Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Treniranje streljanja
#1
Pozdravljeni,

želela bi trenirati in tekmovati v natančnem streljanju. Mi lahko kdo pove, prosim, kje, kako in na kakšen način začeti zgodbo. Verjetno se moram najprej včlaniti v društvo. Kako pa naprej?

Hvala lepa vsem.
Odgovori
#2
Če si star 18 let-torej polnoleten potem:

-se včlaniš v strelsko društvo
-opraviš izpit iz varnega rokovanja z orožjem
-opraviš zdravniški pregled

Na upravni enoti tvojega prebivališča vložiš prošnjo za dovoljenje za nabavo orožja in priložiš dokazila o: članstvu v strelskem društvu, potrdilo o opravljenem izpitu iz varhega rokovanja z orožjem in zdravniško spričevalo, ostale pogoje ugotavlja upravna enota sama.

Potrebni izpolnjeni pogoji za nabavo orožja in streliva:

1. da je dopolnil 18 let;
2. da ni zadržkov javnega reda;
3. da je zanesljiv;
4. da ima upravičen razlog za izdajo orožne listine;
5. da ima opravljen zdravniški pregled;
6. da je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem
Odgovori
#3
Mislim da je stara 18 ne star 18 :)...

Drgač pa potrebno več informacij, streljati s čim, zračna, malokalibrska, pištola, puška etc...
Odgovori
#4
Gospodična bi rada trenirala in tekmovala in ne sprašuje, kako do svojega orožja. :)

Preden greš v kakršenkoli postopek glede dovoljenja za posest ali orožnega list, bi se jaz na tvojem mestu včlanil v kakšen dober strelski klub s pedigrejem. Recimo tak, ki je dal že kakšne tekmovalce vsaj na državni ravni. Tam imajo dovolj izkušenj in oro(ž)dja, da ti ne bo potrebno kupovati svojega, dokler ne ugotoviš, kaj ti "sede".
Odgovori
#5
Mato

Tudi v zakonu o orožju so členi pisani v 3 osebi moškega spola
Odgovori
#6
Zacetek

Ste lahko bolj precizna: želite trenirati in tekmovati v natančnem streljanju ? s kakšnim orožjem ? želite pridobiti svoje orožje in tekmovati z lastnim orožjem ?

"Barbapapa" vam priporoča renomiran strelski klub. Iz lastnih izkušenj vem, da to pomeni veliko, veliko denarja. Običajno te v strelskem klubu olupijo za strelivo, ki ga 2x,3x in večkrat preplačaš, da o ceni ure inštrukcije ne govorim. Seansa te lahko pride tudi nekajkrat po 100 EUR-ov (strelivo, orožje, inštrukcija,...) in ne me prepričevat da ni tako, imam neprijetne izkušnje, saj je uspelo 2 x me olupiti na tak način, vendar sem hitro spregledal. Morda je pa to dobro, da se hitro premisliš oz. te mine veselje do streljanja, ali pa se odločiš in vložiš prošnjo za nabavo lastnega orožja in nato strelivo kupuješ po normalnih cenah in streljaš s svojim orožjem.
Odgovori
#7
Msslosar, nekaj je imeti svoj kos za golaž tekme in veselje zraven tega, nekaj pa je strelstvo kot športna disciplina, s katero hočeš kakšen priznan rezultat in možnost učenja, treninga pod strokovnim znanjem. Zakaj torej nekateri trenirajo tenis in dosegajo vrhunske rezultate, drugi pa le kupijo lopar?

Zato pa priporočam nek renomiran klub, kjer so tudi cene klubske. Nekaj drugega pa so samozvani stručkoti, ki ti za mastne denarje nudijo kao inštrukcije...
Odgovori
#8
Dejte tele debate s pedigrejem prestavit na zasebna sporočila, tu pa ohranimo neko kulturno debato, ki ima veze s prvotnim vprašanjem.
Odgovori
#9
Hvala lepa.
Zdaj, ko o tem več vem, bom mogoče lažje izrazila, kaj želim. Če bom uporabljala napačne strokovne besede, me pa popravite, prosim.

