Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva pištola z napisom Made in Slovenia - REX zero 1
#41
Kaj pa veš, morda pa. Dejstvo je, da ne obstaja nobena moderna pištola v tem kalibru. Obstaja pa določeno povpraševanje na civilnem tržišču. In tu je niša. Nekdo jo bo naredil. Morda bo pa Arex.
Odgovori
#42
ivan22lr ti si zakon, hvala za scan :D
Odgovori
#43
Kaliber 7,62x25 bi mogoče bila tržna niša, ki bi pištoli zagotovila preboj na tržišče. Za 9x19 pa je tržišče prenasičeno.
Odgovori
#44
> beststrelec said:
> ivan22lr ti si zakon, hvala za scan :D


malenkost

=;
Odgovori
#45
Za "TT" kaliber bi moralo biti malo drugačno ogrodje, o dovolj velikem civilnem trgu pa raje ne bi...Moje mnenje.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#46
> 357 said:
> Za "TT" kaliber bi moralo biti malo drugačno ogrodje

ZAKAJ???
Odgovori
#47
Zelo vrjetno ima ročaj + magazin prekratek za ta naboj niša precej majhna v primerjavi z 9mm ,.40 itd (arex z vezami in poznanstvi lahko zagotovi odjem tistih par tisoč tako, da so vsi stroški pokriti ,tudi če je poštola totaln podn,koga briga ko koržijo koverte )

Krepela v 7.62x25 verjetno ne bo kaj kmalu, bi pa lahko podjetni napravili konverzijo klasičnega 1911 v ta kaliber z relativno malo truda, malce več z ostali orožji, ki pokajo 45ACP ,38 Super.10mm Auto .

V klasične pištole bi zadeva šla samo z krajšimi lažjimi kroglami kot tale konverzija Taurusa kjer so naboji filani z 90gn Hornady kroglo na dolžino 9x19

Attached files [Image: 46980b20cc434b4c4866270247bc4d.jpg]
Odgovori
#48
> Uroš Palhartinger said: ZAKAJ???

Saj sem napisal, da je to moje mnenje, ki ga je medtem "mr.T" podkrepil. ;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#49
Ameriški trg brez kakšnega posebnega truda prebavi 15-20.000 kosov. Vendar ne devetke, .40 ali .45. Tu je trg nasičen. Pri 7,62 pa gre bolj za "wow" faktor, prebojnost, hitrost 550+ m/s, ... Pa ni nobenih novih modelov že desetletja, kle je keč. Morda bo pa Zastava prva, pa bomo lahko spremljali komercialno uspešnost. Za 2014/15 napovedujejo model PPZ, med drugim tudi v 7,62x25 s kapaciteto 20 nabojev.
Odgovori
#50
Glede ogrodij... Če gre v Yugo TT-jca 9 nabojev, pa če razširimo nabojnik še za dodaten "red" nabojev, dobimo 18 nabojev. Dna tulcev 7,62/63x25 so ista kot pri 9x19, je pa naboj daljši za 6 milimetrov.

V osnovi bi lahko vzeli katerokoli sodobno pištolo v kal. 9x19, le povečati bi ji morali ročaj (seveda tudi hod zaklepa in ležišče naboja v cevi), da bi sprejel daljše naboje. Problem bi bil za strelce z manjšo dlanjo (kamor sodim sam), a se da "shujšati" pištolo z direktnim vzmetenjem udarne igle (Glock, Walther P99,...), kjer odpade prostor za vzmet udarnega kladivca v ročaju takoj za nabojnikom. Sicer pa ima ravno TT-jka kratko listnato vzmet udarnega kladivca, pri čemer ne vpliva na velikost ročaja pištole.

