Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DELAVNICA ZA POLNJENJE STRELIVA I
#1
Pozdravljeni bodoči kolegi.

Delavnica polnjenja streliva /za začetnike /bo 14 Nov.2013 ob 17.00 na Brnčičevi 29 v Ljubljani.
Vabljeni strelci in lovci.

LP

:)
Odgovori
#2
Pozdravljeni,

ker sem nereden obiskovalec tega foruma,mi večkrat uide kakšno vprašanje.Na srečo pa so na forumu strelci,ki večkrat odgovorijo namesto mene-hvala.To ni izpit,ki ga naredite na MNZ-ju.Delavnica je preprosto praktičen prikaz vse teorije ,ki ste jo že teoretično obvladali.
Rad pridem kamorkoli ,posebno na primorsko,vendar ne zaradi enega ali treh kandidatov.Bil sem že v Srbiji in tam predaval,kar mi je vzelo precej časa ,vendar je bil ta poplačan z številom udeležencev . Res pa je da najraje predavam v Ljubljani,kjer imam predavalnico in opremo.
Do sedaj se ni še nihče pritoževal zaradi premalo stvari,ki jih je slišal na predavanju.Če dvomite v delavnico se prosim pozanimajte pri tistih,ki so jo obiskovali/osnovno in nadaljevalno/.Za začetnike priporočam osnovno/I/ delavnico,če pa že polnite več let,pa nadaljevalno/II/.Glede na število udeležencev delavnica traja od 3-5 ur.


LP Boro

:)
Odgovori
#3
G.King,

sam nisem doktor vendar sem predaval na fakulteti o orožju in strelivu /Yavapai College-Arizona) na Poletni šoli NRA. Torej sva na nek način kolega/čeprav sem sam
manj plačan za to/.

Ko mi slušatelji povedo podrobnosti ,ki so osnovne za polnjenje menim,da to obvladajo in jim potem jaz povem bolj pomembne stvari.Če mi pa postavijo vprašanje,z katerim me motijo,to na začetku odgovorim,ko pa me z tem
hočejo zapeljat na sporedni tir/večkrat/to ignoriram.To je ena od stvari,ki sem se je naučil glede predavanj.Sicer sem se teh stvari učil pred mnogimi leti, tako ,da ne vem
če v moderni pedagogiki še držijo.

Zakaj plačilo na koncu-zato,da vsakdo.ki ni zadovoljen z delavnico to tudi pove.Do sedaj je bil nezadovoljen samo Vaš kolega /po mojem vedenju/,vendar po vprašanjih.ki sem jih dobival na delavnici sodim,da je tudi sam nekaj odnesel od predavanja.Za ilustracijo naj povem,da sem bil na nekem šolanju v ZDA in sem v 5 dneh zvedel nekaj stvari.ki jih nisem prej poznal, vendar je bilo s tem šolanje poplačano .

Vsi slušatelji me lahko kadarkoli pokličejo za nejasnosti in sem jim na voljo /kar nekateri tudi delajo/.Do sedaj sem imel par predavanj /v Sloveniji/,tako, da si z tem bogastvom nisem preveč opomogel.Sem pa bil že na predavanjih,ki sem jih plačal precej več,in od tega nisem odnesel skoraj nič.Če želiš nekaj zvedeti ,se to običajno plača/v tem sistemu/.

LP Boro :)
Odgovori
#4
Očitno se je damin odločil, da to temo razdeli na dva dela, kar pa se mi osebno ne zdi pošteno, ker so moje kritike v temi letele izključno na vaše delo in vaš pristop do slušateljev.

Prilagam link od prvotne teme:
http://www.strelec.si/vanilla2/discussio...ment_73643
Odgovori
#5
Očitno se je admin odločil, da to temo razdeli na dva dela, kar pa se mi osebno ne zdi pošteno, ker so moje in kritike mojega kolega v temi letijo izključno na vašo delavnico, vaše delo in vaš pristop do slušateljev.

Prilagam link od prvotne teme:
http://www.strelec.si/vanilla2/discussio...ment_73643

Kje ste predavali niti ni pomembno, pomemben je sam pristop in način samega predavanja. Tudi sam sem predaval na univerzah po ZDA, pa moram javno povedati, da je njihov šolski sistem 500 let za našim, in 1000 let za starim sistemom, ki so ga prakticirali v Sloveniji za časa Jugoslavije. Ravno zaradi njihovega obupnega šolskega sistema imajo američani le 5-8% svojih strokovnjakov na področju tehnike, vsi drugi pa so "uvoženi" iz drugih držav. Večinoma iz Indije, KItajske in Japonske.

