Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F-klasa v letu 2014
#21
Točno tako pogledat pravila kaj natančno pravijo na to temo in zadeve upoštevat, konec balkanskih for in variabilnih pravilnikov,drugače razen tega, da je bila plačana članarina v IFCRA ni doseženo nič.
Odgovori
#22
Ja pač pravilo pravi da mora biti do 600yardov velikost okvirja za tarčo 1.2x1.2m nad to razdaljo pa 1.8x1.8m, ker imajo tam večinoma pač jarke in tko kot na rudniku dvižne okvirje, ki so bili pač primarno za streljanje z roke oz. brez naslonov.

Se pa strinjam, da če se gremo neko strelstvo se ga je treba iti tako kot je treba in ne po domaće kakor komu paše.
Odgovori
#23
Pozdravljeni,

glede mer tarč se mi zdi,da bi bilo obvezno zadržat vse mere nespremenjene,če hočemo rezultate primerjat z ICFRA.

Ni res,da do sedaj ni bilo nič narejenega za F-klaso Mr.T.Imeli smo dvouren sestanek z podpredsednikom ISFRA v Ljubljani.Podpredsednik nam je prinesel tudi originalne tarče,za katere sem ga prosil.Pogovarjali smo se tudi o barvi,ki ni sporna za domača tekmovanja in seveda način gledanja-ocenjevanja.Važne so dimenzije ,ki naj bi bile nespremenjene.

Mr.T mi je že dal idejo o svetlo modri.Če ne bo cena prevelika in če se bo s tem strinjala večina strelcev /18.12.2013 ob 17.00 /bomo te pobarvali v svetlo barvo.Lahko pa pustimo tudi bele.

Dimenzije okvirjev so za mednarodna tekmovanja /lepo bi bilo,da bi imeli take tudi doma/ ,pri nas so važne le dimenzije tarč .

o spremembah boste spotoma obveđčeni.

LP Boro

:)
Odgovori
#24
Marjan mislim, da si tu preveč črnogled ,pustimo te štose pa, da vidimo kako bo vsekako je zdaj večja motivacija naredit zadeve po pravilniku ,če bo ta faza (pravilnik+ tarče ) uspešno prenesena v akcijo potem so vse možnosti, da zadeva rata .Problem strelišč je skupen vsem. Osnovi tehnični del pravilnika F klase je zelo kratek in enostaven važno je samo,da se ga organizator drži brez izjem ,pogosto se namreč dogaja, da kdo prijamra kako ima novo puško, ki po kakem parametru uradno ne paše v klaso(da ne bo pomote v open paše praktično vse dokler ne tehta preko 10+ kg in potem se za tistih 30 eur raztegne pravilnik(najpogosteje za FTR). Treba je napravit red .308ali .223 ,če je pre težka flinta pač ne paše v FTR ,jugo in ruski kalibri padejo v Open ne v FTR ,kompenzatorji nimajo kaj iskat na strelski liniji ,bulls bagi in tretje nogice so povsod ilegalni tako, da čim se pojavi na strelski liniji sledi DQ etc. Enkrat dvakrat bo kdo zelo jezen a samo tako se bo enkrat naredil red.
Odgovori
#25
Kako pa se izbira reprezentanca za ta mednarodna prvenstva?
Odgovori
#26
Mislim da smo še pri temeljih tako, da kaj dosti debate o barvi kuhinjskega pulta morda še ni potrebno...
Odgovori
#27
tole je še kar žalostno brati; long range scene se gre ene 50 strelcev, 30 mogoče bolj aktivno, za te pa skrbijo štirje organizatorji in štiri zveze, ki nikakor ne zamudijo priložnosti da bi drug drugemu scali v škornje.
Odgovori
#28
> dani_79 said:
> Kako pa se izbira reprezentanca za ta mednarodna prvenstva?

Prvi pride prvi melje ,lahko kadidiraš tudi za kapetana
[-O< saj se ni za bat, da bi bila kaka gužva za na prvenstvo v Kanadi, je preprosto predrago.

