Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geschosse24 - težava z prodajalcem (neresnost?)
#1
30.03. sem oddal naročilo za 750 Aresovih krogel. 31.013..2014 sem prejel predračun, na njemu je pisalo, da je pavšal za pošiljanje 6,90€, ter isti dan plačal preko banke. Čez nekj dni (11.3.) sem vprašal, če so plačilo prejeli, odgovora nisem dobil. Naslednji dan dobim mail:
_Hello, sorry we do not sell outside Germany. You have chosen the option "self pick" up at our company
(Selbstabholung (Selbstabholung der Ware in unserer Geschäftsstelle.): 0,00 EUR)
At the moment we check, if we are able / allowed to send bullets to your country. But then you have to pay the shipping costs. The other option is to sent the money back to you. Best regards,Jens_
Takoj sem odgovoril, da naj pač preveri, kaj lahko stori, da sem pripravljen plačati poštnino...
Odgovora ni bilo, 23.3. sem ponovno spraševal zakaj ni odgovora in kakšen je status naročila. ob enem sem napisl, da sem tudi pri drugih dobaviteljih dobil naročeno brez težav. Pa odgovora še ni....
Odgovori
#2
Jaz bi uporabil to, ponujeno možnost: "The other option is to sent the money back to you" in bi verjetno imel mir. ;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#3
Vsekakor se splača prej preverit če pošiljajo tudi v našo prelepo Slovenijo, ker so nekateri preveč patriotski.
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
#4
Vem, vendar krogle potrebujem, saj (naj bi) jih edino on imel na zalogi, namreč ostali jih vseh niso imeli, zato sem pripravljen dati tistih nekaj €, ne pa da naročam na treh koncih.
Nima pa nikjer navedeno, da ne pošilja izven Nemčije. Tudi _if we are able / allowed to send bullets to your country_ , ni hudič, da ni kdo iz SLO že kdaj kupil kakšno kroglo pri njemu. Ne mislim delati reklame, vendar je podjetje registrirano kot : _Kontoinhaber: Hanseatische Betriebs- und Vertriebsgesellschaft mbh_ , ko že nese na pošto, lahko tudi odda moj paketek, saj poštnino plačam.
Ko sem nekoč naročal daljnogled (800€) iz Avstrije, sem se po telefonu zmenil za nakup, ga potrdil, dal naslov, čakal predračun, pa sem ga čez dva dni dobil (!), kar takoj po telefonu zahvalil in tekel plačat na banko, saj mi ga je poslal na zaupanje!
Odgovori
#5
Dobro je, če od takih kmalu (oz. sploh) dobiš denar nazaj, zato raje izberi to možnost in išči drugje.
Ko zahtevaš predračun, pa explicitno navedi, da si iz Slovenije in vprašaj, če sploh pošiljajo izven Nemčije.
Glede na siceršnje cene pošiljanja je pa vsakemu, ki ima že nekaj izkušenj z naročanjem iz Nemčije jasno, da 6.90 € ne more biti drugo kot poštnina znotraj Nemčije. Pod 17€ poštnine (za do 6 kg) za Slovenijo nima trenutno noben meni znan trgovec, čeprav imajo pogodbe z DHL in DPD.
Tudi jaz sem se prvič takole zmotil, ampak sem potem dobil denar v cca 10 dneh nazaj, nekaj malega (manj kot 1€) so mi odbili le za bančno provizijo.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)