Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
38. HBWC Wadcutter
#1
Zanima me nekaj podatkov glede omenjenega streliva: 1.) Kje dobiti tovarniško strelivo in katero se najbolje obnese po vaših izkušnjah? 2.) Kateri tulci (znamka) in krogle se najbolje obnesejo pri reloadingu, če bi se kdaj odločil za to opcijo? Govorim o avtomatski pištoli, ne o revolverju...

hvala vnaprej za koristne informacije.
Odgovori
#2
zelo odvisno od pištole, če govoriš o P240 ima po mojih izkušnjah precej majhno okno glede razpona polnitev. Če je premalo polnjen, ne bo repetiral; če je preveč, pa bo zabijal zaklep. P240 ima podkalibrsko cev, narejeno za svinčenke, tako da ne tlačit notri pobakrenih ali celo oplaščenih .358'' krogel.
Tovarniško strelivo: GFL (Fiocchi), CBC(Magtech) mogoče tudi PPU.
Odgovori
#3
Zanima me za S&W 52. Verjetno je glede občutljivosti na strelivo podobno, ali se pač motim? HN bakrenke torej odpadejo?
Odgovori
#4
ne morem reči, nisem imel opravka s SW52.
Odgovori
#5
Smith & Wesson model 52 ima diameter cevi .355,tako kot imajo cevi 9mm luger..
Jaz že kar nekaj let iz moje 52ke streljam HN krogle ki so pobakrene..
Če te zanima kaj več o tej pištoli in polnitvah,sem naredil doktorat skoraj iz tega,me kontaktiraj na ZS in ti povem kaj več.lp
Odgovori
#6
M52 je bistveno bolj občutljiva kot P240, kar se tiče municije. Če ima P240 ozko okno, kot je rekel Kristian, ima M52 špranjico. Pa niso samo polnitve, malo (veliko!) se moraš igrati tudi z vzmetmi. Odkar imam P240, sem se nehal ukvarjati s M52. S P240 sem vsaj začel streljati, pri M52 sem pa samo zgubljal živce. Če se odločaš med tema dvema kosoma, ti odločno svetujem P240. Poleg zgornjega ima P240 boljše, nastavljivo proženje (čeprav nastavljanja še nisem naštudiral) in 6 colsko cev. Je pa SW lepa pištola, sploh bronura.
Meni se P240 niti ne zdi problematična glede polnitev. Trenutno uporabljam H&N KB krogle. Svinčenke so mi puščale svinec v cevi tudi pri nizkih hitrostih, te so pa praktično svinčenke, le prevlečene so z neko plastiko - kompromis med čisto svinčenko in pobakrenko. Sem si pa nabavil sedaj 500 testnih kosov Fiocchi svinčenk. Baje ne puščajo svinca. Dobre so baje tudi nemške WM moly krogle.
Sweet load sem imel 2,8gr N320 z 148grHN KB WC. Sedaj pa ko mi je zmanjkalo N320, pa polnim 2,4gr Bullseye z isto kroglo. Hitrost je "kusur" pod 700fps. Samo za info, z obema polnitvama dela M52 praktično kot repetirka.
Odgovori
#7
Potem je bilo s tvojim kosom nekaj narobe. Za S&W 52 je idealna polnitev (N320) tam med 2,8 - 3,0 gr odvisno od krogle (svinčenka - 2,8; KB - 2,9; pobakrena - 3,0). Sprobano in pištola dela sama v polavtomatskem režimu!
Odgovori
#8
Tako kot je rekel Bobo..
Nekaj ni ok s tvojo pištolo..Enako je težavna kot P240 in enake diametre cevi imata..
Kar je bistveno je to da mora vsaka pištola ciklat s tovarniško municijo,če ne se je prejšni lastnik igral s menjavo povratnih vzmeti..
Jam,priporočam ti da se oglasiš pri meni in bova skupaj pobliže pogledala tvojo 52ko..
Osebno bolje streljam s 52k8 ko P240ko in zato tudi ostajam na strelski liniji zvest 52ki..
Odgovori
#9
Sandi, pa se bom res enkrat oglasil. Sicer sva že debatirala o tem, pa merila debelino vzmeti in štela ovoje... pa je bilo vse OK. Imel sem jo tudi pri puškarju kjer je bilo tudi vse ok. Ker se dogaja, da prazen tulec ostaja v ležišču, naslednjega pa nabije v ta prazen tulec, smo gledali tudi obliko zoba izvlekača ter njegovo vzmet, če je prešibka ali premočna, pa je vse OK. Pri ročnem ciklanju nikdar ne pride do problemov.
Odgovori
#10
Sicer ne na enaki pištoli in kalibru vendar, ko se je meni dogajalo, da mi je tulec ostal v cevi, je bil kriv premajhen crimp krogle. Namreč tulec se je pri izvleku zataknil v rob crimpa od naboja v nabojniku...
Odgovori
#11
Jam,to kar si zdej napisal mi nazadnje nisi napisal...to kar ti dela,nima nobene veze s povratno vzmetjo in naboji...Imel sem do sedaj dva primera ki je enako delala..imeli so jih pri nevem koliko puškarjih,navsezadnje pa sem po 100 izstreljenih nabojih in 1mesecu ugotavljanja prišel do problema..
Poseg te bo stal 50eur,vendar trajno odpravim napako..kar nekaj pištol je imelo to serijsko napako..
Pokliči me ...lp Sandi
Odgovori
#12
Verjamem da boš odpravil to napako. Ker si se poglobil v težavo v kar pa se žal noben puškar nebi, ker ve da ti ne more zaračunati svojega časa oziroma sploh novejši puškarji so žal kot novejši mehaniki bolj ali manj menjalci delov. Da pa bi znali postaviti diagnozo..... #:-S
Odgovori
#13
No bom primaknil svoj pikrček. **S&W 52 je super pištola.** Samo proti P240 pa nima za burek. Imel sem dve S&W52 eno precej zmahano in eno precej O.K. Pa kaj, med njima sploh ni bilo razlike.Obe občutljivi na municijo. Ali sem dal H&N svinčenke ali pa H&N pobakrenke včasih je ciklalo včasih ne. Preciznost pri S&w52 ni vprašljiva!! Ima pa 52-ka fantastične zadnje merke. Nastavljanje teh merkov je pravi užitek,**to pa manjka pri P240**. Dolžina cevi med obema modeloma po mojem laičnem mnenju nima nobene veze,kar se preciznosti tiče. Kar pa se P240 tiče seveda govorim zgolj iz lastnih izkušenj pri tej pištoli še nisem imel zastoja. Pa sem vanjo vtaknil svinčenke ali H&N pobakrenke ali pa Losove pobakrenke zadeva preprosto dela in pika. Na S&W 52 sem menjaval povratne vzmeti pa pilil to in ono pa preizkušal strelivo takšno in drugačno pa še vedno ni bilo to kar sem hotel. Sicer sem potem naštudiral load** pa še nekaj zraven **potem pa je zadeva funkcionirala tako kot je treba. Tako,da sem z S&W52 opravil za vekomaj, da pa ne bo kdo rekel ,da pljuvam po tej pištoli ne nasprotno trdim,da je to dobra stvar ampak nikakor ne tako kot P240.