Podobno je pri nas v BR-50 ,kjer je naslednje svetovno v Avstraliji ,če se dobro organiziraš in streljaš z sposojeno puško ( v Avstraliji je z orožjem vrag) boš ob 2500-3000 Eur pri teh f klasa tekmah pa zadeve koštajo še malce več poleg tega če že daš 3000+Eur za nastop potem je dobro imet kolikor toliko konkurenčo opremo (tam se strelja 1000m tako da so zahteve malenkost drugačne kot pri streljanju 100-300m)
Odgovori
#29
No moje vprašanje je bilo popolnoma resno. Sem mislim da je to na podlagi kakih rezultatov tekem ipd. Se opravičujem.
Odgovori
#30
Odgovor je čisto resen ,ker mesta, ki so na voljo z gotovostjo presegajo število strelcev, ki bi si to privoščilo se ti ni za bat ne bo treba kvalificirat z kakimi blaznimi rezultati.
Odgovori
#31
Meni se sploh ni treba bat ker ne tekmujem, me pa zanima kako zadeve potekajo ker se še spoznavam s tem.
Odgovori
#32
Zaenkrat še ni bilo česa takega in tudi ekipe so se ad hoc sestavljale malo po domače, kar je botrovalo kar precej (smešnim?) zapletom...
Odgovori
#33
> Mato said:
> Zaenkrat še ni bilo česa takega in tudi ekipe so se ad hoc sestavljale malo po domače, kar je botrovalo kar precej (smešnim?) zapletom...

=D> =))
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#34
Boro ,Marjan mislim ,da je škoda ,da se tu 'prepucavata' časje da malce umirita žogco ,če pa ne se zmenita in objavita kdaj bo akcija, da vzamem kokice in se zabavam nad akcijo.

:)] 8->

> Tako načeloma ne vidim niti potrebe po prevajanju nečesa v Slo jezik, če je pa dovolj jasno napisano v Ang. jeziku...!?

Jaz menim , da je vse treba v Slovenščino prevest .Vsaj v skrajšani verziji a bi bilo pohvalno, če bi prevajali tudi kompletne pravilnike. Pa tu ne gre samo za to, da razumejo še tisti, ki ne znajo angleško ampak gre za osnove, pri nas se uporabljajo slovenska pravila ne italjanska,angleška,nemška,kitajska,bosanska etc četudi so naša povzetek le teh.
Odgovori
#35
Kot rečeno, so vsi naši razpisi z pravili jasno napisani in v domačem jeziku (še tega razpisa ponavadi ne prebereš, ki je na dveh straneh, kaj šele celega pravilnika)....

Borotu pa sem odgovoril, kaj sem imel in kaj je od mene želel, naprej se pa trenutno ne mislim z njim obremenjevat...

Sedaj je pa čas, da grem spat, ker zjutraj imam kar nekaj sto km za naredit, pa ne bi rad zaradi enega foruma končal svojo pot na AC...
Odgovori
#36
Pozdravljeni,

vsi,ki lahko pripomorete po svojih zmožnostih in močeh k boljši F.klasi v Sloveniji
ste vabljeni 18.12.2013 ob 17.00 na Brnčičevo 29 v ljubljani .Govorili bomo o konkretnih rešitvah za leto 2014 - 2017.


Za ASZS Boro

:)

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/9b/2...6a2c3d.doc (114 KB)Â
Odgovori
#37
Pozdravljeni,

govorili bomo tudi o predlogih za menjavo nekaterih pravil in za uskladitev le teh.
Predlogi so v Angleščini ,vendar bomo o teh razpravljali v Slovenščini .


LP Boro :)

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/f5/8...f42f19.doc (42.5 KB)Â
Odgovori
#38
Pozdravljeni,

na sestanku smo se dogovorili o tarčah in pravilih.Tarče naj bi bile pri nas istih dimenzij in svetlo modre ali svetlo oranžne v sredini.Če bo sistem za prenos slike narejen do
tekmovanj pa bo tudi ta sprememba nepotrebna .

Mato je obljubil prevod pravil/osnovnih/,Marko S.pa poceni tiskanje.

Govorili smo tudi o skupnih treningih na večjih razdaljah .Če bo šlo taki naprej ,bo kar v redu.

LP Boro :)
Odgovori
#39
Pohvalno....
Odgovori
#40
Prevod končan seveda je še nekaj nejasnosti (predvsem shoot off za izenačen rezultat) in pa verjetno še veliko tipkarskih in kakšna pomenska napaka, ki se bo sproti odpravljala.

Ampak v grobem in za prvo silo je to to.

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/1f/e...ef4317.pdf (263.4 KB)Â
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)