Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva pištola z napisom Made in Slovenia - REX zero 1
Glede na to, da sem bil sponzoriran direktno iz tovarne je bil vedno dober odziv, dokler se niso začeli problemi..... Pomoje je bil problem zaradi obrabe cevi.... Ker prijatu iz Slovaške je z njim streljal po 50k letno pa mi je reku, da njemu so vsake 15k zamenjal cev in da je bilo potem ok. Samo na koncu je tud on imel poln k.... pa je nabavu Tanfoglio.....
Kar se pa tiče občasnih flyerjev pa niso pogruntal... So jih imeli skoraj vsi iz teama GP... So mi pa že v štartu povedal, da je preciznost izredno občutljiva glede laboracije, da so grupe lahko odlične ali pa zanič in da je pač potrebno poiskat kaj ji paše...
Odgovori
Včeraj se je pojavil nov test:

http://www.thetruthaboutguns.com/2016/03...-zero-1-s/

Ko Rexa dobim v roke, bom še jaz kaj napisal...
Odgovori
(03-03-2016, 10:19)Bacekjon Napisal: Včeraj se je pojavil nov test:

http://www.thetruthaboutguns.com/2016/03...-zero-1-s/

Ko ga dobim v roke, bom še jaz kaj napisal...

Glede na to, da si nov na forumu in ko berem tvoje poste, sprašuješ kot začetnik. Morda se motim!
Torej, če nimaš res nekaj kilometrine, je tako ocenjevanje in testiranje brez veze.
Povem ti iz lastnih izkušenj. Prva pištola, ki sem jo kupil je bila Tanfoglio Gold Match. Nikakor ni grupirala tako kot so grupirale pištole drugim. Mučil sem se z njo par mesecev in jo nato prodal in kupil CZ Sport2. Na začetku je bilo malo bolje, potem pa so tudi krogle začele zahajati iz črne! 
Pa da ne naštevam več, ker je to brez veze.
Zadnjič sem dobil v roke to svojo isto Tanfoglio Gold Match, ki medtem (v 5 letih) ni postrelila 1000 nabojev, Glej ga no hudiča, kot za šalo sem z njo ustrelil 96 (4x9).
Torej, če strnim: Težko začetnik testira in ocenjuje kakšen kos je, lahko samo ugotoviš, ali ti sede v roko ali ne!
Ne nabijat nekaj po forumu, ampak beri, streljaj, treniraj, ko pa boš pričel dosegati kakšne bolj odmevne rezultate, se boš pa lahko posvetil testom. Test brez renomeja ni nič. Testirajo lahko mojstri, anonimneži pa naj se prvo pokažejo, koliko jih je v hlačah in naredijo kakšen rezultat, testi pa naj počakajo!

Pa brez zamere! :flak:
Odgovori
Tole zgoraj je pa eden boljših postov. Vsi bi nekaj testirali čeprav to naredijo že strokovnjaki. To mi je znano od lovcev. Manj, ko ima pojma o orožju, bolj pogosto "testira" kar v trgovini.
Odgovori
Ni problema, bom svojo izkušnjo zadržal zase. Sem pač hotel biti malo koristen...
Odgovori
http://govori.se/traci/anja-jenko-lepoti...ni-druzbi/

Prva je vedno Slovenska.......
Odgovori
(04-03-2016, 20:07)patriot Napisal: http://govori.se/traci/anja-jenko-lepoti...ni-druzbi/

Prva je vedno Slovenska.......

ma končno neki pametnega Clap

je pa nardila DQ ;)
poka a nič ne zadane...
Odgovori
http://werewolf0001.livejournal.com/3044529.html

Polno opremljen........
Odgovori
Mogoče filipinci tud že to testirajo? ;) http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/filipi...emo/387436
Odgovori
Slovenci se vedno sramujemo svojega in hvalimo tuje..Jaz pa če bom kdaj našparal z 9-tko je Rex 1 edina izbira.

