Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nove čelade
#1
Ali kdo pozna nove čelade, ki jih nabavlja vojska in policija. Baje so zelo dobre, ker prenesejo 7322m nadmorske višine,
z njo se lahko potopiš 2999m, prenesejo vibracije, ne škodi jim šnops ali teran (za cviček ni podatka), dodan imajo šravfštok za namestitev dodatne opreme .............

Skratka ni da ni.
Odgovori
#2
NP Aerospace ali krajše MK7 britanska - v bistvu verjetno za isto zadevo

Na ebayu jo dobiš za 100€
Odgovori
#3
Kot ponavadi bi bilo ceneje, če bi vsakemu vojaku dali 100 eur pa si sam čelado kupi na ebayu.

Pri nas, če kupuješ večjo količino plačaš več. (več denarja v igri več pijavk se nabere).
lp Melly
Odgovori
#4
Me zanima ja kakšni bi bili potem komentarji, če bi res kaj takega se spomnili. Mislim, da je cena povsem korektna za novo opremo. Če se hočeš iti določene stvari boš plačal ali se jih pa ne šel. Nimajo vsi na svetu takega malomeščanskega pristopa kot "podalpsko biserno ljudstvo" in ga tudi ne trpijo.
Odgovori
#5
Malce dvomim, da bo čelada po 100Eur englezi za Mk7 plačajo cca 220Funtov, me pa zanima kakšen je rok trajanja pri teh .

Tu se nič ne hecam ampak ponavadi piše 2-3 leta uporabe ali 7-10let skladišča.
Odgovori
#6
www.ebay.com pa si poglej ane...
Odgovori
#7
Ja kaj pa misliš, da na e-bay pride kosi, ki niso več 'fit for service' (angleži kot rečeno pri velikih naročilih plačajo 220 Funtov za kos)večje vojske vso zaščitno opremo po vsaki turi pregledajo in kar je tako ali drugače strukturno ošibljeno gre na deponijo (kar se izmuzne deponiji konča na e-bay) ostalo po pregledu in arsenalni obnovi nazaj v službo .
Vsi ostali ,ki tega sistema nimajo, imajo na teh kosih rok uprabe.(čeprav ne bi stavil, da ostali nimajo roka uporabnosti)
Odgovori
#8
Malo ironije...pa takoj na prvo žogo.

Sicer pa naj bi nas stala vsak čelada 163 eur, kar je krepko manj kot 220 funtov.
lp Melly
Odgovori
#9
Ja sam če si si prebral mal komentarje na bolj obiskanih sitih bi videl, da to kar je zate ironično je za nekatere kako bi moralo biti. Pa cena niti ni najbolj bistvena tu bolj zanimiv je ves cirkus okoli tega.
Odgovori
#10
Ja sem opazil . Tale Benecommerce pa zastopa glih vse kar leze in gre in ima dobre veze saj vidim, da je stalno priklopljen na proračun.

> Contract for the supply of a quantity of 14,461 MK7 Combat Helmets in support of Op Herrick 19, with options for the supply of further quantities to support operations
Value: 3 163 000 GBP
Including VAT.

tisto kar si pa zgoraj napisal je full premalo piše, da zdržijo 12.000M in -32 +49 stopinj. :D Zahtevana življenjska doba opreme v uporabi je deset let, ob normalnih pogojih skladiščenja za potrebe rezerv pa 15 let.
Odgovori
#11
Nekako mi ni jasno zakaj je rok uporabnosti približno tak kot pri pnrvmatikah. Ali je to pogojeno z številom strelov v čelado (malo za hec) ali zaradi vpliva UV žarkov, ker če je slednje ni smiselno, ker se običajno uporabljajo prevleke. Bolj verjetno gre za tržni prijem. Konec koncev tudi nove "plastične" pištole nimajo navedenega roka trajanja, čeprav nisem povsem prepričan v večnost materjalov.

Ps: Pred leti je nek nemec kupil motoristično čelado preko spleta. Ko je zagledal na pošilki znak v obliki kozarca (lomljivo) jo je takoj poslal nazaj skupaj z ogorčenim pismom.
Odgovori
#12
O lastnikih zadaj in njih povezavah pa mislim da raje pustimo komu drugemo ker bo ratalo zlo grdo. Poglej familijo lastnikov bene d.o.o. in pa katere firme še ima podmladek in s kom sodeluje pa ti bo kar hitro jasno zakaj je priklopljen na proračun.
Odgovori
#13
To je tko kot neprebojci. Načeloma so dobri dokler prvi šus ne gre skoz in ker tu doživljenjska garancija dejansko to tudi pomeni je nihče ne da zato dajo rok trajanja in pa seveda dokaj dobro za biznis je, če ti polcija ali vojska na vsake 5-10 let kupi vse jovo na fato...
Odgovori
#14
Dejansko materiali propadajo pri kevlarju je bilo včasih 5 let + 5let v primeru ,uspešnega pregleda in testa kakega random kosa. Drugače pa je seveda fino za posu, če mora vojska vsakih 10 let menjat čelade. Neprebojni jopiči imajo še krajšo življensko dobo kot čelade ,če niso iz dyneme bog ne daj, da so večkrat mokri
Odgovori
#15
> Desc said:
> ...Konec koncev tudi nove "plastične" pištole nimajo navedenega roka trajanja, čeprav nisem povsem prepričan v večnost materjalov.

Leta 2004 sem kupil Waltherja P99. V navodilih je bila navedena življenska doba pištole - 5 let. Sedaj smo skorajda že leta 2014... Torej... A moram kupiti novo pištolo???
:-?
Odgovori
#16
Članek v Dnevniku

http://www.dnevnik.si/mnenja/komentarji/...-ne-pomaga
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)