Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kateri Tumbler za čiščenje tulcev priporočate in kateri UV čistilec
#1
Pozdravljeni,

Zanima me katerega proizvajalca thumblerjev in model priporočate (RCBS, Lyman, SmartReloader, ....)? Kaj priporočate od UV čistilcev? Kaj oziroma s čim čistite Vi tulce?
Vem da so bile podobne teme že odprte, nikjer pa se ni nič napisalo o kvaliteti teh thumblerjev in njihovi ceni.
Odgovori
#2
za 9mm uporabljam tole http://www.smartreloader.com/smartreload...-3943.html
dela dobr, not jih gre ene 500 kom...
poka a nič ne zadane...
Odgovori
#3
V čem pa so bistvene razlike med zgoraj omenjenimi tumblerji? Razn v ceni? Sprašujem, ker pač še nisem imel možnosti pregledat in otipati vseh. Iščem kakšno bolj masivno in kvalitetno stvar, da se ne sesuje ko ti pokrov 1x pade na tla
Odgovori
#4
kateri kaliber bi čistil in koliko letno?
poka a nič ne zadane...
Odgovori
#5
Za tele tumblerje bi se lahko strelci, ki ne odpokajo več kot 3000 kos letno, zmenili za zadružni sistem. A ni škoda dat 100 eur za nekaj kar rabiš 2-3 krat letno? Pa še plac ti žre...
Odgovori
#6
Podpiram Barbapin predlog. Sem zraven, ponudim plac (Lublana) in ilehtriko.
Odgovori
#7
eto, se je že začelo dogajat.
**Smrt kapitalizmu, živele zadruge!**


se oproščm, ker smetim...:)
Odgovori
#8
vibra tumbler je daleč najbolj enostavna uporaba. če ga daš še na tajmer, do se sa, izklopi, si pa sploh zmagal.
Ostalo je precej bolj nadležno, UV pa po nadležnosti vodi pred tumblerjem z rostrfrej iglicami,
Odgovori
#9
@Kristian
Ravno nekaj takea imam v mislih, da če bom že šel opcijo Tumblanja, da bi ga preko Timerja vezal na omrežje.

@Aleks10
Čistil bom dolgocevne tulce (.308, 8x57, 8x68s, 7x57, 7x64, ...) od kratkocevnega pa bi pretežno čistil (9x19 in pa .44 mag)

@Barbapapa
S tvojim predlogom se popolnoma strinjam in ta način bi povsod finkciopniral, le v Sloveniji ne. Pri tem nastane težava katere vsi Slovenci ne moremo prerasti. Težava je namreč, da če imam jaz Fičota bi ti rad imel Zastava Stoenko, medtem ko sosedov Janez bi rad imel Golfa 6, Sosedova pepca pa BMW-ja M5, medtem ko Jožica pa Mercedesa SLK... Poleg tega je težava pri nas Slovencih še to, da nebi nihče skrbel za skupno lastnino in nihče se nebi pazil na skupno "orodje". Samo poglej kako je ratalo s slovenskimi "zadružnimi" podjetji (Mip, SCT, Primorje, Vegrad, Lipa, Stavbenik, Meblo, ...)

Še vedno pa naprosam za vaša mnenja, kateri Tumblerji oziroma proizvajalci le teh so kvalitetne izdelave....
Odgovori
#10
tale SR787 mi dela že dve leti, čistim samo 9mm, 10.000+ letno in mi je čisto ok...

za dolgocevne ti pa ne znam povedati kako se obnese...
poka a nič ne zadane...
Odgovori
#11
Če je cilj imeti oh in sploh najbolj čiste tulce, potem inox iglice, malo praška za posodo in citronske kisline. Vendar moraš prej netilke odstranit in potem sušit tulce. Mogoče enkrat pride na vrsto v domači izdelavi.

Če je cilj en kup tulcev dovolj očistit brez večjih problemov, potem je tale SR787 dober (sploh če daš notri glih tapravo količino, recimo okoli 500 kos 9x19 in lahko domešaš še malo poceni riža v zdrobljene orehove lupine, pa eno žličko tekočega polirnega sredstva...). Jaz imam en poceni časovnik in super dela (sploh ker lahko nastavim dneve, če pozabim ugasnit se ne vklaplja glih vsak dan). Imam in največ uporabljam.

