Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lee classic turret press
#1
Uporablja kdo? Kakšna je kaj izdelava, usklajenost plošče za matrice in preše? Preša mi zgleda precej OK, predvsem ker polnim cel kup kalibrov. Me pa zanima, če je dobro narejena, da se s hilzno ne zaletavaš ali drajsaš po matrici?
Odgovori
#2
Jaz sem z njo zelo zadovoljen, sicer polnim samo 9x19 pa mi dela čist ok, prej sem imel pro1000, pa mi je nonstop nekaj štekalo, pa obračalo netilke,... Tak da če vse to seštejem, z to prešo niti nisem toliko počasnejši kot z pro1000. Res pa je, da je to samo moje mnenje in dokler polnim cca. 1500 - 2000 komadov letno, ti niti nisem neki jaki faktor za pametovanje. V kolikor si pa kje iz vzhoda naše ljube zemljice pa pošlji zs pa se lahko dogovoriva za preizkus.
Odgovori
#3
Ko potegneš ročico in ti auto index obrne ploščo z matricami, so matrice vedno lepo poravnane z valjem, kjer imaš tulec - ali se ti kdaj ob drugem, tretjem potegu ročice tulec podrgne ob rob matrice ali celo zaleti vanjo?
Sam sistem preše se mi zdi super, tudi menjalna plošča, s katero menjaš kalibre praktično v sekundah, tako da razmišljam o menjavi. Trenutno vse polnim na enopostajni preši. Samo 38spl pa napolnim cca. 5-6k na leto.
Žal nisem iz vzhodnega dela, sem nekje na sredini. Vseeno hvala za povabilo.
Odgovori
#4
Meni se nič nikamor ne zaletava. Je pa res da, da preša nima za seboj več kot 4-5 tisoč nabojev.
Odgovori
#5
Tudi sam si že nekaj časa ogledujem zadevo. Sprva sem mislil nabaviti Lee masterload, pa mi ne odgovarja, saj bi polnil več kalibrov, od kratkocevnih pa tja do 8x57, Na youtube sem sicer gledal video kako polni .308, menim pa da bi vsa dodatna oprema kar povišala ceno. Tudi za Classic turret je kar nekaj filmčkov.
Lee clasic turret v tujini kar hvalijo, da ponuja dosti za ta denar. Tudi meni je zanimiva menjalna plošča, pa tudi poceni je. Ogledujem si "kit" sistem, http://www.ebay.de/itm/Lee-Classic-Cast-...1c377f9267 , verjetno bom naročil že ta teden, vendar moram najti najbolj ugodno ceno in poštnino. Je pa dejstvo, da te "kite" kar hitro prodajajo. Ne vem če in koliko bi bilo ceneje, če bi pri naročilu stopili skupaj.
Odgovori
#6
Na pozabi pri nakupu v Ameriki prišteti še **+** SLO ddv in carino se pravi še cca + 30% na skupni znesek ki ga boš plačal prodajalcu - trgovcu.
Odgovori
#7
Vem. Kupil bom iz Nemčije ali Italije. Tu je poštnine max.30€. Pa tudi cena za "kit" 90304 ni pretirana. Problem je ker pri teh dveh trgovcih trenutno ni vseh artiklov ki jih potrebujem na zalogi (npr .308 A-max 178gn, ..).
Odgovori
#8
Italijani so hoteli za matrice in maintenance kit cca. 60 € za poštnino (iz Trsta), tako da sem poslal izvidnico, da je prevzela robo.
Odgovori
#9
probaj se zmenit s fanti s Cerknega, imajo ugodne cene.
Odgovori
#10
Se da dobit kak kontakt?
Odgovori
#11
Prešo LEE Classic Cast Turret imamo na zalogi, cena: 161,65 Euro z DDV.
LP
Odgovori
#12
Z njo polnim 308win, 30-06 in 300 win mag. Sredinsko štango sem sicer pobral ven, ker pri polnjenju puškovnih kalibrov narediš eno operacijo na eni seriji nabojev, potem pa šele drugo, torej ne rabim obračanja ob potegu ročice.
Ima pa jo tudi moj kolega, ki z njo polni 9x19 in 45 acp, mu zelo v redu dela, je zadovoljen. Pošlji mu ZS in ga osebno vprašaj, tu na forumu ima nickname mk8.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#13
Hvala Robert91922. Sem že naročil, kar komplet, matrice, krogle, samo še čakam paket.... Literature sem že prebral kar nekaj, a seveda, praksa je drugo... V kolikor mi kaj ne bo šlo, bom pač poprosil za nasvet nekoga z izkušnjami..
Imam pa problem, saj pri nas ne najdem VV-N150 in CCI-Br2.
Zaenkrat LP.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)