Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
preklic ugovora vesti in pridobitev orožne listine
#61
> Uroš Palhartinger said:
> Če se nekdo ne želi vojaško usposabljanti, pa ne razumem zakaj bi takšnemu posamezniku prepovedali športno streljanje, lov in/ali zbirateljstvo...

Država ima oz. je imela (ozkogleden) interes, da se omeji število ljudi, ki bi se odločali za ugovor vesti. Zato so vtkali takšne omejitve v zakon. Menim, da so vse te omejitve z ukinitvijo splošne vojaške obveznosti postale relikt v pravnem sistemu in da diskriminirajo med tistimi, ki so dopolnili 18 let pred ukinitvijo splošne vojaške obveznosti ter tistimi, ki so to starost dopolnili po ukinitvi splošne vojaške obveznosti.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#62
Dejstvo je, da se je instutit ugovora vesti v večini primerov zlorabil zaradi nezaiteresiranosti za služenje vojaškega roka. Dejstvo je tudi, da je s takšnimi "vojaki" težko ali nemogoče delat, zato bolje da jih ni v obrambnem sistemu.

Drugo dejstvo pa je, da so "mirovniki" vojaški rok služili le 8-ur dnevno, čez vikende pa so bili prosti, medtem ko pa s(m)o vojaški naborniki bili vojski na voljo 24ur na dan, z občasnim prostim vikendom. Pa "mirovnikov" se ni nikoli klicalo na orožne vaje, naborniki pa so bili vojaški obvezniki do določenega leta starosti...

Priznanje služenja vojaškega roka v delovno dobo pa je večna politična tema...

A kakršen koli je že bil osebni razlog posameznika za ugovor vesti, je onemogočena posest športnega orožja "mirovnikom" čisto naganajne zakonodajalca...
Odgovori
#63
Uroš, v JNA so jehove priče zavračale sprejem orožja. Verjetno so bili to edini, ki so to naredili iz čistega prepričanja in tudi danes ne bodo trmoglavili, da bi bili radi športni strelci, ali lovci. Ti ljudje so presedeli dolga leta po zaporih (tudi na Metelkovi) in niso klonili, vsaj velika večina njih ne.

To kar se je pa dogajalo v naši vojski je bilo pa čisto izigravanje, vsaj večinsko. Demokracija ima svoje meje, kar se lepo vidi v vojski. Ko pa teh ni več, je pa vsega konec, oziroma pridejo do oblasti tisti, ki demokracijo iz dna srca sovražijo.
Odgovori
#64
Logično da diskriminirajo in to zato, ker je kup posranih pezdetkov in posranih mamic padlo na zahodnjaško prodajanje megle in uničevanje skupnosti preko subverzije norm in načel in so uvedli sploh možnost "ugovora vesti". To kar je sedaj je zgolj podaljšek prve bedarije in nebodigatreba diskriminacija na drugem nivoju medtem, ko se pri prvem nihče ni razburjal razen "loonyev" se pa pri drugem ravno tisti, ki so prvo diskriminacijo izkoristili sebi v prid.

Otroci teh posranih pezdetkov in posranih mamic so pa sedaj odrasli in potem se nekateri (tisti, ki niso pri koritu) čudijo zakaj je država tle kjer je.
Odgovori
#65
> Mato said:
> Logično da diskriminirajo in to zato, ker je kup posranih pezdetkov in posranih mamic padlo na zahodnjaško prodajanje megle in uničevanje skupnosti preko subverzije norm in načel in so uvedli sploh možnost "ugovora vesti". To kar je sedaj je zgolj podaljšek prve bedarije in nebodigatreba diskriminacija na drugem nivoju medtem, ko se pri prvem nihče ni razburjal razen "loonyev" se pa pri drugem ravno tisti, ki so prvo diskriminacijo izkoristili sebi v prid.
>
> Otroci teh posranih pezdetkov in posranih mamic so pa sedaj odrasli in potem se nekateri (tisti, ki niso pri koritu) čudijo zakaj je država tle kjer je.