https://www.youtube.com/watch?v=4i9tw_Uo9L0
Odgovori
(05-03-2016, 08:32)maximus Napisal: Slovenci se vedno sramujemo svojega in hvalimo tuje..Jaz pa če bom kdaj našparal z 9-tko je Rex 1 edina izbira.
prvi del stavka je še kako res, šele ko slovenski izdelki dobijo priznanje v tujini, jih sprejme tudi domača javnost, pa še to z godrnjanjem.
Drugi del stavka pa je smiselen zgolj v primeru da boš rabil karkoli v 9mm za vikend pokanje v konzerve, pa hočeš imeti slovensko pištolo. Če boš streljal dinamiko, Rex ni prva (pa tudi ne peta) izbira, ker imaš precej drugih, boljših pištol. Ob strošku streliva cena pištole sploh ne igra vloge.
Če hočeš preciznjaka, pa Rex sploh ni v isti ligi, tako da je to daleč od prve, kaj šele edine izbire...
Pa da ne boš mislil, da zdaj kar tako pičkarim čez slovenske produkte, nasprotno, z veseljem pričakujem več podrobnosti o preciznjaški pištoli, ki jo razvija ekipa Proarmisa. Glede na znanje ekipe zna biti ta reč vrhunska, če le ne bodo pretiravali s ceno.
Drugi tak projekt z veliko potenciala je slovenski projekt repetirnega sistema (zaklep/proženje) s hitro menjljivimi cevmi v šasiji in tube gun konfiguraciji. Oba projekta obetata, imata zanimive konceptne rešitve, ne pa samo "made in Slovenia" oznako...
Odgovori
(27-02-2016, 12:35)45.dule Napisal: Neverjetno, da Slovenci nikoli ne znamo cenit Slovenskih izdelkov, dela, znanja, tehnologije, tradicije... in biti ponosni na to, da smo Slovenci. Zato smo tam, kjer smo.
Pištola pa je pištola, na tržišču jih je ogromno, pa nobena ni po ceni, predlagani s strani razno raznih strokovnjakov/tehnologov/izumiteljev forumašev. Popolnoma primerljiva s kopico primerljivih službenih pištol v primerljivem cenovnem rangu. In kot je že bilo napisano, počakati bo treba prvih 100.000 izstreljenih nabojev, potem se lahko to naše nabijanje po tipkovnicah spremeni v argumentirano strokovno debato (mogoče, upam).

Lep dan še naprej vsem skupaj.

Jaz lahko rečem, da če se tehnično pogovarjamo, je REX zero 1 še najprimernejša za službeno pištolo.

To bi se najlažje dokazalo ali dalo dokazati tako, da jo ima slovenska policija in/ali vojska.

Pa ne rabijo za začetek vsi. Kaj jaz vem, kakšne specialne enote.

To bi bil en signal.

Če je res tako dobra. In po ustrezni ceni.

Jaz bi jo imel. Ampak to bi bila moja šesta polavtomatska pištola za šport in imam sig 226, pa to že zdaj zgleda ekstremno.

Morda pa ne. Kaj pa vem.

(26-02-2016, 17:32)Mato Napisal: LOL?

Če bi jaz razvijal pištolo in hotel test bi šel pogledat na IPSC listo top 10 strelcev v kategorijah in pripravil enemu od njih ali dvema  en kos in zahteval da nemodificirana streljata do onemoglosti in nažigata kot duša da, za povrh bi zbral recimo po 1000 kosov razne municije in jim jo dostavil edina zahteva je točno beleženje števila strelov in tedensko oz. na seanso vpisovanje opažanja in dogajanja tako, da bi po letu testa imel popoln logbook dogajanja. Vsekakor pa tega ne bi oglaševal in obešal ne veliki zvon kamoli spraševal kogarkoli na forumu kako "BI" moralo biti po njihovem mnenju.

 Vsi ostali ne strokovno ne volumensko niso niti blizu nekemu resnemu testiranju, ker to kako kos železa prenese šlatanje in drgnjenje z raznoraznimi pripravki in žavbami pač ni težko napovedat in test tega (kar bi bil, če bi ga dal random kekcu s foruma) ni ravno potreben...

