gre čez, ane.
Odgovori
#56
Bi pa športni strelci če bi dušilce imeli a ne?  :))
Odgovori
#57
(27-11-2016, 23:03)Rok Napisal: Sej, človk sklepa pač po sebi, "aha, če bi bil jst lovc, pol bi blo pa tko pa tko....". Dost to pove.....

Mnja, sej je možak neko podobno analogijo speljal na jagrski strani... če bi imeli dušilce bi pa vse potamanili. Izgleda da se res projicirajo lastni občutki.
V svetu pa obstaja praksa držav, kjer so dušilci ne samo legalni ampak celo obvezni, pa statistika ne kaže nikakršnega odklona ne v eno in ne v drugo stran. Ampak za tako argumentiranje je potrebno kaj prebrat, koga poslušat in kaj premislit, vse to pa so kvalitete, ki so v povprečno bukovi slovenski glavi hudimano malo zastopane...
Odgovori
#58
(28-11-2016, 10:32)Kristian Napisal: ...V svetu pa obstaja praksa držav, kjer so dušilci ne samo legalni ampak celo obvezni, pa statistika ne kaže nikakršnega odklona ne v eno in ne v drugo stran...

samo to bi pripomnil, da se veliko prelahko navajajo izkušnje iz drugih držav, po navadi z našo neprimerljivo kulturo in navadami, kot navdih ali smernicami za slovenska pravila in zakone, še posebno na tem portalu.
če se neko pravilo uvede in se lepo upošteva v germanskih/skandinavskih... državah, je pravzaprav velika verjetnost da se kaj takega pri nas ne bo prijelo. za nas velja balkanska/romanska mentaliteta, ki je popolnoma drugačna od severnjakov.
zato so po mojem tisti, ki se sklicujejo na severnjaške izkušnje veliki pacienti, ki nimajo popolno nobenega pojma kako funkcionira slovenska država in kakšno mentaliteto imamo slovenci. kdor pa meni da smo pa mi itq mali nemci pa je totalen psihični bolnik za zaprti oddelek...
Odgovori
#59
z drugimi besedami hočeš reči, da je povprečen Slovenec latentni lopov, ki ne dela pizdarij samo za to ker mu država vse to prepreči in nima priložnosti?
Če v to verjameš, potem si si v zadnjem odstavku postavil čisto ustrezno diagnozo.
Odgovori
#60
Tole je pa kar zabavno brat.
Dejstvo pa je, če gre za kakšne omejitve do državljanov, je naša ljuba država vedno bolj papeška od Papeža.  Neko kvazi dokazovanje, kolk imamo vse pošlihtano. Vse skupaj malo spominja na sovojake v JLA, ko so dobili čin desetarja. Tisti, ki je služil to vojsko bo že vedel, kaj mislim.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)