Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
38. HBWC Wadcutter
#61
> mini said:
> Ja sem še čist frišen v tem kalibru in me zanima če je slučajno že kdo probal BASCHIERI&PELLAGRI BP 26A za ta kaliber. Predvsem me zanima polnitev za revolver. :">

No a potem še noben ni poizkusil z tem smodnikom? :(( Predvsem me pa zanima s katerimi kroglami imate za Wadcutter najboljše izkušnje??? 8->
Odgovori
#62
mini, meni dobro delajo od LOS-a (HBWC), prav tako od H&N. LOS-ove so cenejše in še pomagaš domači ekonomiji...
Odgovori
#63
Ja to se čist strinjam in sem z 9 luger res zelo zadovoljen tako da ne kupim drugega kot LOS. Ne vem pa kako je z 38 special od parih strelcev, ki sami polnijo sem slišal da se jim zgodi, da jim pri kakšni krogli sleče plašč in krogla prileti slabše v tarčo in se tudi obrne in prileti postrani. Kar pa naj se jim nebi dogodilo z H&N in Molly kroglami. Pa vidim da o tem ni še nihče nič javno spregovoril?? :">
Odgovori
#64
Ja, poznam take primere. Zato ima LOS na svoji strani opozorilo, da je treba biti pri crimpanju zelo konzervativen:

"**Polnjenje s pobakrenimi kroglami**

Ker je elektrolitski baker mehkejši in nanos manjši od plašča oplaščene krogle, moramo biti previdni pri zatiskanju (crimping). Razen, če ima krogla že predhoden utor (cannalure) se lahko uporablja močnejši crimp. Posledica premočnega crimpanja je lahko prerez plašča, kar povzroči, da se pri strelu plašč loči od jedra ali se razleti._"
Odgovori
#65
Ja to sem tudi prebral na njihovi spletni strani in za sigurno jih bom tudi sam preizkusil ker mi 9-ka dela res lepo in kar ni v 10-ki je krivda 100% na moji strani. Upam pa da se javi še kdo ki je imel že težavo s tem in me zanima ali jo je rešil ali se mu to še dogaja???
Odgovori
#66
Meni se krogla ni nikoli "slekla", pa sem probal skoraj vse iz njihovega proizvodnega programa!

Če je pa kdaj krogla priletela malo ovalno, pa za to zagotovo ni bila kriva krogla, ampak neustrezna hitrost izstrelka (napačni smodnik ali količina le-tega, ali kombinacija omenjenih dveh parametrov), ki ni pasala konkretni cevi...
Odgovori
#67
> Barbapapa said:
> No, to sem hotel slišat. Hvala. Če sešteješ vse stroške nabave sestavin ter orodja, se za en sam (omenjen) kaliber skorajda ne splača polniti, razen če postreljaš nad 3000 - 4000 nabojev letno. Razlika je po mojih izračunih nekje 10-12 centov na naboj, je pa to nek dodaten hobi...seveda, če imaš čas in prostor :)

10 - 12 centov te stane napolnjen naboj ne razlika...
Odgovori
#68
Ni vse v ceni. Veliko je tudi to da si z svojimi naboji lahko boljši kot z kupljenimi. Je pa potrebno kar nekaj testov predenj prideš do tega rezultata. Zato sem res vesel in prav ponosen na to da ste nekateri stari mački pripravljeni znanje in nasvete deliti z nami'ZELENCI' Mislim da ste potem dobri učitelji tudi veseli in ponosni če zelenci počasi napredujemo.
Odgovori
#69
Od tovarniškega streliva je za P240 dober Fiocchi .38 WC zeta pi 125 grs, dela v nulo.
Odgovori
#70
> jabolko said:

>
> 10 - 12 centov te stane napolnjen naboj ne razlika...

Si prepričan? Ker je samo krogla (če vzamemmo recimo HN) 10 c/kos. Kje pa je tukaj še purfel, netilka in vsake toliko nov tulec? Da o opremi za reload niti ne govorimo. Mislim, da itak tukaj ne gre toliko za šparanje, ampak za kontrolo nad naboji in hobi. Ampak nekateri kot je Jelen, streljajo s fabriško WC municijo bolje. Tako berem. Treba bo probat, samo še ženo prepričam, da bom odprl delavnico v kuhinji. To pa je težji primer.
:D
Odgovori
#71
O ja sem 6,5 c/kos.pri meni, nisem vedel da ima HN zlat plašč...

Attached files [Image: 2b082a5eab900c19f5a487c5f18127.jpg]
Odgovori
#72
> Barbapapa said:
...Treba bo probat, samo še ženo prepričam, da bom odprl delavnico v kuhinji. To pa je težji primer.
> :D

Ni nemogoče - meni je uspelo. Edino, če ene tri dni ne pospravim preše iz kuhinjskega pulta, potem začne malo "žnarati"...

Kolega pravi, da ne pozna nobenega moškega, ki bi toliko časa preživel za kuhinjskim pultom, kot jaz... :">
Odgovori
#73
Barbapapa, vsak mora pri sebi razčistiti, ali se bo šel reloading ali pač ne. Nekaj je čisto finančna računica (če streljaš 1000 kosov pištole na leto, potem z reloadingom ne boš kaj prida prišparal), nekaj je prilagojeno strelivo (preciznost, odsun) za TVOJO pištolo/revolver, nekaj pa lahko šteje tudi kot hobi v hobiju.

Ampak, kot sem rekel, vsak se odloči zase. Jaz sem se in mi ni žal. Žal mi je samo to, da nimam več prostega časa za reloading (in seveda za streljanje...).
Odgovori
#74
z reloadingom ne boš prišparal; ker bo naboj ceneje, jih boš postreljal več in boš kvečjemu ostal na isti porabi...
Odgovori
#75
Kristian, ko začne Dillon "pljuvati" ven komade, se začnejo apetiti vrteti z višjimi obrati...
Odgovori
#76
Se čisto strinjam s tabo Kristian glede navedbe. Je pa res da pridobiš na treningu in kilometrini to je pa tudi nekaj. ;) ;) ;)
Odgovori
#77
> Kristian said:
> z reloadingom ne boš prišparal; ker bo naboj ceneje, jih boš postreljal več in boš kvečjemu ostal na isti porabi...

ma ja bo pa hrib bolj naluknjan ...in ker več streljaš si najprej mladi up ...
potem pa ko napreduješ rataš BREZUP... 8->
Odgovori
#78
Like :D
Odgovori
#79
No, danes sem prvič peljal na sprehod s&w 52. Po nekaj magazinih sva si obljubila zvestobo. Malo sem ga še popraskal po merkih in hvaležno mi je odgovoril z 3 desetkami od 5 strelih. Zelo lepo od njega. Moram pa rečt, da mi nagaja pri izmetu praznih tulcev, vsak drugi ali tretji se uklešči in repetiram potem ročno, da odpravim zastoj. Kakšen predlog za rešitev?
Uporabil sem fabriško Magtech municijo in ga držal trdno.
Odgovori
#80
v P240 je to pomenilo da zaklep ne gre dovolj nazaj da bi popolnoma izvlekel tulec. Rešitev je v močnejši polnitvi.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)