Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moderator zvoka
Tine, glede da je LZS (baje) podprla predlog, da bi bili dovoljeni dušilci za dolgocevno orožje, se lahko to celo zgodi...
Odgovori
Res bi bilo dobro. Pa še država bi dobila davek od prodaje opreme in nato še dobička podjetij. A kaj, ko naši zakonodajalci ne razmišljajo tako. Saj oni dobijo plačo vsak mesec, ne glede na neumnosti (nedelo) katere počnejo v službi.
Odgovori
Za lovce mogoče bi še nekak dal kak% možnosti kot recimo sedmica, za ostale pozabite...
Odgovori
(26-03-2019, 08:11)andrejf Napisal: Sedaj ima zakonodajalec pri spremembi ZORO moznost to po zgledu vecine evropskih držav uvesti tudi pri nas. Predlog je bil dan s strani več strelskih organizacij. Hrup ki ga povzročajo strelišča je največji problem ki moti okolico in posledično nepotrebne konflikte s lokalnim prebivalstvom.
Upam da bo prevladala zdrava pamet vsem v dobro.

Andrej Feguš

No, da ne bodo šli v drugo skrajnost in bodo dušilci postali obvezni.
Odgovori
Zdrave pameti pri naših politikih na žalost nas vseh že zelo dolgo ni več...
Odgovori
Mislim iskreno je ni niti med nami. Odkod pa misliš, da politiki pridejo? Saj se ne materializirajo iz nič.
Odgovori
good point.. kak narod taka država, drugače ne more biti
Odgovori
Na zadnji predlog sprememb Zakona o orožju nas je kar nekaj dalo predlog, da se dušilce vzame s prepovedanega seznama. Predlagatelj je po zakonu dolžan predlog upoštevati ali pa obrazložiti zakaj ga ne upošteva. V kolikor zavrne naš predlog, se bomo lahko kaj pametnega naučili iz njihovih argumentov in v naslednji iteraciji (predlog lahko podamo že prej, z dovolj podpisi državljanov/poslancev) poskusili figurico v tej igri človek ne jezi se premakniti za eno polje naprej.
Odgovori
Figurica gre za polje naprej, potem pa država vrže kocko in "poje" našo figurico...
Zdrave kmečke pameti ni več.
lp Melly
Odgovori
Predlogi publike gredo po moje samo v smeti  , to je bolj kot ne samo formalnst ki jo morejo opravit.

A glede teh dušilcev hrupa smo predloge podali na vseh inštancah in delovnish skupinah ,a je bilo dosedaj upora iz strani LZS in MNZ ,a zdaj se tudi to zgleda malce spreminja.
Odgovori
LZS nima kaj prida veliko s športnimi strelci in njihovim orožjem. Je pa LZS zelo nasprotovala predlogom uporabe dušilcev na lovskem orožju, ampak se tudi to nekaj spreminja.
Odgovori
Kar se tiče LZS, je med predavanjem o lovski zakonodaji predsednik LZS Lado Bradač februarja izjavil, da LZS nima nič proti dušilcem, vendar zaradi nasprotovanja več lovskih družin niso predlagali spremembe. Ker je opisal še par drugih rešitev, kako so določene stvari rešili s podzakonskimi predpisi, mi je zdaj žal da mu nisem predlagal naj naredijo isto še za dušilce zvoka.

Predlog, ki bi ga težko zavrnili bi bil, da se v zakon napiše da minister pristojen za lov s podzakonskimi akti določi pogoje uporabe dušilcev zvokov.

Tako bi imeli podlago, da takoj ko se pokaže dovolj podpore, dovolijo posebne primere uporabe dušilcev, ko se pa malo bolj spoznajo z njimi, se pa naredi še naslednji korak in se jih dovoli brez večjih omejitev. Vse to brez da bi bila potrebna sprememba zakona.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)