Ultra zvok pa ... za res manjše količine. Imam, ne uporabljam več.

p.s. moj stari ata je pravil, da "v španoviji še pes crkne" ;-)
lp Melly
Odgovori
#12
Pozdravljen!

Meni je Frankford arsenal super, pa še hiter je.
http://www.btibrands.com/product/quick-n...e-tumbler/

LP!
Odgovori
#13
Frankford ni slab, v petek sem ga štekal pol pa šel s prjatli na pir in pozabil nanj, dokler nisem v nedeljo popoldan slišal da v garaži še zmeraj nekaj ropota.
dolgocevne tulce ni treba tumblat, kvečjemu mogoče enkrat na vsake 4 reloade.
Odgovori
#14
Kako pa se kaj obnese RCBS. Dobil sem namreč ponudbo pod šifro "ugodno". Kakšna je to kvaliteta v primerjavi z Frankfordom? Kako je z količino tulcev? ..
Odgovori
#15
Tumbler je ena plastična posoda in en elektromotor z ekscentrom. Kaj je tukaj lahko bolj kvalitetno pri eni firmi kot pri drugi, če pa imajo vsi kitajski motor, večina pa jih je narejena kar narejena na kitajskem, po mojem kupi tistega, ki je trenutno najbolj ugoden. Globalizacija...
lp Melly
Odgovori
#16
Če bo še kdo iskal inox iglice, nasvet.
Sem kupil inox TIG elektrode v MDM v Lju.
Premer 1.2mm, čaka me še razrez na škarjah za železo in to je to.
Za 2kg sem odštel 30e, razrez bo pri tastu for free.

lp


Priponke Male slike
   
Odgovori
#17
Oijla,jaz imam nov Tumbler Frankford Arsenal Quick-N-NZ,nikoli rabljen za prodati,cena po dogovoru!!
Odgovori
#18
Jaz svoje tulčke - 9x19 - perem kar v pralnem stroju. Cca 3 kg tulcev in pol lončka pralnega praška dam v tekstilno vrečo od povštra, to vse skupaj pa še v eno vrečo od povštra za vsak slučaj. Vklopim tisti program, ki pere 30 min in nima predivje centrifuge. Za balansirat pralni stroj ( da ga ne razmeče po pralnici ) moraš dat zdraven tulcev noter še ene dve ali tri brisače. Tulčki so na soncu suhi po par urah, pozimi pa na radiatorju tudi dosti hitro. Tako operem cca 20000 kos na leto in ne bom menjal načina čiščenja, ker je tole dovolj enostavno in učinkovito.
Za puškovno embalažo, kakšen način čiščenja je najbol ekonomičen in učinkovit, pa naj povedo tisti, ki imate dobre izkušnje.
Odgovori
#19
(19-03-2015, 14:15)Ziga z Napisal: Oijla,jaz imam nov Tumbler Frankford Arsenal Quick-N-NZ,nikoli rabljen za prodati,cena po dogovoru!!

Po emailu in ZS-ju poskusim še tukaj Mrgreen ...

Koliko bi želel zanj? Je bil kupljen pri nas? Če da, je mogoče še v garanciji?

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#20
Tig elektrode znajo bit OK, ampak probaj nati tanjše kot 1.2mm. Moje iglice so premera 1mm, dolge pa 6mm. Zadeva dela pri .30 in .284 tulcih čisto b.p. pri pištolskih pa sploh.
Problem je pri .264 ali manjših, ker se iglice zakajlajo v vratu in potem dobiš poln tulec svinjarije in iglic, ki ne morejo ven in moraš pobrat s kleščami  (zakajlane iglice) iz vratu.

Pri rezanju bodi pozoren, da jih ne narediš ostre (če jih cvikneš, bodo imele sploščene špičke, kar bo zelo slabo za medenino tulca). Verjetno pomaga, da jih po rezanju nekaj časa tumblaš z jeklenimi BB-ji da jim pobereš te ostre špene na koncu.

Javi kako ti je uspelo.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)