Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10.5.2014 Tekmovanje v taktičnem streljanju z ostrostrelno puško »TACTIC Bloke 2014«
#81
Zdravo vsem skupaj,

In bravo organizatorju za izpeljavo tako kompleksne tekme in zagotovo ogromno vloženega dela. Porodni krči so del procesa in tudi tistim, ki smo v takih okoliščinah streljali dejansko prvič, ni šlo tako kot ponavadi. :">

Večinoma so konstruktivne pripombe bile že dane, zato samo par stvari, ki bi jih tudi bilo mogoče vredno upoštevati.

-Za razmislit je o dveh kategorijah. Z in brez spoterja. Strelski pari torej in posamezniki. Posledično tudi različno točkovanje oz. pogoji. (npr. več časa na progi ali manj tarč ali nekaj, kar bi ločilo ti dve kategoriji oz. izenačilo možnosti.)

-Sodniki bi morali voditi evidenco zadetkov pri sebi, strelec pa dobiti duplikat. Podobno kot pri tekmah praktičnega streljanja in v izogib 'inovativnim popravkom' na točkovnem listu, ki ga je strelec nosil s seboj.

-Glede na velike časovne luknje-dolgo čakanje med posameznimi rundami, bi mogoče lahko tisti, ki bi seveda to želeli, vmes pomagali pri izvedbi. Na progah, ki so jih že odstrelili kot pomočniki sodnika ali sodniški par ali kaj podobnega. Seveda to malce zakomplicira planiranje, a bi bila zato izvedba lažja. Vsak ima tretjino časa za streljanje, nato tretjino za pomoč in tretjina za pripravo na nasl. progo.

Naj še enkrat pohvalim organizatorja za izvedbo tako zahtevne tekme . Pohvala in hvala sponzorjem za lepe nagrade. :D
Ena zelo pomembnih stvari, ki je ni doslej omenil ali pohvalil še nihšče. PASULJ JE BIL BOŽANSKI!!! :x
In na koncu, upanje in želja, da te tekme ostanejo v duhu fair playa, ki je garant, da se bo vse skupaj razvilo resno in spoštovano strelsko disciplino za katero upam, da se bo na SLO prijela.

L.p. in nasvidenje na naslednji tekmi,

Tine
Odgovori
#82
> vmes pomagali pri izvedbi.

+100000

3 runde -> tretji sodijo prvim, prvi ki odstreljajo sodijo drugim, drugi ki odstreljajo sodijo tretjim pa še čas se prišpara ker tisti ki so odstrelili so itak že na liniji in takoj po menjavi/popravilu tarč lahko že nadaljuje druga skupina...
Odgovori
#83
Še kaka moja

- Male tarče denifinitvno zamenjat z bolj vzdržlivimi na mali razdljah so nekatere namreč zdržale točno 1 zadetek.
- Cold bore je pokuril full časa za en strel , to bi čisto črtal . Pač je cold bore prva tarča na prvi stezi.
- Sodnikom predvsem dat štoparce saj je bilo merjenje časa precej nerodno.
- Tekmovalcem grob opis prog in skico ,samo začetni brifing nič ogleda prog
- Točkovanje po parih ,posamezniki odpadejo saj so bili kar moteč element v poteku tekmovanja,pa tudi glede časa bi ta lahko bil dan za par ne za posameznika.Tako ali tako bi bilo malce hecno imeti zmagovalca njegov partner pa ne bi prišel niti med deset čaprav je rezultat vsakega rezultat skupnega dela.

Glede na omejen cas uporabe strelišča se je treba držat časovnice ko pijanec plota, folk, ki zamudi na brifing pač najebe ni kaj , tekmovanje smo začeli z kako uro zamude in do konca sem naštel med 22-24 strelci na svojem štejdžu tako, da je falila še skoraj 1/3 tekmovanja ki ne bi bila izvedljiva tudi z 1 ure več časa. Kot rečeno cold bore je bil potrata casa na kvadrat.
Odgovori
#84
Odlična tekma, vse pohvale organizatorjem in tistim, ki so pomagali.

Ena stvar, ki me je zmotila, so bile časovne meje - kdaj začnem, kdaj končam. Tu je igrala vlogo tudi moja napaka, ampak fajn bi bilo imeti znak za štart in konec (posameznika ali pa če bo naslednjič team).

Okrogla tarča s centrom ... ne vem kako naj bi se obnašala, ampak ob zadetkih je poskakovala cela. Ne vem kako se potem tu vidi, ali je zadetek v center ali rob.

Tarča na 592m skrita ... sodniki morajo biti sigurni, ali je bil zadetek.

Drugih pripomb niti nimam. Na vsakem stageu je bilo dovolj podatkov, da se strelec sam organizira in izpelje nalogo.
Apeliral bi na organizatorje, da se take tekme ne razvodeni v smislu "je bila pretežka, premalo časa ...". Naloge morajo biti težke in časovno omejene, drugače izgubijo čar in se nič ne navadiš.