**Vsako predavanje** oziroma "delavnica" mora imeti jasno zastavljen **učni načrt delavnice** (torej laično rečeno **PLAN**), kjer je **jasno razvidno** o čem bo tisti dan potekalo predavanje in okoli česa se bodo vrstili pogovori. V vsakem načrtu mora biti točno določen **opis znanja, katerega naj bi slušatelji osvojili**. V vsakem načrtu mora biti navedeno, **ali gre zgolj za teoretično "delavnico" ali gre za praktično "delavnico"**. V primeru, da gre za izvenšolsko "delavnico" oziroma predavanje ali diskusijo, mora biti **V NAPREJ točno označena in določena cena** samega predavanja neglede na število šlušateljev. Če cena varira od števila slušateljev, mora biti to jasno označeno in napisano, ter tem primeru mora biti objavljena tudi **maksimalna cena na slušatelja**. Objavljeno mora biti tudi **maximalno število prostih mest za slušatelje**.

To, da je bil do sedaj nezadovoljen le moj kolega močno dvomim oziroma ne verjamem. To pa iz razloga, ker so bili učiraj na delavnici nezadovoljeni minimalno 3 slušatelji od 4. Torej je bil vaš uspeh maksimalno 25%. Poleg tega, so me do sedaj kontaktirali še 4 uporabniki tega foruma (imen ne bom izdal), ki so se tudi strinjali da so bila tudi njihova predavanja zgolj in samo zaradi podarjenega denarja ne pa zaradi prejetega znanja.

Koliko je kolega odnesel od delavnice?? Po njegovih besedah, se je na vaši delavnici naučil zgolj in samo to, kako poteka kontrola streliva po končanem polnjenju, in kaj pomeni kratica MOA, kar da vas je nekdo od slušateljev izključno vprašal. To pa je po njegovih besedah tudi vse. Če je ta informacija vredna tistih 50 EUR se on, po njegovih besedah povzeto, sprašuje že zadnjih 15 ur.

G. Boro svetujem Vam, da v kolikor se, vsaj kolikortoliko, resno ukvarjete z Reloadingom in "delavnicami" vam močno svetujem da spremenite svoj odnos do denarja in do besede "delavnica".
Sam pod besedo "delavnica za začetnike", razumem pojem, ki mi bo dal nek širok vpogled v opremo, vsaj osnovno nastavitev opreme, pogled v kvaliteto opreme, ter njihove prednosti in slabosti. Se opravičujem, toda Reloading delavnica NI delavnica, na kateri je ena sama preša, pa še tista bolj kot ne zato, da se zapolni delovno mizo.
Odgovori
#6
Gospod King,

se zahvaljujem za vaš trud ,ki ste ga vložili v diskreditiranju mojega imena.Vaše prijatelje/7 od osmih ,ki so bili na mojih tečajih / seveda prosim,da mi se javijo
in povedo,kaj niso slišali in zvedeli na mojih delavnicah/ če seveda premorejo to
dejanje/.Tiste pa ,ki klevetajo pa naj spomnim ,da se slabo vedno vrača z slabim/po svetem pismu/.Vsekagor pa bom moj program delavnic spremenil na bolje.Do sedaj kot pravim ,nisem imel tako strokovnih kritikov in obiskovalcev delavnice, vendar pa moram reči ;rad prisluhnem vsakemu mnenju in misli ,vendar si pridržujem pravico misliti z svojo glavo.

Ker nimam dosti časa ,se bom od Vas in Vaših prijateljev poslovil-zbogom.

LP Boro :)
Odgovori
#7
Spoštovani g. Boro,

Moji prispevki tukaj na forumu, niso bili **niti slučajno namenjeni diskreditaciji** vašega "dobrega" imena. Moji prispevki tukaj na forumu so bili le in samo **OPOZORILO** drugim "bodočim" obiskovalcem Vaše naslednje profi "deavnice", da naj prej premislijo v kaj se podajajo in naj prej vprašajo za **CENO** in predvsem naj vprašajo po **PROGRAMU** delavnice, po katerem sem predhodno spraševal jaz in ga vse do danes še vedno nisem prejel. Nočem biti preveč kritičen do vas, ampak r**azjezi me, ko prične nekdo prodajati meglo za ceno zlata** in na fini način "nateguje" poštene naivne slovence. Ne trdim Reloadinga ne obvladate, ker **vašega znanja pač ne poznam**, trdim samo to da za ceno **50 EUR na osebo, svojih slušateljev ne naučite nič.**

