Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva pištola z napisom Made in Slovenia - REX zero 1
Kristijan, ma dej no, kaj pa tvoji propadli projekti (pravi vir) kakšna nastrojena negativnost glede Arexsa pa očitno nimaš pravih pogledov, govoriš na pamet saj ne poznaš njihove proizvodnje delajo z odliko, glede Rexa zero1, je pa do sedaj pokazala analiza, da deluje brezhibno daj ji samo pravo strelivo, materiali so vrhunski prav tako tudi obdelava. Po moji presoji je veliko znanih tujih firm, ki izdelujejo pištole veliko slabših od našega Rexa, da o ostali tehniki ne govorim.
S tem zagovarjam domačo industrijo, ki jo dan danes še kako potrebujemo pa neglede katero dejavnost pomembno je, da imajo ljudje službe in kruh. :)
Odgovori
Dej strela prosim ne palamudi.Arex naj se raje posveti avtomobilski industriji ker v vojaskem programu govoriti o kvaliteti je ideotizem.Njihovo opremo uporabljam ze od prvega dne.Vse je ena kopija od kopije....Da ne govorim o njihovem super druper visoki tehnologiji (nevem od kod potem lomi zaklepov na M2 HB QCB) in njihovo najnovejsi neprobojni jopici ala CIRAS z molle sistemom samo da moll torbica ne pase gor.Da ne govorim o lomu spojnic na F2000 po izstreljenih 4000nabojih v 95% itd itd.....
Koliko je vojska zmetala eur v ta arex bi imela top shit opremo v stilu najbolsih SF.

Sej vem da si zlobiral tisto pusko (ce je sploh puska ce no samo ohisje za AK) in dobil ogled.Ampak ni vse zlato kar se sveti........
Odgovori
Moj odgovor na tole g. Strela (v vajin prepir s Kristianom se ne bom petljal): čisto verjamem, da so fantje v Arexu zelo sposobni in da je kos izdelan v piko. Moji pomisleki so predvsem ti, da odkrivamo toplo vodo in delamo orožje, ki je tržno nekonkurenčno (beri - draga izdelava) in v zasičeni tržni niši (kdo je ciljan kupec?). Če pa gre za dokaz, da smo sposobni izdelat lepo in dobro pištolo, pa naj stane kolikor hoče je pa slika drugačna. Ob taki ekonomiki imam posledično tudi pomisleke glede delovnih mest (službe in kruh), če bo manjek podpiral ostali slovenski davkoplačevalski živelj. Zaradi take miselnosti je propadla tudi Sovjetska zveza. ;)

Predvsem je pomemben podatek, koliko znaša proizvodna cena.
Odgovori
Glede na Strelin odgovor nisem bil čisto prepričan, zato sem šel še enkrat prebrati ali se pisanje lahko razume tako negativistično. Zdi se mi da ne. Kvečjemu nasprotno. Tako da jaz o solati, Strela pa o kravati...
Odgovori
(31-01-2016, 17:30)strela Napisal: Kristijan, ma dej no, kaj pa tvoji propadli projekti (pravi vir) kakšna nastrojena negativnost glede Arexsa pa očitno nimaš pravih pogledov, govoriš na pamet saj ne poznaš njihove proizvodnje delajo z odliko, glede Rexa zero1, je pa do sedaj pokazala analiza, da deluje brezhibno daj ji samo pravo strelivo, materiali so vrhunski prav tako tudi obdelava. Po moji presoji je veliko znanih tujih firm, ki izdelujejo pištole veliko slabših od našega Rexa, da o ostali tehniki ne govorim.
S tem zagovarjam domačo industrijo, ki jo dan danes še kako potrebujemo pa neglede katero dejavnost pomembno je, da imajo ljudje službe in kruh. :)

