Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mega test optike
#41
Tale March se mora res komu kolcat saj se vztrajno bori za zadnje mesto

![](http://precisionrifle.files.wordpress.co...=645&h=712)
![](http://precisionrifle.files.wordpress.co...=645&h=713)
Odgovori
#42
ob teh rezultatih me veseli da sem kupil hawka za 10%cene velikih. sem siguren da je vsaj dober kot march :D
Odgovori
#43
> jagdsport said:
> ob teh rezultatih me veseli da sem kupil hawka za 10%cene velikih. sem siguren da je vsaj dober kot march :D

zagotovo ni tolki slabši, kot je cenejši :)
Odgovori
#44
Je pa tud res, da tale March pri amerih košta 1.700Eur (je cenejši od večine IOR) ,pri nas pa ima ceno za dobitnike na loteriji.
Odgovori
#45
> sem siguren da je vsaj dober kot march

Res? Si testiral na primerni tarči ali govoriš na pamet oz. ti je zadovoljstvo da je bilokera napaka/cena ugodnejša od marcha?
Odgovori
#46
fantje ne me narobe razumet jaz privoščim vsakemu da si kupi najboljše kar si lahko privošči. sam sem bil v zelo veliki dilemi kaj kupit ali poceni kitajca ali dat par tisoč $ za nekaj konkretnega .mislim da je veliko takih ki so v isti dilemi . potem eden naredi test svetovnih znamk in zaključek je kot je rekel mato vsako optiko ki jo misliš kupit dobit v roke in premerit in če si zadovoljen kupit. probam bit preudaren pri nakupih in zato ne razumem kako lahko zadeve stanejo par tisoč evrov in potem dobiš zadevo ki je na meji uporabnosti . najbolj mi je smešna zadeva da so križi zamaknjeni oziroma niso poravnani .salomonska rešitev zamakni scope in preveri ali si ga poravnal z horizontalo. mislim kako bi bilo da dobiš novega ferarija in če ne vozi ravno pač zamakni volan dokler ne bo peljal ravno 8-| .iskreno sem glede na razvoj tehnologije kar razočaran glede kakovosti in ne trdim da bi naredil boljše ,ampak enostavno ne razumem zakaj bi dal take denarje za robo ki ima napake.
Odgovori
#47
in by the mimo sem ponosen lastnik hawka in sem za zdaj zelo zadovoljen .hvala optik-trade :D
Odgovori
#48
zamaknjen križ ,ko ga enkrat daš v vago potem optika klika postani, a pošteno rečeno so tile zamiki z 0.5° mala malca ,leupold napr je znan po optikah z pogosto serijsko napako po 4-5° kar pa je že precej bolj resna napaka
Odgovori
#49
Jagd: Sem tudi sam mel Hawka in je bil čisto ok samo problem je ker moraš zmerit, da si ziher. Kot vidiš še pri vrhunskih znamkah pride do limon in "nepojasnjenih" odstopanj ročno delo je pač ročno delo in vsak kos je potrebno pretestirati, da si 100% da dela.
Odgovori
#50
> jagdsport said: sam sem bil v zelo veliki dilemi kaj kupit ali poceni kitajca ali dat par tisoč $ za nekaj konkretnega .mislim da je veliko takih ki so v isti dilemi

jst pa ne razumem kako je lahko nekdo v dilemi in vaga med kitajcem za 200€ in s&b za 3000.
kakšne primerjave in kriteriji pa so potem to?
Odgovori
#51
Razumeš ne zato ker ne bereš in ne procesiraš prebranega. Za streljanje na tarčo kot se ga gremo na teh domačih F-class kopijah je vsak delujoč daljnogled dovolj dober. Testi kot so ta tu pa ravno nekaterim bučkotom, ki mislijo, da ko vržeš 2000€ za daljnogled in 100% dobiš dobro robo, ki bo oh in sploh vrhunska dajo vedeti, da to ni res in da je potrebno daljnogled predhodno testirati in potrditi, da deluje kot mora. Verjetnost, da bo daljnogled dober sicer narašča z njegovo ceno in seveda so tudi optične lastnosti boljše vprašanje pa je (na katerega si mora vsak sam odgovoriti) ali to potrebuješ in koliko si pripravljen odšteti za to. Morda ti bo tko lažje:


delujoč kitajc > nedelujoč "Znamka"***

Fclass:

delujoča "Znamka" > delujočega kitajca > nedelujočega kitajca > nedelujoče "znamke" (slednja tu zato ker preplačaš zanič daljnogled in ti isto ne dela kot kitajc ampak tam se vsaj manj naserješ in tud če ga daš popravt imaš čuden občutek tam spodaj da je en počel stvari, ki se jih tam ne počne)