Kar se tiče pa stavka: ".... ,da se slabo vedno vrača z slabim/po svetem pismu/"
Če že ta stavek drži, upam da tisti ki izvaja ta stavek gre po vrstnem redu. **Lahko pa mi verjamete, da ko bo prišel do Vas, se bomo ostali kar nekaj časa dolgočasili v vrsti, predno bomo "na vrsti".**

Drugi, ki so kritizirali vašo delavnico, me osebno ne zanimajo, oziroma se bodo sami odločili ali se Vam bodo oglasili ali ne. Jaz sem se tukaj oglasil samo v imenu mojega dobrega kolega, ki je bil učiraj prisoten na vaši "profi" delavnici, in me je prosil naj napišem na forum kaj in kako so stvari dejansko potekale, ter kako izgleda "delavnica" brez "programa" in kolikšna je dejanska cena.
Odgovori
#8
Spoštovani obiskovalci moje delavnice,

ker do sedaj nisem nikomur ostal dolžan,po izjavah Vašega dobrega kolega pa
se na moji delavnici niste naučili nič ali bore malo in ste nezadovoljni, kar pri
nekaterih povzroča tudi resne probleme, Vas vabim, da se udeležite naslednje
delavnice 1 zastonj.

Istočasno Vas naprošam, da tisti , ki se morda bojite kaj vprašati ali pripomniti to naredite, ker do sedaj še nobenega nisem vgriznil, če je hotel kaj izvedeti iz zastavljenega programa. Nekateri pač nimamo računalnikov in pripomočkov, zato smo skromno primorani ,da uporabljamo liste papirja na katere napišemo program delavnice. Poleg tega ne prodajam megle za ceno zlata ,ampak vsako svoje predavanje podkrepim z podatki, ki jih "poznavalci "ne dobite na Yu-tubu. Na mojih predavanjih ste izvedeli več podatkov, ki jih lahko izveste samo iz prakse. Če pa ne znate ločiti žita od plevela to ni moj problem ampak posledica Vašega neznanja.

Na tem forumu so ljudje, ki vse vedo, etiketirajo in obsojajo kar po vrsti. Kot je v navadi v naši ljubi državi nihče ničesar pred tem ne preveri-lažje je verjet "dobremu kolegu",kajti njegova ocena je seveda objektivna .Take in podobne kavarniške zgodbe poslušam že preveč dolgo.

Seveda pa ste Vi G.King vedno dobrodošli z svojimi konstruktivnimi nasveti in priporočili iz Vaše bogate predavateljske prakse.

Datum delavnice bo objavljen na Strelcu z ceno,ki sem jo zadnjič pozabil napisati za
kar se opravičujem.

Boro :)
Odgovori
#9
Spoštovan g. Boro,

Nočem biti nesramen, ampak v svojem zadnjem sporočilu tukaj, **spet navajate neresnico oziroma lahko bi kar rekel laži. **

citiram:

> Datum delavnice bo objavljen na Strelcu z ceno,ki sem jo zadnjič pozabil napisati za kar se opravičujem.

Sam sem vas tukaj na forumu **2x vprašal za ceno** vaše delavnice in 1**x poslal zasebno sporočilo**, kjer sem vas tudi spraševal po **ceni in programu delavnice**. Ni se potrebno sprenevedat in še **naprej zavajat ljudi**, da "**ste pač pozabili napisati ceno".** Ceno kvazi "delavnice" ste pač **načrtno izpustili** prav tako kot njen program.


citiram:

> Nekateri pač nimamo računalnikov in pripomočkov, zato smo skromno primorani ,da uporabljamo liste papirja na katere napišemo program delavnice. Poleg tega ne prodajam megle za ceno zlata ,ampak vsako svoje predavanje podkrepim z podatki, ki jih "poznavalci "ne dobite na Yu-tubu. Na mojih predavanjih ste izvedeli več podatkov, ki jih lahko izveste samo iz prakse. Če pa ne znate ločiti žita od plevela to ni moj problem ampak posledica Vašega neznanja.

Ravno Vi ste govorili na svoji delavnici, **da sploh ne gledate posnetkov na Youtubu** in sedaj govorite tukaj, da se podatkov ki jih vi predstavljate ni mogoče najti na Youtubu oziroma medmrežju. Sedaj pa mi prosim odgovorite na moje vprašanje: **Kako hudiča lahko veste da teh podatkov ni mogoče najti na Youtubu oziroma medmrežju, če ga ne gledate oziroma ne obiskujete?** Ste mogoče mnenja, da ste edini in najboljši "strokovnjak" na svetu, ki je sposoben streljanja in polnjenja streliva, in imate največ izkušenj ter neobjavljenih podatkov?