Ko človek bere tvoje sestavke, bi rekel, da je na delu neka vrste bipolarna motnja. V enem trenutku si izrazito proti kolektivizmu in skupnosti, v drugem pa to isto zagovarjaš. V enem trenutku trdiš, da je skoraj celotna populacija mentalno invalidna (razen tebe, seveda), takoj za tem pa bi vsem podelil pravico do neomejene dostopnosti do orožja. Kakšno pojasnilo?
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#66
kolk ste se parazpistolli..no jaz se bom pa sedaj umaknil:)..zrihtal papirje in brez hrptenicno sportno uzival;)


Lp
Odgovori
#67
> volvo2 said:
> Samo napisal sem svoje mnenje,nič drugega. .Kar se inteligence tiče,pa se ugotavlja z določenimi testi,ne preko izjav na forumu.
> Če bi sodil po vajinih izjavah na forumu bi lahko rekel da sta Neuron in Barbapapa istospolno usmerjena ali poženščena ali.......
>


Bravo VOLvo, ni kaj pripomniti na tvoj konstruktiven komentar. Drugačno mnenje glede pravice do posesti orožja in športa povezanega s tem primerjaš z istospolnostjo in poženščenostjo. NIsem ne eno ne drugo, verjemi...:)) Verjamem pa, da si ti taprav desc, ki mora vsaj prdeti in rigati, če že drugega ne zna.

Ne bom se spuščal v nekatere druge komentarje, katerih avtorji izražajo svoj napihnjen ego in občutek večvrednosti (kar pa je na žalost dokaz ravno nasprotnega - gre za pomanjkanje samozavesti). In takih pacientov sem se že v vojski najedel.

In tukaj pravzaprav sploh ne gre več za debato o "zagovoru vesti", ampak žalostno resnico, da nekateri, ki posedujejo orožje, nikakor niso zreli za to. Pa brez zamere.
Odgovori
#68
>Ko človek bere tvoje sestavke, bi rekel, da je na delu neka vrste bipolarna motnja.

Ja verjamem tako kot se verjetno norcu v umobolnici dohtar zdi prfuknjen. Američani majo dober rek "cast pearls before swine" tako, da naj tudi na tem ostane. Enostavno ne zmoreš dojeti, tvoji nevrončki so pač tko zvezani in so več al manj fiksni tako, da se niti trudi ne si boš povzročal samo glavobole efekta pa ne bo.
Odgovori
#69
Barbapapa,v svojem komentarju sem samo sklepal ,kot drugi o moji inteligenci.In me niti ne zanima kaj kdo je.
Odgovori
#70
No, to ni bilo ravno sklepanje...ampak - si pač napačno sklepal, nisem zamerljiv tip. :)
Odgovori
#71
@volvo
Jp, in to je težava z argumentirano debato, saj ta zahteva razmislek in napor udeleženca. Najlažje je žaliti, soditi in nabijati v tri krasne, zato se je težko vrniti na neko normalno raven, ko pogovor enkrat zdrsne tako nizko.

@Mato
Nekako sem upal, da bom dobil vsaj približno koherenten odgovor vendar ostajaš zvest svojemu stilu. Rade volje slišim boljše argumente in skladno temu prilagajam svoje poglede, saj se človek uči celo življenje. Tvoji prispevki pa nakazujejo pravo smer vendar so izpeljave še vedno 'lonny' in neargumentirane.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#72
> Barbapapa said:
> > volvo2 said:
> > Samo napisal sem svoje mnenje,nič drugega. .Kar se inteligence tiče,pa se ugotavlja z določenimi testi,ne preko izjav na forumu.
> > Če bi sodil po vajinih izjavah na forumu bi lahko rekel da sta Neuron in Barbapapa istospolno usmerjena ali poženščena ali.......
> >
>
>
> Bravo VOLvo, ni kaj pripomniti na tvoj konstruktiven komentar. Drugačno mnenje glede pravice do posesti orožja in športa povezanega s tem primerjaš z istospolnostjo in poženščenostjo. NIsem ne eno ne drugo, verjemi...:)) Verjamem pa, da si ti taprav desc, ki mora vsaj prdeti in rigati, če že drugega ne zna.
>
> Ne bom se spuščal v nekatere druge komentarje, katerih avtorji izražajo svoj napihnjen ego in občutek večvrednosti (kar pa je na žalost dokaz ravno nasprotnega - gre za pomanjkanje samozavesti). In takih pacientov sem se že v vojski najedel.
>
> In tukaj pravzaprav sploh ne gre več za debato o "zagovoru vesti", ampak žalostno resnico, da nekateri, ki posedujejo orožje, nikakor niso zreli za to. Pa brez zamere.
>

podpis pod to...u bistvu je to postala ena zalitvena stena, ki res nima vec veze z ugovorom..

to kar si napisal sem hotel tudi jaz izpostavit..in sicer nisem istospolno usmerjen, vendar nimam nic proti..zaradi mene imajo lahko orozje..
izlocuje jih le sistem, in njihovi podporniki, ki je napisal zakone v podporo rimokatoliske cerkve, katera ne podpira istospolnih usmeritev...

