Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski klubi na Gorenjskem, ki izvajajo treninge streljanja z ostrostrelsko puško
#21
...
Odgovori
#22
> SteyrAUG said:
> Optimistično....


mlad pa neiškušen
[-(
Odgovori
#23
Priporočam ti, da si v svojem koncu najdeš mentorja, ki te bo neformalno uvedel v kulturo športnega strelstva (rokovanje z orožjem, obnašanjem na strelišču, papirologa, vzdrževanje orožja, hramba orožja...). Ta mentor naj bo tak, da ti bo pripravljen posojati orožje za vajo.

Druga možnost je, da greš v klub, ki posoja orožje in ima po možnosti tudi svoje trenerje. Ta opcija je verjetno malo dražja.

Glede tržiškega strelišča pa priporočam, da slišiš vse v zvezi z njimi kar iz konjskih ust, in jih pokličeš oz. obiščeš.
Odgovori
#24
Hvala za nasvet
:)
Odgovori
#25
Tudi jaz se zanimam za streljanje z ostrostrelsko puško, in živim v Kranju, tako
da je Tržič blizu. Prav tako nisem polnoleten in se nameravam puško izposoditi v Klubu, zato me zanima če v sd-Tržič izposojate puške?
Odgovori
#26
tečaj varnega ravnanja z orožjem lahko obiskuješ tudi če nisi polnoleten, sicer nevem če lahko pišeš izpit mladoleten, a že opravljen tečaj ti bo dal vsaj osnove ravnanja in poznavanja delovanja orožja. moj predlog je da se, če si res tako zainteresiran, vpišeš na tečaj in greš od tam naprej.

lp aljoša
Odgovori
#27
V društvu ne izposojamo pušk, pri nas se prične vadba z airsoft replikami, nato zračnim orožjem. Skozi ta proces osvojiš varno rokovanje z orožjem in obnašanje na strelišču! Glede na napredek nadaljuješ z malokalibrskim orožjem, kjer se lahko udeležuješ različnih tekmovanj. Spoznaš različne strelne discipline in se odločiš, katera ti je zanimiva..
Sicer je najbolje, da nas kontaktiraš na mail: [email protected]
Odgovori
#28
Varno rokovanje in obnašanje na strelišču boš osvojil samo na en način in sicer tako da opraviš IPSC ispit in nato aktivno tekmuješ pet, deset, petnajst let, tudi v tujini al pa ti to postane način življenja ...samo tako in nikakor drugače...dokazano in preverjeno [-X
Odgovori
#29
V petek je v tržiču predavnje in izpit za AIPSC! Predava se teoretični del ipsc izpita, izvaja ga nosilec licence.
Odgovori
#30
> TrziskiStrelci said:
> V petek je v tržiču predavnje in izpit za AIPSC! Predava se teoretični del ipsc izpita, izvaja ga nosilec licence.


vse to vem...
Odgovori
#31
> Varno rokovanje in obnašanje na strelišču boš osvojil samo na en način in sicer tako da opraviš IPSC ispit in nato aktivno tekmuješ pet, deset, petnajst let, tudi v tujini al pa ti to postane način življenja ...samo tako in nikakor drugače...dokazano in preverjeno [-X

Torej smo vsi, ki nimamo izpita IPSC in 10 let+ kilometrine v tej panogi, na strelišču nevarni sebi in drugim?
Odgovori
#32
Ne vsem, samo IPSC strelcem.
Odgovori
#33
> Barbapapa said:
>
> > Varno rokovanje in obnašanje na strelišču boš osvojil samo na en način in sicer tako da opraviš IPSC ispit in nato aktivno tekmuješ pet, deset, petnajst let, tudi v tujini al pa ti to postane način življenja ...samo tako in nikakor drugače...dokazano in preverjeno [-X
>
> Torej smo vsi, ki nimamo izpita IPSC in 10 let+ kilometrine v tej panogi, na strelišču nevarni sebi in drugim?
>

V vsakem primiru bolj kot če bi to imel...
Odgovori
#34
Jabolko

Nisem mogel mimo tega, da napišem, da ne strašit fanta z nekimi IPSC izpiti, ker jh morda ne bo nikoli potreboval, če se ne bo odločil za to smer (dinamično streljanje) in kot je fant napisal se zanima za ostrostrelsko streljanje (statično - preberi še 1x!!!) in ne zavajaj, da ne omenim, kakšne kompetence imaš za ugotavljanje kdo je komu bolj ali manj nevaren.
Tisti ki nimamo izpita IPSC in ga tudi ne potrebujemo, ker ne tekmujemo in treniramo v dinamičnem streljanju, ampak smo statični strelci z orožjem obrnjenim proti tarči, smo po kmečki logiki lahko samo manj nevarni, kajti ne tekamo okoli z nabitim orožjem in streljamo v različnih smereh, kot tisti v IPSC, ..., če pa že imamo legalno orožje pa pomeni, da smo morali opravljati izpit o varnem rokovanju z orožjem kot vsi, da smo ga sploh lahko dobili. Torej, ...
Strinjam se, da se z več izkušnjami in izpiti povečuje varnost (vendar bistveno je tudi kako imaš stvari pošlihtane v glavi - če tu ni vse ok ti tudi vsi izpiti ne pomagajo).
Strinjam se še bolj z Barbapapo in glede na tvoje razmišljanje so potem tudi vozniki z dolgoletnim stažem, ki nimajo opravljenega treninga varne vožnje (ker tega v preteklosti, ko smo opravljali vozniški izpit ni bilo) bolj nevarni vsem ostalim udeležencem v prometu kot tisti, ki so ga šele opravili in imajo tudi opravljen trening varne vožnje. Pa smo spet pri tem koliko in kako je v glavi.
Če bi fant rad začel s strelstvom, kot je bilo zapisano zadostuje dober izkušen mentor, ki bi mu posodil svoje orožje samo za čas streljanja, ga poučil o varnem rokovanju in samem streljanju, pripravil orožje na mesto streljanja, s predpogojem, da fant dosledno upošteva ukaze mentorja med samim streljanjem, ki bo stal za njim. Ko bo ugotovil, da je to tisto kar želi in izpolnjeval vse pogoje, pa naj si pridobi ustrezno orožno listino in svoje orožje.
Menim, da je to povsem varno, če pa kdo misli drugače pa naj raje tisti dan ostane doma (enako velja za cestni promet).