In še to, ko že navajate vašo strokovnos in 40 letne izkušnje. Na "delavnici" vaš je en izmed slušateljev vprašal, kakšna je optimalna temperatura za dolgoročno shranjevanje streliva oziroma smodnika. Vi ste mu odgovorili, da je optimalna temperatura okrog 20 - 22 st po Celziju in da mora biti sprostor čimmanj vlažen.

Spoštovani Boro, jaz, kljub mojemu "zanemarljivemu" znanju o strelivu in orožju vem, da je za dolgoročno shranjevanje streliva in nabojev najbolj primerna temperatura malo nad 0 st celzija (od 2-5 stopinje Celzija) v suhem prostoru z zelo majhno relativno vlažnostjo. Kako doseči to temperaturo je drugi problem. Glede na to, da je "sodobni" smodnik (eno, dvo ali trobazni) v večini primerov na "nitro" osnovi (nitroceluloza, nitroglicerin...), bi lahko v vaši 40 letni zgodovini vedeli da je "nitro" osnova zelo občutljiva na temperaturo in posledično se razpad smodnika povečuje z temperaturo.


Spoštovani g. Boro, z vsakim sporočilom oziroma objavo tukaj na forumu, si z navajanjem neresnice, kopljete večjo jamo, tako da je za vas bolje če prenehate z trošenjem laži.
Odgovori
#10
Spoštovani G.King,

ker me že vlečete za jezik in Veste tudi vse,kar sem predaval naj Vas vprašam,ali ste bili na delavnici ali bolje,zakaj bi nekdo snemal mojo delavnico ? Mogoče pa je Vaš kolega-dober prijatelj človek z eidetskim spominom ?Ko sem se opravičil sem bil vljuden ,to besedo seveda poznate /čeprav po Vaših mailih o tem nebi mogel soditi /. Moje znanje prav gotovo Vi ne morete soditi /glede na Vaša vprašanja na spletu /tako ,da o tem nebi govoril.

O temperaturi skladiščenja sem večkrat tudi pisal,tako da 20-22 stopinj ne bo držalo.
Prosim Vas ,da ne širite laži ,kajti te ne morem dokazati ,lahko pa Vam povem o skladiščenju smodnika mnogo več kot le temperaturo /čeravno ste Vi kemik/.Temperatura polnjenja streliva za naše področje je optimalnih 20-22 stopinj /če polnimo vnaprej-če polnimo BR pa na licu mesta /.Relativna vlažnost pa mora biti zelo visoka v prostorih,kjer izdelujejo netilke ne pa pri skladiščenju streliva-spet ena dezinformacija.Ti prostori so dodatno vlaženi /tudi nad 100%/.

Namreč temperatura skladiščenja streliva ni taka kot jo Vi navajate ampak je bolj fleksibilna: od -15 do 12 stopinj za strelivo polnjeno z nitroceluloznim smodnikom .Priporočeni so prostori ,ki niso vlažni -imajo nisko vlažnost .Za vse strelivo se vodi evidenca pretresa/v skladiščih obstaja naprava,ki vsako leto dvigne paleto streliva in ga pretrese.Seveda Vi veste zakaj zato nebi trošil časa z to razlago.Potrebujejo pa zelo suho shranjevanje izdelki polnjeni z črnim smodnikom /bombe,rakete...../.Vlažnost se ne sme dvigniti nad nivo rosenja.Kako to ugotovijo-z zelo primitivno a natančno meritvijo.V skladišče položijo steklenico do polovice napolnjeno z vodo.Ta se na ostali polovici pri dvigu vlage orosi.

Yu-tub gledam,vendar ne filme o Reloadingu.Kako sem zvedel kaj tam vrtijo-tudi jaz imam dobre znance in prijatelje ,ki jim verjamem .

Na koncu naj rečem,da ste Vi edini,ki ne laže,in imate vedno prav.Vaše poštenosti,ki jo skrivate za psevdonimom Mojkralj seveda ne morem preveriti in komentirati .Ko bom zvedel kdo ste,se bom lahko z Vami pogovarjal z argumenti.


Boro



:)
Odgovori
#11
Delavnica I

Termin za ponovitev delavnice I za začetnike še vedno velja /28.11.2013 ob 17.00
na Brnčičevi 29.Za omenjenih 7 obiskovalcev seveda brezplačno .

Vabljeni :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)