Seveda pa se vzame v vednost, da je konverzija iz 7,62/63x25 na 9x19 najmanjši problem- zamenja se le cev, zaradi zanesljivosti delovanja pa tudi nabojnik (kar pa ni nujno potrebno)

Ker pa je češka Vz.52 poznana po tem, da prenese najmočnejše polnitve nabojev 7,62x25, bi nemara lahko naredili na tej osnovi posodobljeno varianto z dvorednim nabojnikom. CIP-irala pa bi se lahko tudi na kaliber 7,63x25 Mauser, ki je konstrukcijsko identičen kalibru 7,62x25 Tokarev, razlika je le v vrstah in količini smodnikov.
Odgovori
#51
Edino(ok HK je naredil nekaj podobnega a ni nikjer vidt v prodaji) moderno krepelo z tako dolgim gripom je FN 5.7 tam so naboji OAL 40mm in premera cca 8mm ,podobno velik je H&K 4.6x30 cca 38x8mm ,TT pa je cca 36x 10mm

ČE pogledaš kako skico gripa HK MP-7 ima zadeva zelo hecen kot gripa in magazin zaseda skoraj vso globino



Attached files [Image: 4278b5ded62c89d5a1cf0ef47cd5e9.jpg] [Image: faf5a828b70909a0f15795390571d3.jpg]
Odgovori
#52
> Uroš Palhartinger said:
> Glede ogrodij... Če gre v Yugo TT-jca 9 nabojev, pa če razširimo nabojnik še za dodaten "red" nabojev, dobimo 18 nabojev. Dna tulcev 7,62/63x25 so ista kot pri 9x19, je pa naboj daljši za 6 milimetrov.
>
> V osnovi bi lahko vzeli katerokoli sodobno pištolo v kal. 9x19, le povečati bi ji morali ročaj (seveda tudi hod zaklepa in ležišče naboja v cevi), da bi sprejel daljše naboje. Problem bi bil za strelce z manjšo dlanjo (kamor sodim sam), a se da "shujšati" pištolo z direktnim vzmetenjem udarne igle (Glock, Walther P99,...),

No veliko strelcev ima težavo z Glockovim ročajem (G3) že pri 9x19, kaj bi bilo šele z 7,62. :)
Odgovori
#53
Tema zašla.... Stvar pa je v bistvu dost enostavna, če že imejo dogovorjen odkup s strani vojske ali policije RS bo ok drugače bo stvar propadla, ker ta rex bo hitro dobil oznako klon 226 in takih je na trgu poplava za dost ugodne cene.
Odgovori
#54
> jam13 said:
> Ameriški trg brez kakšnega posebnega truda prebavi 15-20.000 kosov. Vendar ne devetke, .40 ali .45. Tu je trg nasičen. Pri 7,62 pa gre bolj za "wow" faktor, prebojnost, hitrost 550+ m/s, ... Pa ni nobenih novih modelov že desetletja, kle je keč. Morda bo pa Zastava prva, pa bomo lahko spremljali komercialno uspešnost. Za 2014/15 napovedujejo model PPZ, med drugim tudi v 7,62x25 s kapaciteto 20 nabojev.

jam13, daj ustavi konje pištole v tt naboju ti pa res ne bo potrebno kupit, ker jo pač nikoli ne bo najmanj iz Aresa, tt je odličen za v vojno, kjer je čist vseeno katero kroglo boš fasal vsaka bo svoje nardila ne pa za civilni in še manj za policiski trg tu je zakon 45acp ali gap z svojo 230 gre kroglo in dokazano zaustavno močjo pa konec in to zapakirano v sub kompakt pištoli, kot je glock ali hs, ki je mimogrede pravi hit v ameriki oziroma v svetu saj je povpraševanje večje od ponudbe, tako da o kaki nasičenosti trga ne more bit govora...
Ares, ja super da se kaj naredi, se pa bojim da bo pištola preprosto predraga in tako tudi nezanimiva pa že v štartu kopirat 226 ne vem no po moje iz tega kake zgodbe o uspehu bo NE.
Odgovori
#55
Tu se strinjam z Noob in Japkom zadeva bo pre draga za amere tako, da kjub velikem povpraševanju po orožju nimjo tam kaj balinat, lahko jo podturijo samo preko vez pri nas v policiji ali vojski.
Zakaj bo predraga? Prvič ameri so navajeni blazno poceni robe ,v kolikor tale pištola prov brzinsko ne mutira v plastik fantastik(tud hrvastki samokres je začel svoje precej nespektakularno, poleg tega je arex prej specialist za plastiko kot kovino) je frezanje kosov iz bloka čist pre drago za službeno orožje ,tudi pri proizvajalcih, ki frezajo se rezka odkovane surovce tako je manj rezkanja in odpadka materiala,poleg tega so mašine za serijsko proizvodnjo drugačne(precej zmoglivejše), kot jih imajo oni za prototipno delo ne vidim pa da bi hoteli investira še par mio v opremo ,razen na tak način kot so dobili stroj za izdelavo cevi
Odgovori
#56
Vse zgoraj napisano drži in potem pridejo v poštev faktorji same uporabnosti in sicer.

