Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelni daljnogled - Tureta 1/4 MOA, ½ Mil Dot 20X Reticle
#1
Daljnogled Hawke Sidewinder imam že nekaj časa. Klikanje turete in uporaba MOA mi ne predstavljata problema pri korekciji glede na padec krogle v in.(cm) > preračunano v MOA klike.
Nisem pa prepričan, ali pri ½ Mil Dot 20X Reticle, če gledamo samo polovico križa, od pike na dol, ali je to 10mil., ter da je en mil vsaka oznaka (črtica oz. pika), ali je mil samo med okroglimi točkami.
Menim, da je vsaka oznaka, tj pika in črtica en mil, to pomeni, da je od spodaj do vrha vse skupaj 20mil.

Zanima me predvsem zaradi (približnega) določanja razdalje do cilja> (Višina cilja) v m x1000/mil=razdalja v m do cilja.
Obenem me zanima, kako se uporabljajo oznake (črtice) na zunanjem koncu križa.

Attached files [Image: fc70d18a4b56dcab65de0c2c4e8dee.jpg]
Odgovori
#2
Pri tem Hawke je očitno primeru 6.5-20x in 8.5-25x je pri 20x križ v millih ,to na sliki sicer ni tipični mil dot a teh variacij na to temo je malo morje .A te podatke se prov enostavno najde na web od proizvajalca.Tako kot tudi podatek, da so tiste črtice v zunanjem delu križa na O.2 mil .
Odgovori
#3
Na strani proizvajalca Hawke je le opis klikanja s tureto, dobi se tudi program BRC, vendar ni nikjer opis, kako uporabiti oznake na križu, oz v kakšnem razmerju so, tj koliko in kaj pomeni točka, kaj črtica.
Odgovori
#4
Imajo tudi software za lastne križe ,tist 'mil dot', ki ga imajo je pač s skladu z čip šit optiko saj njihovi doti nimajo nič z mil dot sistemom ,pač so doti in razmaki so v neki vrednosti mil LOL, razmaki naj bi bili pol mil ali 1mil to lahko vizualno preveriš.

http://eu.hawkeoptics.com/brc.html#.Urw0Z_slGPc
Odgovori
#5
Pri 20x povečavi je med pikami 1 mrad, med črtico in piko pa 0.5 mrad.

Je pa seveda potrebno nastaviti točno na 20x povečavo.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)