Strela pištola mora delat na vso komercijalno strelivo ne samo na pravo [mimogrede katero pa je tisto po tvoje pravo strelivo] pa ni važno a streljaš z levo, desno, ali obema rokama, ali pa če strelja otrok ali pa če jo daš na tla in prožiš z vrvico...ona mora naredit cikelj, potem lahko rečeš da dela...to pištolo so nam pogosto dajali v uporabo na iasc tekmah, tako da si z njo odstrelu vajo za oceno, mislim da mi je enkrat celo uspelo odstreliti vajo brez zastoja, ponavljanja ko jo je možak iz Aresa dodatno naoljiv z nekim sprejem ... po tekmi sem probaval zadevo z svojo napolnjeno municijo z težkimi kroglami je stvar delala, to je moja izkušnja in ni osamljena in če tega niso rešili ni ok...kako je sedaj ne vem vsekakor pa ne bom šel kupavat nepreizkušenega kosa povrhu vsega kopija neuporabljanega siga 226, vsaj kar se dinamike tiče. HS je dal neki pištol ipsc strelcem v uporabo, da z njimi streljajo in strogo beležijo vse kar se dogaja, Dubravko je ni smel niti čistit samo streljat, da se je videlo kako in kaj ...pri nas Not je kaj takega misija nemogoče.... zato ne nakladaj o zadevi, ki jo ne poznaš in raje Shooterja poslušaj ko o tem ve več saj je očitno aresov uporabnik pod prisilo.
Odgovori
Tisti kosi, ki so se pojavili na Slo sceni so bili izdelki z začetniškimi napakami in težavami. Sedaj je velika večina odpravljenih, in proizvodnja teče nad pričakovanji. Slovenski trg te pištole ne bo rešil niti jo pokopal ta forum pa še manj.....

Pri meni so se pojavljali zastoji, ker zaklepa ni zaprlo do konca ampak se je ustavil 2 mm pred koncem. Pa sem oni dan na eni tekmi debatiral z enim majstrom , ki je rekel da pri njegovem glocku dela isto in da so vzrok LOS krogle z votlo konico, ker nimajo primerne zaokrožitve in se zatikajo. Seveda sem tudi jaz uporabljal iste krogle. Težavo sva rešila tako da sva krogle dodatno potisnila v tulec tako da je smodnik že malo škrtal. 
[Image: 9-123HP-220x146.jpg]
Odgovori
No to kar si napisal mi je malo mimo. Prvo vsak koliko toliko veščreloader ve, da morajo biti naboji polnjeni z los hp kroglo krajši. Pa recimo, da tega nisi vedel, nič hudega.

Ampak da ti v 9ki škrta smodnik ko si kroglo dal globje bi pa tulec moral biti kar fajn poln ali pa si kroglo porinil malenkost pregloboko?
Odgovori
(31-01-2016, 20:42)krpan Napisal: Tisti kosi, ki so se pojavili na Slo sceni so bili izdelki z začetniškimi napakami in težavami. Sedaj je velika večina odpravljenih, in proizvodnja teče nad pričakovanji. Slovenski trg te pištole ne bo rešil niti jo pokopal ta forum pa še manj.....

Pri meni so se pojavljali zastoji, ker zaklepa ni zaprlo do konca ampak se je ustavil 2 mm pred koncem. Pa sem oni dan na eni tekmi debatiral z enim majstrom , ki je rekel da pri njegovem glocku dela isto in da so vzrok LOS krogle z votlo konico, ker nimajo primerne zaokrožitve in se zatikajo. Seveda sem tudi jaz uporabljal iste krogle. Težavo sva rešila tako da sva krogle dodatno potisnila v tulec tako da je smodnik že malo škrtal. 
[Image: 9-123HP-220x146.jpg]

Ti pa oni mojster mislim no dva mojstra daj ne tupi neki u tri krasne...sicer pa mamo tudi RN krogle, sam ti povem da ni kriva krogla, ampak tvoje neznanje okrog polnitve... Wallti je bobo povedal...mimogrede bobo imaš pripravljeno menjavo  Hand
Odgovori
Super hvala ti. Ob priliki ko se vidiva.
Odgovori
Mac jo je probal..

...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
Tole bo dobra popotnica za USA trg...
Sem jo probal tudi sam. Za moj okus in kratke prste malce debel ročaj - enako kot pač SIG 226, proženje pa je občutno boljše.
Odgovori
Drugače pa kmalu pri nas tokovi iz Kydexa za Rexa ter nabojnike. Prva pošiljka mislim da nekje do sredine Marca.
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
So vam pa res pri srcu ti "tokovi"Shootme
Odgovori
Če bi bila tudi pri nas cena 600 dolarjev, jo vzamem takoj. :)
Odgovori
(29-01-2016, 16:22)usimoncic Napisal:
(29-01-2016, 16:02)Barbapapa Napisal: Veliko bolje bi se splačalo delati:

zelo precizen kos, ki bi ga uporabljai športni strelci (če je zadosti izkušenj in znanja)
ali
poceni plastičarja