Če bi jaz bil top ten IPSC strelec (pa nisem) bi jim to zaračunal.

To, kar ti predlagaš je delo, ki se mu reče testiranje.

Za to delo je treba plačati. Se pravi firma strelcu.
Odgovori
Bodimo realni.
Eno je športno streljanje IPSC itd., drugo pa je uporaba za službene namene. Če odmislimo WW2, TTja in Walther.., bi bilo zanimivo slišati - vedeti, kolikokrat je bila uporabljena neka službena pištola vojaka – ali oficirja v obdobju 20 let ? Recimo tudi v mirovnih operacijah ? Pa poglejmo pripadnika slovenske vojske ali policije v obdobju zadnjih 20 let. Kolikokrat je vojak - oficir prišel v situacijo, da ni uporabil puške itd., ampak so bile okoliščine take, da je moral seči po pištoli v 20 letih. Koliko strelov ? Ali kolikokrat je bila uporabljena službena pištola policista v obdobju 20 let ?
Koliko strelov to znese na osebo v 20 letih ? Je to tisoč ?
Odgovori
Kot strelec nimam nobenih izkušenj torej ne morem verodostojno podajati svojih mnenj o orožju, streljanjeu,  dinamiki, preciznjakih....itd, ker praktično nimam izkušenj.....bodo pa še prišle!

Po drugi strani pa gledam cene raznih kosov orožja in se sprašujem, kako je možno, da so takšne razlike v cenah. Današnja proizvodnja temelji na CNC obdelavi in stroški same obdelave med proizvajalci niso zelo različni. Tudi kvaliteta končne obdelave je na nivoju, REXA vsi hvalijo, da je narejen BP, ista zgodba je pri SIGU.........  če razpredam naprej ugotovim, da je AREX no name in mora delati top shit kvaliteto, če hoče prepričati kupce in osvojiti zahtevne trge. SIG pa vse to ima - kvaliteto, ime, posledično tudi ceno....vse to si je zaslužil z leti razvoja in prisotnosti na trgu...ima tradicijo, ki se PLAČA!


Potem pa na forumu berem komentarje, profijev, polamaterjev in takih, kot sem jaz no name forumašev brez izkušenj.......profiji pljuvajo klone, češ, da nimajo tega pa tega..........razlog je verjetno v tem, da posedujejo dražje kose zato ena SLO kopija/ klon ne more biti v istem rangu kot renomiranci, ki so na trgu desetletja. Verjamem, da namembnost Rexa ni preciznost ali karkoli, kaj pa Sig 226, ki je bistveno dražji? Ti profiji ne upoštevajo dejstva, da vsak strelec nima pro ambicij...... ok dovolj pametovanja! Tudi na kolesarskem forumu je ista zgodba - kolo ki je manj kot 2 jurja je šrot, samo da na kolesu ni vse v glavi ampak v nogah.......

Moje mnenje, kot strojnik (30 let) je, da je Arex naredil price/performans pištolo, cenovno zelo ugodno in kvalitetno....... jaz lahko kupim pihalnik za 3000+ pa dvomim, da bom zadel bistveno več, kot s povprečno pištolo.........sčasoma, bo pa drgače, če bom pridno treniral, kot v Perotovi reklami. kot sem objavil prvi bo SLO/REX gun....pri Boškotu ga bom pa probal......na izpitu sem nasul 65 krogov, za drugo streljanje v lajfu je zame OK rezultat. Pa še to, ko bom imel v kaseti 6 in več kosov, bodo vmes tudi specialni kosi, če me potegne zadeva.........