Lp
Odgovori
#73
Pa fanta ne se sekirat, jaz sem samo predvideval kot vidva o moji inteligenci. Saj vemo, da ni nič od tega res.
Odgovori
#74
@fritz, čeprav je bilo vprašanje namenjeno Matu, bom povedal svoje videnje.

Dobro je vedeti kaj je vzrok in kaj posledica. Če ljudem postavljamo ograje preko katerih se ne da, ali pa s posebnimi dovoljenji, pač postajajo ovce. Na koncu niti sami ne zmorejo več brez njih in se počutijo nebogljeni, ko ograje padejo.

Imamo kup omejitev, ki so namenjene temu, da človeku dopovedujejo kako je za določeno svoboščino nezrel, nevaren za okolico ... Zraven pa naščuvamo ukročeno (prilagojeno) večino, da tuli, proti tistim, ki se z omejitvijo ne strinjajo. Iz tega vzroka prihaja dejstvo, da v ZDA osvobojeni sužnji marsikdaj prihajali nazaj k gospodarju, kjer so se tam počutili varno in s svobodo niso vedeli kaj početi.
Odgovori
#75
@Desc
To o omejitvah je precej za lase privlečeno. V današnji (kompleksni) družbi, vsaj na površju, imamo dokaj logične in razumljive omejitve. Morda niso vse a večina jih je takšnih. Zato tudi ves čas poudarjam, da lahko pri nas mentalno zdrav in poprej nekaznovan posameznik (z dovolj denarja) pride do kolekcije orožja, kakšne se ne bi sramoval kak SWAT oddelek. In to velja za večino reči okrog katerih se tukaj prerekamo.
Če pa hočeš dejansko govoriti o nadzoru nad ljudmi ter poneumljanju mas pa se dajmo pogovarjati o resnično prepovedanih in onemogočenih zadevah na področjih kot so mediji, političen in ekonomski sistem, šolstvo, zdravstvo, prehrana, splet itn. ampak to so teme za v kak drug topic.

Meni se zdi bolj zanimivo to, da so nekateri toliko proti establishmentu (kakršnemukoli že) a v tej temi tako vneto zagovarjajo zakonodajalca. Da so proti oviram pri nabavi, posesti in nošenju orožja a vneto zagovarjajo omejitve pri tistih, ki so se nekoč odločili za ugovor vesti in niso odslužili vojaški rok čeprav istočasno najdemo navedbe, da je celotno služenje vojske samo po sebi čisto brez veze. Brez zamere ampak tukaj enostavno ne vidim logike.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#76
Če si je kdo "zrihtal", da mu ni treba služit vojske je to njegova stvar, enako je njegova stvar če sedaj hoče luknjati papirnate tarče.

Debatiranje da "ugovorniki" ne smejo imeti športnega orožja je primerljiva z debato, da sploh nihče ne bi smel imeti privat orožja.
Odgovori
#77
Ker ne znas brat niti razumevat napisanega se enkrat preberi kaj sem napisal (ne kaj ti hoces razumeti ali predalckati). Sem ti ze rekel da ne debatiraj ce ne beres in da polaganje besed v usta drugih (pa magar zarad slampastega branja) ni dobro sprejeto.
Odgovori
#78
@fritz, kaj je za lase privlečeno? Poglejva primer prometnih znakov kar boš še najlažje razumel. Postavljeni so (naj bi bili) tako, da tudi najslabši voznik varno zvozi ovinek ali kaj drugega, velja pa seveda to za vse. Na koncu pridemo do tega, da tudi tisti, ki ima sicer več znanja zakrni. Nazoren primer je lahko Branko Kuzmič, ki je kot mladenič preizkušal svoje sposobnosti v grozo nekaterih, po lokalnih cestah in postal dober rally voznik. Sam pa danes predava o varni vožnji in kako se je treba omejitev in predpisov držati za vsako ceno. Primer je poučen zato, ker se to dogaja tudi na drugih področjih, ki se jih včasih večina niti ne zaveda.
Odgovori
#79
djabe...
Odgovori
#80
> Desc said: Nazoren primer je lahko Branko Kuzmič, ki je kot mladenič preizkušal svoje sposobnosti v grozo nekaterih, po lokalnih cestah in postal dober rally voznik. Sam pa danes predava o varni vožnji in kako se je treba omejitev in predpisov držati za vsako ceno. Primer je poučen zato, ker se to dogaja tudi na drugih področjih, ki se jih včasih večina niti ne zaveda.

Zelo dober primer!! =D>
Poznam nekaj zdravljenih alkoholikov, ki so zdaj, čeprav še niso ozdravljeni, "tata mata" za vse na tem svetu...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)