Tactical/lov/vojska/whatever zelo pomembnega:

delujoča "Znamka" >delujočega kitajca > nedelujoče" znamke" > nedelujočega kitajca (slednji kitajc tu, ker pri znamki lahko upaš, da ti ga bodo v fabrki popravli in ker se dejansko rabi boljšo optiko medtem ko je ponavad poštnina za kitajca bistveno previsoka, da bi se splačalo zajebavati)


Sej bi ti narisal ampak tok me pa spet ne interesira a boš dojel, da bi ti miselne vzorce popal...


***Znamka ni nov najboljši proizvajalec daljnogledov ampak bilokater dražji model bilokaterega proizvajalca (sam tok no, da ne bo koga zmedlo).
Odgovori
#52
sam bi kolebal med kitajcem in recimo sightronom, bušnelom, weaverjem, minoxom... za do 700-1k€, in potem pa naprej med 1k€ - no limit €€.

ne bi srednje variante kar preskočil in kolebal med kitajcem in no limit.
Odgovori
#53
mato vidim da razumeš kako sem razmišljal . potem pa dodaj še koliko ur na leto boš uporabljal zadevo in je kar težko opravičit tak strošek . da sploh ne začenjam koliko je uporabnik omejujoč dejavnik in gremo vsi rajši kompenzirat z napravicami katerih lastnosti 90% ljudi sploh ne razume (sem med njimi ampak mi vi na forumu pomagate do razsvetljenja) . je bolj zadeva v glavi kaj bi rad imel ,statusni simbol ,čiji je duži itd. to so moja razmišljanja in mnenja . vendar upam da ko bom velik da bom tudi jaz imel nekaj dražjega oziroma boljšega. do tedaj pa učenje in trigger time . :)>-
Odgovori
#54
k bom jst nadvladal svojo pusko in optiko si bom pa kupil drazje stvari. Zaenkrat pa sluzijo svojemu namenu (treningu) :D

mel hawke s fiksno 10x povecavo in sem ga menjal z buschnellom. hawke je pa sel na malokalibersko pusko ker ima res fino tanek kriz. Je vredu teleskop a za daljse razdalje ni bil vec primeren.

Sicer je pa Mato lepo napisal kdaj in zakaj ti lahko kitajc cisto lepo sluzi in kdaj pogrne na celi crti ;)
Odgovori
#55
> jagdsport said: je bolj zadeva v glavi kaj bi rad imel ,statusni simbol ,čiji je duži itd. to so moja razmišljanja in mnenja. vendar upam da ko bom velik da bom tudi jaz imel nekaj dražjega oziroma boljšega.

ne razumem čisto tega sestavka. najprej obsojaš glede statusnega simbola, nato upaš da boš pa tudi ti kdaj imel takšno drago stvar. v čem je zdaj tu fora?


>red_mamba: k bom jst nadvladal svojo pusko in optiko si bom pa kupil drazje stvari.

to ni slaba pot, ampak če potegneš črto pod vajino razmišljanje, potem bosta vseeno na koncu imela fino in drago opremo (tako si zamišljata evolucijo stvari), ampak s to razliko, da bosta vmes še veliko denarja potrošila za cenejšo robo, čez katero bosta tlakovala pot do vrha.