Lep strelski pozdrav
Odgovori
#14
********
Odgovori
#15
No, hvala za izčrpne informacije, Čakam še na strelivo in hajd na preizkus. Upam, da ne bo težav - saj prevelikih ne... :)
Odgovori
#16
No Pegas,da nima za burek,ni res..Sej veš da z mojim Smithom kadarkoli naredim boljši rezultat kot pa z P240..Tudi z zastojim nimam problemov..Nekaj se morate zavedati,da je bila skonstruirana 52ka,ko še Hammerli ni delal velik kaliber pištole..
Ste pač imeli smolo in imate grenak priokus o tej pištoli..Tudi sam imam P 240,pa lahko potrdim da je res vrhunska pištola,vendar so moje tarče veliko boljše naluknjane s 52ko kot pa P240ko..
Pegas,sej veš kk pravjo o babah in joškah?!
Odgovori
#17
> sandiruger said:

> Pegas,sej veš kk pravjo o babah in joškah?!

nekaj v tej smeri?

http://www.youtube.com/watch?v=uPLtqT2_PQo
Odgovori
#18
Ja Sandi **namerno** sem napisal ,da nima za burek . Da sem malo dregnil ;) .Je uredu kos vendar je moja tarča bolj naluknjana z P240 kot pa z 52 . Ravno obratno kot pri tebi,zato pa verjetno drži tista o babah in joškah. To je lepo zapel tudi Rodney Carrington :)).Pomoje je ta sveta trojica kot so P 240,M52 in pa seveda Colt 1911 Midrange nekaj res fantastičnega. Enkrat te moram nažicat Sandi,da malo sprobam 1911 Midrange saj itak veš,da ratam moker ,ko slišim za 1911.

Lep strelski pozdrav
Odgovori
#19
Ok mi lahko nekdo zdaj prosim razloži v čem so te pištole boljše od malo bolj sodobnih izvedb pištol za precizno streljanje, kot so 210, 1911, S&W Target Champion.... Zaradi wadcutter kalibra ali je še kakšen drug trik?
Ali so namenjene za drugačno disciplino, ker vem da liga na mariborskem včasih ni dovoljevala wadcutter kalibrov v pištolah.
Odgovori
#20
V čem so boljše? V vseh pogledih...v kalibru, v materialih, minimalnih tolerancah, kvaliteti izdelave, da o urah ročnega friziranja in upasovanja samo najbolj izurjenega kadra ne govorim...takrat je še obstajal quality control, danes pa samo priložijo zraven eno "kvazi tarčo"...nobena nova pištola me ne impresionira več po lastništvu Colta Midrange, S&W 52-1 in P240. Od vseh teh mi najbolj odgovarja P240, osebne preference pač. Aja, mariborska liga je pa bila verjetno edina liga daleč naokoli, ki se boji .38WC naboja v polvtomatski pištoli ;) pač ne greš na tako tekmo pa je problem rešen.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)