Se vidimo naslednjič. Hvala!
Odgovori
#85
> Tarča na 592m skrita ... sodniki morajo biti sigurni, ali je bil zadetek.

samo na brzino; to tarčo je bilo res težko oceniti ali je zadetek res bi ali ne, še posebej če/ko je bil mirage.
Da ne bi bilo preveč slabe volje sva to tarčo opazovala dva sodnika (na stage 5 in 6 smo bili trije sodniki in je tretji vedno pomagal opazovati najbolj oddaljeno tarčo). Če je bil zadetek nejasen in je vsaj eden sodnik bil prepričan, da ga je videl, sem zadetek priznal (takšno je bilo navodilo org). Skratka, ob dvomu smo zaokrožili navzgor, ne navzdol.

Še ena zanimivost; na stage 5 so bili vsi zgrešeni streli (čez cel dan) v desno. Samo en zgrešen strel je šel v levo, pa še to ker je strelec preveč korigiral zanos...
Odgovori
#86
Cold bore je kao standard pa še pomaga glede nastrelitve (da si ziher da je ok ali pa da veš da je neki narobe pa gre vsaj čas ne v nič ker na stagu, da ugotoviš da nimaš nule je rahla jeba), če že nimaš je pa izvedba morda res vprašljiva, ker po eni strani ne gre za čas za nastreljevanje (to se podrazumeva da maš) po drugi strani je pa prvi strel za tak tip tekmovanja najbolj pomemben in ti lahk celo tekmo podre če ugotoviš da nimaš nastreljeno. Sam vidim 2 varianti:

- vsi strelci na cold bore linijo streljajo tko kot sedaj en po en v skupini 12 in sicer na papir (100m) (krog recimo .5moa = 5 pik, krog 1moa = 3 pike ostalo 0) sodnik piše rezultate po vrsti in gleda skozi spektiv v izogib kaki zmešnjavi, ko odstrelja prva runda sledi drugih 12 in nato spet tretjih 12 oz. dokler ne odstrelijo vsi. Papir je 12 pik v vrsti v treh vrstah in se strelja tako kot so strelci na liniji (če fališ svojo je pač nič sodnik tako ali tako gleda s spektivom) en za drugim.

- prva strelna (ni važno katera razdalja ali oblika ampak recimo pod 300m) tarča na vsakem stagu leže vredna dvojne točke (hit 10, second hit 7, miss 0) - minus tega je seveda da mora biti na vseh stagih enak začetek se pravi leže na isto tarčo na isti razdalji.
Odgovori
#87
Vidim da se nabira precej predlogov za izboljšave. Naj povem da bodo nekateri izvedljivi in tudi nujni, nekateri pa žal ne. Potrebni bodo nekateri kompromisi in prilagoditve na naše razmere.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#88
Vem, da je cold bore kvazi standard na nekaterih taktičnih tekmah a ne na vseh(finnsiper ga zaenkrat nima) ,a trenutno pokuri preveč časa in gladko bi lahko manjkal zaradi tega tekma ne bi bila nič slabša. V vsakem primeru je 'cold bore' prvi strel na več 'stejdžih' kar se v vmesnem času krepela že zdavnaj ohladijo tako, da je čisto vseno kdaj (tako kot zdaj potekalo je v tistih 30-45min kolikor je za večino trajalo od cold bore do naslednje proge prvi strel na tej ponovno 'cold bore') tako, da je cold bore stage bolj kot ne 'bulšit' . Tisti ki se bolje pripravijo imajo beležko kam nese cold bore vs ostalo v kolikor je razlika zadostna.
Odgovori
#89
> Kristian said:
>
> Še ena zanimivost; na stage 5 so bili vsi zgrešeni streli (čez cel dan) v desno. Samo en zgrešen strel je šel v levo, pa še to ker je strelec preveč korigiral zanos...

Zraven ene od tarč sem imel priliko cel dan bulit v zastavo za veter. Opazil sem, da je praktično cel dan pihal v desno, se skladala s Kristianovim opažanjem.
Odgovori
#90
Še naše slike si lahko ogledate tukaj - https://www.facebook.com/media/set/?set=...loaded=158
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#91
http://www.youtube.com/watch?v=Kq9XbLY-wQ0

Še naš video
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#92
Hvala za posnetek....profesionalno..... izjemno, lahko bi bilo še tega.
Vidimo se 14.06.2014
Odgovori
#93
nice. naslednjič za angažiramo še quadkopter za zračne posnetke, OK?
Odgovori
#94
To je bilo mišljeno že za prvo tekmo. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#95
nekaj mora ostati za naslednjič :)
Odgovori
#96
No, naj povem da so priprave na drugo tekmo v polnem teku, razpis pa bo zunaj te dni. Zanimivo bo... :D
administrator / Strelec.si
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)