Tu pripenjam še link kaj je IPSC ( http://www.ipsc.si/kaj-je-ipsc-1) za fanta, da si prebere.

LP
Odgovori
#35
> alishooter said:
> Jabolko
>
> Nisem mogel mimo tega, da napišem, da ne strašit fanta z nekimi IPSC izpiti, ker jh morda ne bo nikoli potreboval, če se ne bo odločil za to smer (dinamično streljanje) in kot je fant napisal se zanima za ostrostrelsko streljanje (statično - preberi še 1x!!!) in ne zavajaj, da ne omenim, kakšne kompetence imaš za ugotavljanje kdo je komu bolj ali manj nevaren.
> Tisti ki nimamo izpita IPSC in ga tudi ne potrebujemo, ker ne tekmujemo in treniramo v dinamičnem streljanju, ampak smo statični strelci z orožjem obrnjenim proti tarči, smo po kmečki logiki lahko samo manj nevarni, kajti ne tekamo okoli z nabitim orožjem in streljamo v različnih smereh, kot tisti v IPSC, ..., če pa že imamo legalno orožje pa pomeni, da smo morali opravljati izpit o varnem rokovanju z orožjem kot vsi, da smo ga sploh lahko dobili. Torej, ...
> Strinjam se, da se z več izkušnjami in izpiti povečuje varnost (vendar bistveno je tudi kako imaš stvari pošlihtane v glavi - če tu ni vse ok ti tudi vsi izpiti ne pomagajo).
> Strinjam se še bolj z Barbapapo in glede na tvoje razmišljanje so potem tudi vozniki z dolgoletnim stažem, ki nimajo opravljenega treninga varne vožnje (ker tega v preteklosti, ko smo opravljali vozniški izpit ni bilo) bolj nevarni vsem ostalim udeležencem v prometu kot tisti, ki so ga šele opravili in imajo tudi opravljen trening varne vožnje. Pa smo spet pri tem koliko in kako je v glavi.
> Če bi fant rad začel s strelstvom, kot je bilo zapisano zadostuje dober izkušen mentor, ki bi mu posodil svoje orožje samo za čas streljanja, ga poučil o varnem rokovanju in samem streljanju, pripravil orožje na mesto streljanja, s predpogojem, da fant dosledno upošteva ukaze mentorja med samim streljanjem, ki bo stal za njim. Ko bo ugotovil, da je to tisto kar želi in izpolnjeval vse pogoje, pa naj si pridobi ustrezno orožno listino in svoje orožje.
> Menim, da je to povsem varno, če pa kdo misli drugače pa naj raje tisti dan ostane doma (enako velja za cestni promet).
>
> Tu pripenjam še link kaj je IPSC ( http://www.ipsc.si/kaj-je-ipsc-1) za fanta, da si prebere.
>
> LP
Ne vem kaj mene tle napadaš, jaz sem odgovoru tržiškim strelcem in prav tako kot ti imam tudi sam pravico izrazit svoje mnenje, za katerim stojim saj sem tega veliko veliko videl in prav dobro vem, kako se kdo na strelišču zna obnašat, statičarji naprimir bi se morali najprej naučiti varno vzeti in spravit pištolo iz škatle, že tu se zatakne zato kake kompetence in stvari v glavi raje pusti pri miru, po vsej logiki bo pa tega imel več človek z iskušnjami se ti ne zdi...
Odgovori
#36
"Vsak krošnjar svojo robo hvali", bi temu rekli. Če si preciznjakarji zapomnejo (in uporabjajo to znanje) kar so jim povedali na tečaju za varno rokovanje, so prav v enaki ali večji meri varni kot tisti, ki opravijo izpit IPSC. In Jabučk - čeprav ne maraš "statičarjev", kot jim praviš - ne meči vse v isti koš.
Odgovori
#37
Poglej ne posplošuj stvari, kako naj bo preciznakar enako ali v večji meri varen,pozabljaš da je tudi vsak dinamičar, moral opravit tale tečaj varnega rokovanja na katerem tudi, kaj malega odneseš + še ipsc ali pa sdsa tečaj ,ki ga sedaj tudi zahtevajo za udeležbo na njihovih tekmah in še kako prav je tako...
In prosim ne mi govorit, da ne maram statičarjev, pa tudi tako jim ne pravim jaz ampak alishooter,da bi pa vse metal v isti koš, pa hudiča točno tega nisem nikoli počel... zame je varen in popoln strelec tisti ki obvlada oboje...ti bi pa že z nekim tečajem varnega rokovanja rad vse znal, vidim da te bom moral povabit na kak moj trening...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)