ni to dražje in predvsem manj hinavsko kot da rečeš: rad bi imel najboljše takoj in zdaj?
Odgovori
#56
počasi se daleč pride ni glavna stvar cilj ampak potovanje do njega. vmes pa ogromno zabave kako to kako ono saj veš da strelci nemoremo pustiti stvati na miru in jih je treba dodelat ;) . če bi rad bil komu podoben so ekipa na finn sniperju imata zanimivo evolucijo in predvsem ju ni strah novih podvigov.
Odgovori
#57
> Marks said:
> > jagdsport said: je bolj zadeva v glavi kaj bi rad imel ,statusni simbol ,čiji je duži itd. to so moja razmišljanja in mnenja. vendar upam da ko bom velik da bom tudi jaz imel nekaj dražjega oziroma boljšega.
>
> ne razumem čisto tega sestavka. najprej obsojaš glede statusnega simbola, nato upaš da boš pa tudi ti kdaj imel takšno drago stvar. v čem je zdaj tu fora?
>
>
> >red_mamba: k bom jst nadvladal svojo pusko in optiko si bom pa kupil drazje stvari.
>
> to ni slaba pot, ampak če potegneš črto pod vajino razmišljanje, potem bosta vseeno na koncu imela fino in drago opremo (tako si zamišljata evolucijo stvari), ampak s to razliko, da bosta vmes še veliko denarja potrošila za cenejšo robo, čez katero bosta tlakovala pot do vrha.
>
> ni to dražje in predvsem manj hinavsko kot da rečeš: rad bi imel najboljše takoj in zdaj?
>

Pozabljas da marsikdo ne nadvlada svoje opreme tudi po vec letih treninga in tudi sam se nimam za dobrega strelca ;)
Odgovori
#58
> jagdsport said: ni glavna stvar cilj ampak potovanje do njega. vmes pa ogromno zabave

s tem pa se zelo strinjam!
Odgovori
#59
Ni kaj odlično, da si zadovoljen z robo ki jo imaš, moje izkušnje so nekako v stilu poceni robo, večkrat kupiš a daleč od tega, da bi nekritično kupoval 2+k optike še manj ker gor piše prava znamka. Za različne namene pač različne zahteve.

Pri MK počim za cca 1300Eur streliva letno uporabljam Weaver T36 in Burris HBRII oba vredna kakih 450Eur, ker so za dane potrebe odlične ,treba se je zavedat, da je škoda tratit strelivo in čas z optiko, ki ne klika prfektno (najraje 1/8moa klik) ,nima uporabnega križa ,poleg tega so pri povečavah tam nad 20x in pri zelo finih križih razlike v kakovosti leč zelo opazne,pri taki optiki že sred belega dneva hitro temni saj so objektivi majhni in leče ter premazi neprimerljivi z boljšimi-dražjimi optikami,prav tako je obremenitev z oči opaznejša. Tu bi za malce starejše oči hitro našel razlog za investirat v naslednji rang.

Za VK preciznjaka mora optika poleg natančnosti in ponovljivosti delovanja in vzdržljivosti (odsun) ponujat večji objektiv in boljše leče za opazovanje na malce večji razdalje ,uporabni križ 1/8moa klik etc, tu bi vse kljukce izpolnil že kak kos v rangu slabega tisočaka ,za malce starejše oči verjemi so optike višjega ranga vredne $$ ,za uporabnike, ki bi jih znali oporabljati so prednosti tudi drugje.

Pri tacticool robi (drži tudi pri jagrski optiki) pa se pojavijo še dodatne zahteve ,nivo vzdržlivosti optik mora biti bistveno večja(kombinacija močnejših kalibrov,grobe manipulacje ,okoljskih pogojev), osvetljava križa ,kliki bolj zanesljivi in ponovljivi saj se bistveno več klika prevsem pa ni probnih strelov . Pri samih šabicah so zahteve bistveno večje saj se tu doda element slabih svetlobnih pogojev ,iskanje in razločevanje tarč v naravnem okolju kar pomeni poleg ostali zahtev da mora biti slika od roba do roba kar se da dobra pri vseh povečavah itd . Tu pa na žalost kitajc še ne more zraven bi pa bilo fino, če bi ,potem bi firmam, ki izdelujejo top optike lahko hitro potekel rok trajanja.
Odgovori
#60
http://precisionrifleblog.com/2014/09/19...s-summary/

2014 test
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)