Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... osebne težave z f-klaso
#1
> Kristian said:
> Bravo, to so koraki v pravo smer. Držim pesti da zadeva zalaufa kot je treba.

Kristian - ne bi bil rad preveč črnogled, vendar je že štart popolnoma napačen in iz napačnih razlogov. Bom obrazložil zakaj tako mislim.

Prvo malce zgodovine: Kako so se pri ASZS sploh odločili za članstvo v neki F-class organizaciji. Ko smo pri (takrat še v postopku ustanavljanja) SZAA postali predstavniki za MK BR, so pri ASZS sklicali krizni sestanek zaradi tega (tukaj so pa bili kar ažurni in so se najdli in uskladili v par dneh). Ker se niso mogli odločit, kako bi to zastopstvo nam preprečili, je padla ideja - dajmo pa mi postati zastopniki za F-Class, da nam ne bo Valter še tega vzel. Samo kaj, ko je članstvo v ICFRA precej drago. Tako so prepričali MUCa, da jim je letno članarino častil (OK - je že videl smisel v tem).

To - da se ne najdejo v tej mednarodni zvezi se vidi že tukaj po teh nekaj postih, kjer bi iz obstoječih mednarodnih pravilnikov potegnili samo tisto, kar jim paše, ostalo pa spremenili ali zanemarili - saj to bi lahko naredili tudi brez plačevanja članarine (pravilnik za Balkansko ligo je bil ravno zato čim krajši, prilagojen ozemlju in potrebam državam bivše "Juge" in noter same osnove - da se ne zaštrikamo preveč), ker če si član neke organizacije, si vezan na upoštevanje nekih pravil, drugače te pač izključijo.
Naslednji problem so strelišča. Ni ga problem dobit (glede na to, da zasebnih še ni aktivnih, čeprav se na nekaj koncih ljudje trudijo to ustvarit - torej je edina možnost dobit strelišče od vojske), problem ga je pa plačat (OK - mogoče se pa najde kakšen sponzor). Še največji problem pa vidim v "glavnem akterju" - zadeva je na žalost (zaradi iz preteklosti že znanim pojavom dajanja prednosti osebnim interesom pred skupnimi dobrimi) že vnaprej obsojena na propad (moje mnenje in zelo dobrohotna napoved članstva ASZS v ICFRA je - max 2 strelski sezoni. Mogoče samo do Kanade, že zaradi tega se bodo sposkregali)...
Odgovori
#2
Pri IPSCju je takšen red že od začetka. Saj veš, kaj bo Boro naredil, ko bo kakšen "Sharps" pretežek (no - pa še kakšno drugo prilagajanje pravil njegovim trenutnim potrebam), kot pri BR50...

Zato pa ima Balkanska liga svoja pravila in nek osnovni pravilnik (ki pa je res malo podoben temu iz F-Class - saj tople vode nimaš kaj odkrivat, pač pa se prilagodiš razpoložljivim možnostim)...
Odgovori
#3
G.Marijan,

spet tvoj pozitiven pristop.Seveda naša zveza ni primerna za organiziranje F-klase.To je vsekakor vaša zveza.

Kar se tiče pravil pa pričakujem od vaše zveze celoten prevod. Če kaj ne boste razumeli,vam lahko z veseljem pomagam .Vse za šport .Brez osebnih koristi-zastonj.To pričakujem tudi od vas.

Naša zveza ni imela nobenega kriznega sestanka ,kot si spet zmišljuješ /ali pa te narobe obveščajo/.Edini sestanek smo imeli strelci BR-50 po tekmovanju.

Članarino za F-klaso je plačal naš sponzor /najlepša hvala /in zato ima napise na tarčah.Mi smo mu vsaj nekaj povrnili za uslugo-kaj pa vi vašemu ?

Zakaj sem dovolil /kot organizator /streljati z šarpsom-enostavno zato ,ker je izven konkurence dovoljeno streljanje z vsem malokaliberskim orožjem.Polek tega pa tudi ti z svojim znanjem veš,da s tako puško ne more konkurirat A. ali pa boljšim.

Moje trenutne potrebe takrat so bile ,da na tekmi strelja čim več strelcev /ne pa finance ali kake druge podtalne potrebe/.Najbrž pa si obveščen,da g.Muc kot generalni sponzor strelja brezplačno.Torej se tvoja bolečina lahko poleže in lahko si brez skrbi zaradi mojih potreb.

Ker rad pišeš in se rad zmišljuješ pričakujem ,da boš tudi na kakšno vprašanje
odgovoril .Tvojo metodo ponavljanja laži in polresnic sem že spregledal.Torej si izberi za pisanje kak drug model kajti Kitajski pregovor o laži že poznamo .


Boro :)

Laž postane resnica takrat ,ko jo večkrat ponovimo in na koncu ljudje verjamejo vanjo
Odgovori
#4
> Boro said:
> G.Marijan,
>
> spet tvoj pozitiven pristop.Seveda naša zveza ni primerna za organiziranje F-klase.To je vsekakor vaša zveza.
>

Ma bejž no - kje si pa to prebral...?

