Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SIGNALNA PIŠTOLA
#1
Oj imam eno vprašanje,ali gre iztrelek raketa iz teh vojaških signalnih pištol kal-4(26.5mm),ki jih prodaje Rebec,višje v zrak.Ali rabi tudi metek za zagon rakete,kot klasične plašilne pištole. In še kaj je smiselno nabavit kovinsko ali plastično verzijo ali rajši standardno plašilko z nastavkom za rakete.Teh vojaških res ne poznam pa prosim za nasvet.Hvala in vesele božične praznike ter zdravo in srečno leto 2014.
Odgovori
#2
Te pištole imajo enovit naboj podoben šibrenemu, le da je narejen iz aluminija. Vsekakor pa je čisto vseeno če je signalna pištola plastična ali iz kovine, seveda če se ti gre za streljanje signalnih nabojev. Je pa problem s strelivom, namreč ni ga vedno na voljo, oz. ni ustreznih barv. Sicer pa sama raketa ponoči za par sekund osvetli krog s (pol)merom 100 metrov na povsem vidno raven. Skratka... S to pištolo boš gotovo istopal od povprečnih miniatur...

Tovrstne pištole pa se na bolhi prodajajo od 100€ navzgor, strelivo pa po 3€ za komad (vprašanje je če se res prodajo), tako da če si ljubitelj pirotehnike, nimaš kaj za zgrešiti. Ima pa pištola zelo močan pok in tudi odsun, tako da je ni za podcenjevat, sicer te pri premehkem prijemu lahko zaboli zapestje ;)
Odgovori
#3
Oj hvala Uroš za lepo razlago,po takem nimam kaj zgrešit če nabavim pri Rebcu za pol te cene signalno pištolo,ki jo ti omenjaš da se prodajajo na bolhi ker so tako skoraj vse identične.lp
Odgovori
#4
Zanimivo pri teh pištolah pa je, da so polimerne H&K identične poljskim signalnim pištolam, čeprav izvirajo iz časa "železne zavese". Cev pištole pa je treba po streljanju dobro očistiti in naoljiti, ker sicer zarjavi...
Odgovori
#5
Zmanjkalo, vsaj na spletni strani tako piše :(
Odgovori
#6
Ta kaliber se uporablja predvsem v vojski ter v pomorstvu. v vojski je bil (je še) za dajanje znakov - signalov, delno tudi za osvetljevanje bojišča. Vojaške sig. pištole kovinske, so si precej podobne, saj na tem področju ni kaj za posebnega za razvijat.
V I.WW so imele dalše cevi, ter so bile zaradi materialov in izdelave težje. Modeli iz II.WW so približno enaki. Marine verzije so ponavadi iz ABS plastike, ter z krajšo cevjo.
Nato uporablja kaliber 26mm/cal.4, vshodni blok in ex-JNA kaliber 26,5mm
JNA je imel omejene roke uporabe nabojev ( zaradi kemikalij v polnjenju - korozije ter nevarnosti samovžiga) vendar v kolikor je bil naboj pravilno shranjen dela b.p. "Pogonsko" sredstvo je črni smodnik.
Drži kar je povedal Uroš, odsun je kar podoben ali močnejši kot pri pištoli VK, moraš pa tudi upoštevati smer in kot strela zaradi požara, saj ja zadeva precej močna, naj bi v višino šla cca do 250m, vidljivost pa naj bi bila v dobrih pogojih več kot 15km.
Tudi sam sem mnenja, da boš s tako zadevo "glavni"
:)>-
Poglej Kettner, Frankonija... cene so kar...
Odgovori
#7
Signalne pištole imamo na zalogi, cena 45,75 Euro z DDV.
REBEC d.o.o.
Odgovori
#8
Če bo kdo šel v Postojno po naboje, se priporočam za par komadov. Na žalost naboje ne pošiljajo po pošti, paketne službe, ki bi jih dostavila, pa tudi ne najdem :-?
Odgovori
#9
Pokliči na 031844755
Odgovori
#10
Oj hvala Urošu in projc-u z obširno razložitvijo in seveda tudi Rebcu.RugerMagnum naboji te čakajo,klubski prijatelj pa je že tudi odpeljal H&K.Pištole so zelo zelo lepo ohranjene.Še enkrat hvala in srečno zdravo 2014.
Odgovori
#11
Vprašanje: So original H&K ali so Poljske? Lp
Odgovori
#12
Hvala Bimu za naboje, upam da bodo danes že prišli domov :)
Odgovori
#13
Oj dobro vprašanje abihsot,reklamirajo se kot H&K na računu je tudi HK pa vse oznake ki spadajo za HK model,samo komad pa je Poljski izdelek.Sploh nisem polagal pozornost kaj sem odpeljal domov,samo se ne sekiram preveč upam da bo funkcionirala normalno.
Odgovori
#14
Pištole so iz obdobja železne zavese, pa se mi zdi zanimivo, kako se isti model pojavlja na obeh straneh te zavese?! Ali so Nemci prodali pištole, ali pa gre za licenčno proizvodnjo na Poljskem?? Mogoče gre celo za nelicenčno kloniranje??
Odgovori
#15
Jaz mam isti model, in to je poljska verzija. HK ima gor žig. pa tudi plastika je malo drugačna se mi zdi. Drugače, funkcionala je.
Odgovori
#16
Zadeva je res Poljska, v opisu na spletni strani od Rebca piše "Proizvajalec: HECKLER & KOCH (licenčna proizvodnja)". Z kvaliteto pa ne bi smelo biti problemov. Edino kak pribor bi lahko bil poleg.
Odgovori
#17
Od pribora pogrešam kakšno krtačko, od šibrenice so premajhne...

Glede na ceno 46€ za kos pa se ne bi spuščal v poreklo pištole, ker ceneje skorajda ne more biti... Kdor pa hoče biti pikolovski glede porekla (zbirateljstvo), pa naj si rezervira "original"...

Je pa še manjši problem pri teh pištolah - strelivo je drago. Naboj stane 2€, kar pomeni da paketek 20 nabojev stane 40€, to pa je skoraj cena pištole. Razen tega strelivo ni vedno na zalogi, pa vprašanje kako dolgo še bo dosegljivo, ker gre izključno za surplus...
Odgovori
#18
Mislim, da je kot pribor poleg krtačke, še tok in vrvica (tako prodajajo američani v kompletu). Cena 2 eur na kos je v primerjavi z eno drugo spletno prodajalno pri nas še poceni, pri njih stanejo signalni naboji nekaj čez 7 eur na kos. Strelivo jse še vedno izdeluje (svetilni signali v barvah + naboji z močnim pokom) za reševanje na morju.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)