Sem polnoletna.
Nisem vedela, da je možno trenirati sam zase in iti na tekmovanje. Ne želim tega.
Rada bi prihajala na treninge, tam vzela orožje, odtrenirala, orožje pustila tam in šla domov.
S katerim orožjem bi streljala, ne vem, ker bi morala poskusiti. Preciznostno streljanje s puško, pištolo, mogoče trap. Ne vem.

Hvala in lp.
Odgovori
#10
> romunov said:
> Dejte tele debate s pedigrejem prestavit na zasebna sporočila, tu pa ohranimo neko kulturno debato, ki ima veze s prvotnim vprašanjem.


Kaj pa je tebe zmotilo pri tej debati?? Vsi odgovori na vprašanje so čisto na mestu in so povezani s temo. So pa mnenja različna. Zato pa je forum.
Odgovori
#11
pojdi najprej delat preizkus znanja o ravnanju z orožjem pa potem išči strelski klub/društvo
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#12
> zacetek said:
> Hvala lepa.
> Zdaj, ko o tem več vem, bom mogoče lažje izrazila, kaj želim. Če bom uporabljala napačne strokovne besede, me pa popravite, prosim.
>
> Sem polnoletna.
> Nisem vedela, da je možno trenirati sam zase in iti na tekmovanje. Ne želim tega.
> Rada bi prihajala na treninge, tam vzela orožje, odtrenirala, orožje pustila tam in šla domov.
> S katerim orožjem bi streljala, ne vem, ker bi morala poskusiti. Preciznostno streljanje s puško, pištolo, mogoče trap. Ne vem.
>
> Hvala in lp.

Iz kod si / ste?
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#13
Iz Ljubljane.
Odgovori
#14
Potem priporočam kar obisk na Dolenjski cesti. Tam je strelišče in klub.
Odgovori
#15
http://www.strelec.si/klubi-in-drustva/

Tu so navedena skoraj vsa strelska drustva, razdeljena po regijah. Najboljse, da se obrnete na njih in jim poveste svoje zelje.

Pri nas se nismo zavrnili nobenega "normalnega".
Clanarina ne sme bit previsoka. Klub mora imet svoje orozje, ki ga posoja na treningu brezplacno. Strelivo in tarce se placajo po porabi in ne sme bit drazje kot v trgovini.

Ce bo taksen odgovor katerega izmed teh drustev, se dogovorite za prvi obisk, kjer vam morajo tudi vse pokazat in razlozit. Ce vam drustvo ne bo ustrezalo ali se boste pocutili tam nezazeljeno, si poiscite drugo drustvo.

Kaj vec za prvic ni potrebno.
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#16
+1
Odgovori
#17
Oj zacetek-nica,

to, kar bi rada, je lahko tudi ti. streljanje pod nadzorom.
Lepo pojdi na streljišče na Dolenski cesti v Ljubljani ali v Gameljne (streljisce.si).
Tam ti bodo za nekaj € dali na uporabo pod nadzorom orožje (običajno pištolo) in naboje ter te naučili uporabljati zadevo. Rabiš samo osebno izkaznico in evropsko valuto (€). Dolenjka je nekaj cenejša.

LP
R
Odgovori
#18
Vsekakor za kakšen konkreten rezultat potrebuješ inštrukcije/trenerja...sicer pa ne vem, kakšne ambicije ima miss. Rajmond sigurno ni začel s tem, da je opravil preizkus in začel kupovati orožje... :))
Odgovori
#19
Če opraviš prej preizkus znanja o ravnanju z orožjem ti je vsaj jasno v kaj se spuščaš in znaš posledično postavit kakšno relevantno vprašanje ko prideš na tisti prvi obisk v društvo in od tam naprej tako kot je napisal Jelen.
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#20
Aha, kje pa se lahko opravi preizkus znanja o ravnanju z orožjem?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)