> Kar se tiče pravil pa pričakujem od vaše zveze celoten prevod. Če kaj ne boste razumeli,vam lahko z veseljem pomagam .Vse za šport .Brez osebnih koristi-zastonj.To pričakujem tudi od vas.
>

Katerih pravil? Za naše tekme so vsa pravila, vabila,... vsaj Slo jeziku (vačkrat pa tudi v IT in ANG jeziku, kakšen e-mail pošljemo pa tudi v nemškem jeziku...). Osebno sem nekoč pomagal takrat še za časa Logarjevega IDPAja pravila prevajat v SLO jezik - prevedel cem cca 10 ali nekaj več strani pravil... V čem bi bil torej problem. Vse to sem seveda počel zastonj... za BR50 je pravila prevedel že mr.T - torej o katerih pravilih sedaj zopet pišeš... Ampak - če še ne veš, te moram podučit, da so vsi jeziki držav članic EU enakovredni in enakopravni... Tako načeloma ne vidim niti potrebe po prevajanju nečesa v Slo jezik, če je pa dovolj jasno napisano v Ang. jeziku...!?

> Naša zveza ni imela nobenega kriznega sestanka ,kot si spet zmišljuješ /ali pa te narobe obveščajo/.Edini sestanek smo imeli strelci BR-50 po tekmovanju.
>

Hja - kot mi je bilo predstavljeno, je bila cela drama zaradi tega, da smo mi vzeli zastopstvo za BR (ker po pol leta moledovanja mr.T-ja pri ASZS niste hoteli sprejeti zastopstva za to zvrst streljanja)...

> Članarino za F-klaso je plačal naš sponzor /najlepša hvala /in zato ima napise na tarčah.Mi smo mu vsaj nekaj povrnili za uslugo-kaj pa vi vašemu ?
>

Tarče so natisnjene vnaprej in nekega logota gor naknadno pač ne dajemo... Naši sponzorji dobijo zmeraj to, za kar se obvežemo, da bomo storili. Ponavadi je to reklama in povezava do njihove spletne strani, omenjanje/imenovanje v razpisih, ponujeni oglasni in razstavni prostor na samem prizorišču tekme, možnost brezplačne udeležbe v tekmovalnem programu, nekaj časa je bila tudi prehrana na prizorišču tekmovanja za sponzorje brezplačna, potem pa je odvisno še od posebnih želja in ostalih specifik dogovora z posameznim organizatorjem... V glavnem vse, kar je v naši moči...

> Zakaj sem dovolil /kot organizator /streljati z šarpsom-enostavno zato ,ker je izven konkurence dovoljeno streljanje z vsem malokaliberskim orožjem.Polek tega pa tudi ti z svojim znanjem veš,da s tako puško ne more konkurirat A. ali pa boljšim.
>

Za vaško ligo z X pravili je načeloma vseeno, z čem se strelja, če se pa v vabilu in pravilnikih navede, da se bo tekma/serija tekem/prvenstvo/... odvijala po določilih nekih mednarodnih pravilnikov, potem se je treba pač teh pravil držat - ampak pri tebi je zmeraj tako: izogibanje, neupoštevanje, sprenevedanje, odvračanje pozornosti od dejanskega problema, kršenje,... pravil, delanje izjem,... V glavnem - nekako tako, kot pravi Zlatko: "Boro Paloma express"...

> Moje trenutne potrebe takrat so bile ,da na tekmi strelja čim več strelcev /ne pa finance ali kake druge podtalne potrebe/.Najbrž pa si obveščen,da g.Muc kot generalni sponzor strelja brezplačno.Torej se tvoja bolečina lahko poleže in lahko si brez skrbi zaradi mojih potreb.
>

Tvoje osebne potrebe me niso nikoli zanimale, niti brigale (dokler so bile osebne in nas v njih nisi vpletal), še najmanj pa sem imel zaradi tega ali tebe kakšne bolečine...

> Ker rad pišeš in se rad zmišljuješ pričakujem ,da boš tudi na kakšno vprašanje
> odgovoril .Tvojo metodo ponavljanja laži in polresnic sem že spregledal.Torej si izberi za pisanje kak drug model kajti Kitajski pregovor o laži že poznamo .
>
>

Oprosti, če si nisem vzel časa za tebe - sem se večino dneva posvečal družini, bil tudi nekaj na strelišču, sedaj si bom pa namesto zasluženega spanca vzel čas in odgovorit še na tvoja vprašanja... Si sedaj zadovoljen z dejstvi, ki sem jih navedel!?


> Laž postane resnica takrat ,ko jo večkrat ponovimo in na koncu ljudje verjamejo vanjo

Tvoji dol bi rekli: "Ko te nebi znao, skupo bi te platio..." Samo jaz pravim, da ne glede na to, da te že vsi poznamo, se še zmeraj najdejo žrtve, ki padejo na tvoj "šarm" (to je edina stvar, ki ti je nihče ne mora oporekat, vse ostalo je le...) in naivno zate razvežejo svoj mošnjiček... Škoda, da ne živiš v Ameriki in prodajaš Biblij, ker bi bil tam sigurno že miljonar - saj si sposoben tako natvezit neresnice in pihat željnim slušateljem na dušo, da bi še muslimani sveto pismo od tebe kupovali...
Odgovori
#5
This discussion was created from comments split from: F-klasa v letu 2013.
administrator / Strelec.si
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)