To je MOJE mnenje, ki sem ga želel deliti z vami.........komentarji na moj post niso potrebni, niso pa prepovedani  Wave
Odgovori
(05-03-2016, 12:21)Emilijan Napisal: Bodimo realni.
Eno je športno streljanje IPSC itd., drugo pa je uporaba za službene namene. Če odmislimo WW2, TTja in Walther.., bi bilo zanimivo slišati - vedeti, kolikokrat je bila uporabljena neka službena pištola vojaka – ali oficirja v obdobju 20 let ? Recimo tudi v mirovnih operacijah ? Pa poglejmo pripadnika slovenske vojske ali policije v obdobju zadnjih 20 let. Kolikokrat je vojak - oficir prišel v situacijo, da ni uporabil puške itd., ampak so bile okoliščine take, da je moral seči po pištoli v 20 letih. Koliko strelov ? Ali kolikokrat je bila uporabljena službena pištola policista v obdobju 20 let ?
Koliko strelov to znese na osebo v 20 letih ? Je to tisoč ?

V realni situaciji (če odštejemo pač streljanje za vadbo na strelišču), so verjetno tudi WW2 1911 colti, TT-ji, lugerji, angleški službeni revolverji v Afriki in podobno v akciji izstrelili mogoče v povprečju 10, 20 strelov, ali pa še precej manj...
Odgovori
(05-03-2016, 17:36)Ales Napisal:
(05-03-2016, 12:21)Emilijan Napisal: Bodimo realni.
Eno je športno streljanje IPSC itd., drugo pa je uporaba za službene namene. Če odmislimo WW2, TTja in Walther.., bi bilo zanimivo slišati - vedeti, kolikokrat je bila uporabljena neka službena pištola vojaka – ali oficirja v obdobju 20 let ? Recimo tudi v mirovnih operacijah ? Pa poglejmo pripadnika slovenske vojske ali policije v obdobju zadnjih 20 let. Kolikokrat je vojak - oficir prišel v situacijo, da ni uporabil puške itd., ampak so bile okoliščine take, da je moral seči po pištoli v 20 letih. Koliko strelov ? Ali kolikokrat je bila uporabljena službena pištola policista v obdobju 20 let ?
Koliko strelov to znese na osebo v 20 letih ? Je to tisoč ?

V realni situaciji (če odštejemo pač streljanje za vadbo na strelišču), so verjetno tudi WW2 1911 colti, TT-ji, lugerji, angleški službeni revolverji v Afriki in podobno v akciji izstrelili mogoče v povprečju 10, 20 strelov, ali pa še precej manj...

No, in ker je ciljno tržišče "službene pištole" se mi osebno zdi nesmisel proizvajati pištolo za več kot 10.000 šusov.

Čeprav ni ravno za primerjavo, ampak mislim, da velika večina zamenja avto do 200.000 prevoženih km.... in ga tudi nima več kot 10 let...
Odgovori
Aja drugače pa, kot sem dejal, če bi bila cena pri nas 599 €, vzamem. Recimo v 7.65 verziji
Odgovori
No ja "službene pištole" na živo maso res niso veliko streljale, ampak vojaki morjo vseeno z njimi kaj potrenirat. Pa verjetno se v življenskem obdobju ene pištole zvrsti nekaj generacij oz vsaj nekaj uporabnikov se zamenja. Mogoče odkar je profesionalna vojska malo manj kot če je naborniška, ma vseeno.
Odgovori
(02-03-2016, 22:56)jabolko Napisal: NooB

Evo fantje testiranje Rexsa omogočeno, lahko že to soboto na Črnem Kalu, sem že v čakalni vrsti...
Maksa za predsednika... Nod

Kakšni so občutki in opažanja po prvi tekmi z Rex-om ??
Odgovori
Pištola dela. V enem tednu je ustrelila 500 nabojev in niti enega zastoja. Probal sem par različnih polnitev in z vsemi je bila odlična natančnost.... 

Kar se tiče same tekme nič posebnega, razen merki res niso primerni za dinamiko, jih moram menjat do naslednjič, pa še mogoče kakšna fina nastavitev, ki ima veze zgolj z osebnimi preferencami in ne delovanjem pištole..... Drugače sem pa lahko s to pištolo dokaj konkurenčen bolj tekmovalno usmerjenim kosom...

Dejstvo je, da enga povprečnega strelca Rex ne bo držal nazaj pri rezultatu toliko, da bi bilo opazno.... To pride do izraza šele, ko štejejo res malenkosti....
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)