Kako velik trg pa je za zelo precizne kose? Se mi zdi, da je kar nekaj redov velikosti manjši od trga za poceni plastiko. In izdelava poceni plastike je verjetno vsaj  10× cenejša od izdelave preciznega kosa (nekje sem bral, da izdelava Glocka stane $50 po kosu), v trgovini pa ni take razlike v ceni. Saj mogoče se motim, ampak imam občutek, da se zelo precizne kose dela bodisi za veselje in minimalne zaslužke (nišne firme) ali pa za reklamo za pospeševanje prodaje ostalega (velike firme - podobno kot je BMW serije 7 predvsem zato, da se lahko ostale serije prodajajo po ceni po kakršni se).

Glock gen1 (ne gen4) je bil videti zelo oskubljen in ko se je Glock prijavil na razpis za avstrijsko vojsko, so mislili najprej da se zajebava.

Nenazadnje tudi zato, ker ni imel predhodnih izkušenj z izdelavo orožja.

Ampak človek je dejansko 'strebil' dol s pištole vse,  kar ni bilo v razpisnih pogojih in ni imelo esencialne funkcije in te funkcije ni mogel prevzeti nek drug mehanski kos.

Npr. avtomatsko varovalo na ročaju, kot ga imajo Colti 1911 se mu je zdel strošek. In je funkcijo preselil na sprožilec, ki ga itak vsaka pištola mora imeti.

Pozitiven efekt oskubljenosti, podobno kot pri AK-47 je - manj imaš, manj se polomi, bolj ziher dela. In seveda nizka cena za končnega uporabnika (vključno z vsemi posredniki, jasno).

Precizne kose se pa dela za denar. Enako kot plastične kose. Bistvena (za dobavitelja) NI CENA, ampak razlika v ceni. Upoštevajoč seveda št. prodanih kosov.

Pri REX u se mi zdi, da gre za kopijo SIG 226, ki jo tudi imam in je draga pištola. Ampak, Če jo primerjaš s CZ 75, vidiš, da je nekdo pri SIG 226 rekel: "To bomo naredili oreng, kot se šika in kot bog zapoveduje ali pa pospravimo cule in gremo vsi domov."

Seveda je treba tudi za SIG 228/226/220/229 imeti stranko. 

Švicarji in recimo Belgijci so rekli, da se s ceno strinjajo in so to kar kupili za vse policaje.

Zato si SIG 226 in GLOCK 17 (ali pač eden) ne bosta konkurirala pri strankah. Ena pištola je finoča od mehanske obdelave, druga pa 'good enough to shoot'.
Odgovori
Če narediš razpis, kjer je med razpisnimi pogoji DA/SA , potem ti seveda Glock ne bo hodil v zelje.

Mene malce čudi, da oglašujejo proizvod kot "defence pistol" ima pa manualno varovalko, dvojni način proženja, dekoker, zunanje udarno kladivce, nekompatibilne merke in vodila zaklepa polne dolžine.
Odgovori
defence pistol pomeni, da nima nič od tega?
Odgovori
Prijatelj ima Rexa in sem imel čast izstreliti dobrih 100 nabojev. Pištola deluje BP. Strelivo je bilo PPU in je šlo vse gladko brez zastojev. Proženje mi je zelo všeč. Tudi lega v roki je super. Izgled pištole mi je všeč glede na to, da niso odkrivali tople vode, so pa naredili po mojem mnenju dobro pištolo. Tudi cena se mi zdi OK za to kar dobiš. Merki so OK za defense pištolo, ki bi lahko bila tudi kot službeno orožje. Všeč mi je obojestranska varovalka in gumb za izmet nabojnika. Kar me moti, je nekoliko cenen prvi vtis, ko primeš pištolo v roko in pa platnice niso ravno nek biser po izgledu. To je moje mnenje, verjamem pa da komu ni všeč.
Odgovori
Mike..nov ročaj (platnice) so v obdelavi in bodo kmalu na trgu: lp
Odgovori
Super. Ker tudi sam cincam med Sig p226 in Rexom, sem vesel te novice
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)