Pištola mora biti enostavna za uporabo, vsi viška oh in sploh vzvodi so odveč.

Mora biti enostavna za čiščenje in menjavo rezervnih delov.

Če cilja na civilni trg mora biti preizkušena ali drugačna od ostalih bodisi, da je zanimiva oblikovno ali ponuja nekaj več prilagodljivosti kot konkurenca skratka, da je zanimiva uporabniku.

Imam občutek, da jih ni zanimalo mnenje civilnih uporabnikov, torej športnih strelcev, ker pištola nima nobene lastnosti, ki bi kazala na športno uporabo. Časi, ko so prevladovale dobre službene pištole v športnih krogih so mimo, ker je vedno več proizvajalcev, ki so se osredotočili na športne strelce.

Še en pokazatelj, da ciljajo izključno na trg raznih državnih organov. Seveda pa se lahko motim in bodo s časoma predstavili produkte, ki bodo namensko ustrezali športni uporabi, navsezadnje pištola je še v fazi razvoja.
Odgovori
#57
> NooB said:
> če že imejo dogovorjen odkup s strani vojske ali policije RS bo ok drugače bo stvar propadla, ker ta rex bo hitro dobil oznako klon 226 in takih je na trgu poplava za dost ugodne cene.

Očitno ga imajo, ker v nasprotnem primeru bi se zadeve lotili drugače. Pa še državni denar so "baje" dobili kot je omenil že nekdo prej.

Kot si napisal že sam: klon 226 - teh je pa na trgu ko listja in trave in res ne vem zakaj bi se nekdo odločil za nakup nekega nepreverjenega klona od nekega nepreverjenega proizvajalca iz neke nepreverjene države... :)

Edino, če imaš drugo ciljno skupino kot npr. naša vojska in policija. V tem primeru so vse mašine, ki jih imajo čisto Ok, ker ne bo šlo za neko veliko serijo. :)
Odgovori
#58
Glede trendov prodaje pištol se strinjam s kolegi.
Ko se poglobiš v celotno zgodbo o podjetju postane interesantno, diši na dve varianti. Mogoče imajo fantje zares vizijo izdelati dobro pištolo,sprva kot korigiran copy&paste in se nato prilagoditi trgu ali pa diši po starem receptu "politične župce" poslužiti se vez in pokasirati državna sredstva v imenu razvoja ali česarkoli in se potruditi da ne uspe (no morda narediti kakšen zgrešen posel da se vidi da ni šla prodaja).
Neglede na zgoraj napisano pa menim, da je MARKETING tista zadeva ki je ključna v uspehu (tudi pri bratih Hrvatih), solidna kvaliteta in morebitna nekoliko višja cena bi za to malo proizvodnjo našla kupce.
Vsekakor pa je vse odvisno od vizije "interesa" fantov.
Odgovori
#59
Me prav zanima koliko bo koštal rex zero 1
Odgovori
#60
Zna bit faktor isti kot pri čeladah ;)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)